Hoe de narcist jouw realiteit verandert.

Roofzuchtige manipulatie is gemakkelijk voor de narcist.

(De tekst staat omschreven in de hij-vorm, maar weet dat zowel mannen en vrouwen (50/50) deze pathologie hebben.)

Er is steeds een causale en reactieve energetische verbinding tussen onze kindertijd, de ziel (metafysische), onze psyche, de hersenen en ons lichaam. Mijn therapie en werkwijze houden focus op al deze verbindingen. Het ene staat nooit los van het andere.

In mijn persoonlijke en professionele leven werk ik constant met de wet van de aantrekkingskracht en totale bewustzijnswording. Onze gedachten bepalen ons leven. 70 duizend gedachten per dag creëren jouw toekomst en lot. Vergeet dat nooit!

We hebben veel trilling ritmes in ons, maar ook buiten ons. Hartslag, polsslag, hersengolven, bloeddruk, etc. creëren allemaal een ritme. De mensen met wie we omgaan, bevatten ook hun eigen bioritme dat kan synchroniseren met het onze als we dicht bij hen zijn.

Alles is vibratie. Trillingen beïnvloeden elkaar.

Denk aan de mensen met wie je jezelf omringt of de plaatsen waar je regelmatig heen gaat. Heeft de vibratie van bepaalde mensen en bepaalde plaatsen geen invloed op je eigen energetische vibratie? Natuurlijk wel.

We worden aangetrokken door de trillingen die in harmonie zijn met de onze, en we voelen ons er erg goed of ongemakkelijk bij.

Wanneer we genoeg tijd doorbrengen in positieve of negatieve elementen, beïnvloeden de energetische trillingen ons, of ze nu goed of slecht zijn.

Dit is zeer waar in alle gewelddadige- en ruzie veroorzakende relaties.

Aan het begin van de relatie spiegelt de narcist jou, om de manipulatie in gang te zetten. Dit is vanuit de narcist gezien oprecht. Hij kan niet anders dan jou idealiseren. Anders zou hij al die moeite niet kunnen opbrengen. Jij doet hetzelfde met de narcist. Jij zet hem op een verhoog.

Nu kan jullie Netflix Disney verhaal van startgaan. Maar dit is echter van beperkte duur.

Je gelooft dat hij in overeenstemming is met jou, jouw karakter, bioritme, enz. Maar in werkelijkheid kopiëren ze je om in jouw wezen binnen te sijpelen.

Het is allemaal oplichterij dat vanuit trauma gestuurd wordt.

Jouw goede vibes zullen de narcist nooit naar een hoger bewustzijn brengen – dat is niet mogelijk omdat de narcist op een fundamenteel energetisch niveau ongeordend is en de controle moet behouden.

Bovendien gelooft de narcist vanwege de cognitieve vervorming echt dat hij beter is dan jij. Waarom zou hij proberen meer op jou te lijken? Nee. De narcist is onbewust geprogrammeerd om te weten dat hij zijn vibratie niet kan verhogen – het wordt te belastend en saai om jouw persoonlijkheid te behouden.

Aangezien de narcist zichzelf niet naar jouw niveau kan brengen, is het doel van de narcist om jou naar dat van zijn niveau te brengen.

Je zal letterlijk geïnternaliseerd worden door de narcist. Om maar een voorbeeld te geven: Zoiets als Oekraïne dat opgeslokt wordt door Rusland.

Dat is het uiteindelijke doel voor hen om hun waargenomen dominantie over jou vast te stellen.

Bedrog en manipulatie zetten de toon. Jouw realiteit wordt al van bij het eerste contact aangepast en verandert met de tijd. (Gaslighting, manipulatie, strategie, leugens, angst aanjagen, bedreigingen, schuldgevoelens, dreigen om de relatie te willen opblazen, negeren, woede, beschuldigingen, isolatie …)

Als je eenmaal geïnvesteerd bent in deze valse relationele dynamiek, beweegt de narcist om jou te beheersen, emotioneel, psychologisch, enz.

De narcist kan jouw goede karaktereigenschappen niet extraheren omdat de narcist een geblokkeerde ontwikkeling had die hun ongeordende persoonlijkheid creëerde (trauma).

Ze bevinden zich in een lege put van binnen en daarom zijn ze vol woede. Jij kan deze leegte niet opvullen, niemand kan dat!

Dus de narcist wordt boos en probeert je te verlagen, op die manier kan de narcist boven jou blijven. Dat is hoe ze werken. Het is verplaatste pijn. Het gekende verdedigingsmechanisme.

Door steeds dezelfde zinnen te herhalen, kruipen ze onder jouw huid. Dit is de manier waarop muziek meeslepend werkt – denk aan liedjes die in je hoofd blijven hangen, of je ze nu leuk vindt of niet. De stem van de narcist kan de hele dag in je hoofd spelen, hoeveel logica en rede er ook tegen stemmen.

Hoe meer je hun deuntje probeert te veranderen, om zo te zeggen, hoe meer ze dezelfde giftige shit herhalen die jou doet lijden.

De narcist verandert jouw deuntje, door middel van een berekende roofzuchtige manier van relateren met behulp van methoden.

Het doel van de narcist is om met jou van plaats te wisselen. Ze proberen te verstrikken om met jou samen te smelten, om jou te beheersen. Ze maken bezit van jouw hoofd. (Dit samensmelten is wat zijn primaire hechtingsfiguur bij hem als kleine baby met hem heeft toegepast. Veel te lang om hier nu op in te gaan.)

In dit stadium hoeft de narcist zijn gedrag niet te veranderen om zijn superioriteit te behouden. Je bent zijn zondebok geworden, zijn marionet en spreekpop. Je hebt onbewust jouw identiteit opgegeven. Jij bent nu hem. Daardoor uiten velen van mijn cliënten narcistisch gedrag. Zij werden de narcist. Aan mijn cliënten om hieraan te werken, of ze zullen voor altijd in de slachtofferrol blijven. Dezelfde rol als waar de narcist zich in wentelt.

De narcist is onder jouw huid gekropen. Ze kunnen jou overhalen om te reageren zoals ze willen.

Ze creëren zo’n verwarring over wie wie is dat jouw gedrag vermengt met dat van hen, waardoor ze jou voortdurend de schuld kunnen geven.

Narcisten zijn energie-rovers. Ze manipuleren hun weg naar jouw leven, jouw hart en vervolgens jouw geest. Het doel is altijd om jou laag te houden, zodat de narcist zich hoog op een voetstuk getild voelt, ondanks zijn ergerlijke daden.

Begrijp dat de narcist niet verandert. Ze zullen voortdurend op zoek zijn naar een ‘object’ om hun slechte eigenschappen op te projecteren.

Jouw redding komt vanuit een sterk zelfgevoel en bewustzijn. Laat je niet misleiden. Ga in therapie bij iemand die deze dynamiek tot in het diepste beheerst. Leer niet over de narcistische persoonlijkheidsstoornis, maar leer over jezelf. Transformeer. Heel jouw kindertijd en innerlijke kind.

Bevestig en ontwikkel jouw identiteit (opnieuw), en laat niemand jou ervan weerhouden te zijn wie je bent. Je bent hen niet – je was nooit hen en je kan stoppen met dit te zijn. Word jezelf.

 

Voor info werkwijze en tarief therapie:

Consultatie