Consultatie.

Covid-19 lockdown 2/11/2020: De praktijkconsultatie gaat gewoon door. Bedrijven mogen verder werken, vermits de nodige maatregelen worden genomen. Op de praktijk is plexiglas voor de volledige breedte van het bureau. Er is ventilatie. Het bureau, de stoelen, het toilet wordt na iedere cliënt gepoetst. Het mondmasker wordt gedragen tot bij binnenkomst. Vraag gerust naar meer informatie. Jouw en mijn veiligheid staan op de eerste plaats.

Het allereerste gesprek is een intakegesprek van 2 uur. (140 euro voor 1 persoon)

Uurtarief: 70 euro per uur. Indien je ter plaatse op de praktijk op het einde van het gesprek extra tijd wil bijnemen, dan kan dit als de agenda het toelaat.

Meerdere personen per consultatie op de praktijk?

Breng je meerdere personen mee naar de praktijk? Dan komt er een forfait bij van 20 euro per persoon per consultatie. Zelfs al mengt deze extra persoon zich niet in het gesprek. Extra personen altijd bij de reservatie vermelden voor de tafelzetting.

Verdere begeleiding?

Daarna maak jij de vrije ongebonden keuze om door mij verder begeleid te worden. Enkel wanneer er op het einde van het intakegesprek een nieuwe afspraak wordt vastgelegd, zal er een begeleidingsdossier worden aangelegd.

Wat biedt deze 2 uur durende consultatie jou?

Je kan mijn begeleiding niet vergelijken met de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Hier ga je veel sneller en compacter vooruit. Je krijgt de inzichten waar je al lang naar op zoek bent. Op mijn praktijk stel ik maar al te vaak vast dat velen al een aantal jaren begeleid werden door een klinische psychologe, maar nog steeds vastzitten met hun heling.

Tijdens dit gesprek krijg jij een overvloed aan inzichten, tools, hulpmiddelen en strategieën mee.
Je leert dingen bij die volledig nieuw voor je zijn. Je voelt je gehoord en begrepen. Eindelijk krijg jij de antwoorden waar je al heel lang naar op zoek bent.

De personen die ik begeleid laten vaak horen dat ze bij mij de laatste puzzelstukken vonden.
Het geeft hen een gevoel van opluchting. Zij vinden rust en daarna voelen zij nieuwe kracht en sterkte om de volgende fase in hun leven aan te vatten.

In welke situatie jij je ook mag bevinden. Wanneer het over narcisme gaat, dan kan ik jou altijd zeker verder helpen.

Het gesprek is interactief. Jij bent vrij om jouw verhaal ergens te starten, en tussendoor stel ik de nodige vragen, zodat ik meteen daartegenover de juiste inzichten kan schetsen. Ik ga op zoek naar de rode draad in het verhaal.
Ik noteer alles op het whiteboard achter mij en je maakt foto’s van deze notities, zodat je nadien thuis de consultatie kan overlopen.
Heb je de mogelijkheid niet om foto’s te maken, dan doe ik dat graag voor jou en mail ik deze nadien naar je door.

Diagnostiek.

Als ervaringsdeskundige mag ik officieel geen diagnose stellen. Maar ik bind er zeker mijn persoonlijke kennis aan vast. Zo ga ik er bij voorbaat nooit zomaar vanuit dat de persoon met zekerheid een cluster B profiel heeft. Ik luister onpartijdig naar het verhaal.
En heel af en toe zijn er soms toch nog enkelen die mijn praktijk verlaten, die van mij te horen krijgen dat ik bij de persoon uit het verhaal, de typische narcistische misbruikdynamiek niet terug zie. Uiteraard heeft deze persoon wel issues, want anders gaat men niet op zoek naar inzichten. Maar als ik geen cluster B persoonlijkheidsstoornis zie doorschemeren, dan zeg ik dat ook. Ik praat niemand naar de mond en dit wordt ook steeds gewaardeerd.

Wat breng je mee naar het gesprek?

Maak je geen zorgen over wat je allemaal moet meebrengen. Je bent hier echt vrij in.
Uit ervaring weet ik dat je ook ‘zonder lijstje’ en stapels voorbereiding eveneens met alle nodige antwoorden naar huis gaat. Foto’s van de betrokkenen zijn wel altijd welkom.

Afspraken zijn eveneens mogelijk op zaterdag en zondag. Dan zijn er minder files, zeker als je ver moet rijden. Ook handig voor als je tijdens de week moet werken.

Verslag gewenst?

Om welke reden ook kan het zijn dat er een verslag gewenst is. Dit is zeker mogelijk. De inhoud van het gewenste verslag wordt enkel via consultatie besproken. Het tarief is afhankelijk van het soort verslag dat nodig is. Dit wordt tijdens de consultatie besproken.

Drank en versnaperingen tijdens de consultatie.
Zijn in de consultatieprijs inbegrepen.

Koude en warme dranken.
Mineraal water.
Coca Cola.
Tonissteiner orange.
Koffie, heerlijke Nespresso, het volledige gamma. Ook Espresso, Barista en Cappuccino.
Ruime keuze in top-kwaliteitsthee.

Versnaperingen.
Biologische haverkoeken van Ikea. Financiers Pistache Nespresso, Financiers chocolade Nespresso.

Opgelet: Meegebrachte voeding wordt in de praktijkkamer niet toegestaan. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Roken.

Rond het gebouw of op straat voor de woning niet toegestaan, eveneens uit respect voor de buren- en omgeving.

Zou je graag een consultatie reserveren?

Er is een wachttijd, maar ik doe mijn uiterste best om jou zo snel mogelijk verder te helpen.

Contact opnemen