Consultatie.

Een eerste gesprek duurt 2 uur. (intakegesprek) 150 euro voor 1 persoon.

Per persoon extra: 15 euro per consultatie. 

(Geen mutualiteit tegemoetkoming)

Wat biedt deze 2 uur durende consultatie jou?

Je kan mijn begeleiding niet vergelijken met de reguliere geestelijke gezondheidszorg. Door de ervaring en gerichte expertise ga je hier veel sneller en compacter vooruit. Dit is op het einde een pak voordeliger voor jouw portemonnee. Een 2 uur durend gesprek met mij biedt jou de inzichten waar je al heel lang naar op zoek bent. Ik stel vast dat de personen die mijn hulp inroepen soms na maandenlange therapie bij een psycholoog nog steeds vastzitten met hun heling en geen stap verder geraakt zijn.

Tijdens dit 2 uur durende gesprek krijg jij een overvloed aan inzichten, tools, hulpmiddelen en strategieën mee.
Je leert dingen bij die volledig nieuw voor je zijn en die je nog nooit ergens las. Je voelt je gehoord en begrepen.

De personen die ik begeleid laten vaak horen dat ze hier de laatste puzzelstukken vonden. Dit geeft hen een enorm gevoel van opluchting. Zij verlaten de praktijk met handvaten en herwonnen kracht. Zo kunnen zij eindelijk de volgende fase in hun leven aanvatten.

Op het einde van het 2 uur durende gesprek leg ik uit wat jouw specifieke werkpunten zijn die moeten worden aangepakt. Deze werkpunten zijn voor iedereen uniek en verschillend.

Wat breng je mee naar het 2 uur durende gesprek?

Foto’s van de betrokkenen zijn altijd welkom.

Hoe verloopt het 2 uur durende gesprek?

Door mijn expertise en ervaring zie ik heel snel de pijn- en werkpunten. Besef dat er in deze problematiek nog vele blinde vlekken en valkuilen zijn. En net daarom is de situatie zo geëvolueerd en geëscaleerd. Er zijn patronen die jou in het misbruik houden of waardoor je misschien een nieuwe misbruiker aantrekt. Aan de hand van gerichte vragen kan ik meteen naar de rode draad van het waarom. Van mij mag jij ongestoord 2 uur lang je verhaal doen. Maar dan stel ik toch voor dat je een goede vriendin contacteert. De pijn zal pas kunnen verdwijnen als je concreet aan jouw trauma werkt. Voor mij is randinformatie overbodig om tot het waarom te kunnen komen van jouw werkpunten. Wees gerust, je zal jouw verhaal wel kunnen doen, maar dan heel compact. Ik zal het gesprek sturen met gerichte vragen.

Verdere begeleiding?

Als je na het intakegesprek van 2 uur nog verdere begeleiding wilt staat jou dit volledig vrij. Hier wordt niet met contracten of bundels gewerkt en er is al zeker geen verplichting tot x aantal sessies. Beslis je om verder te werken aan je patronen- en gedachteprocessen, dan gaan we aan de hand van jouw specifieke en unieke werkpunten per uur verder. (75 euro/uur)  Advies: Met een cyclus van om de 3 weken. Hoelang de begeleiding zal duren is voor iedereen anders. Je mag gemiddeld 5 sessies tellen.

Diagnostiek.

Ik ben niet erkend als psychotherapeute of klinisch psychologe.

Als ervaringsdeskundige mag ik geen diagnose stellen.  Maar ik bind er zeker mijn persoonlijke kennis aan vast. Zo ga ik er bij voorbaat nooit zomaar vanuit dat de persoon met zekerheid een cluster B profiel heeft. Ik luister onpartijdig naar het verhaal.
Af en toe zijn er soms nog enkelen die mijn praktijk verlaten, die van mij te horen krijgen dat ik bij de persoon uit het verhaal, de pathologie narcisme niet zie. Uiteraard heeft deze persoon wel issues, want anders gaat men niet op zoek naar inzichten. Maar als ik geen cluster B persoonlijkheidsstoornis zie doorschemeren dan zeg ik dat ook. Ik praat niemand naar de mond en dit wordt ook steeds gewaardeerd.

Afspraken zijn eveneens mogelijk op zaterdag en zondag. Dan zijn er minder files, zeker als je ver moet rijden. Ook handig voor als je tijdens de week moet werken.

Verslag gewenst?

Om welke reden ook kan het zijn dat er een verslag gewenst is. Dit is zeker mogelijk. De inhoud van het gewenste verslag wordt enkel via consultatie besproken. Het tarief is afhankelijk van het soort verslag dat nodig is. Dit wordt tijdens de consultatie besproken.

Kort kennismakingsgesprek? 

Zelden wordt dit gevraagd en ik raad dit ook af. Wanneer alle teksten en reviews op mijn website nog steeds niet voldoende zijn om jou over de streep te trekken om een 2 uur durende consultatie vast te leggen, dan gaat een kort telefoongesprek jou ook niet helpen. Het is niet aan mij om jou via een vrijblijvend gesprek te moeten overtuigen. Mijn geïnvesteerde tijd zal steeds worden aangerekend en buiten consultatie wordt niet vrijblijvend in het verhaal gegaan.

Duur: 15 minuten telefonisch.

Tarief: 38 euro. Hierin begrepen zit de administratieve kost van het voorafgaande ‘heen en weer’ mailcontact. Het opmaken van de overschrijving. Het gesprek zelf.

Drank en versnaperingen tijdens de consultatie.

Opgelet: Meegebrachte voeding wordt in de praktijkkamer niet toegestaan. Huisdieren ook niet.

Roken.

Rond het gebouw of op straat voor de woning niet toegestaan, eveneens uit respect voor de buren- en omgeving.

Zou je graag een consultatie reserveren?

Er is een wachttijd, maar ik doe mijn uiterste best om jou zo snel mogelijk verder te helpen.

Contact opnemen