Reviews

Bij mijn praktijk staat optimale service en begeleiding centraal. Ik nodig cliënten van harte uit om feedback te delen over hun ervaringen met mijn diensten.

Op deze pagina vind je waardevolle getuigenissen die sinds de oprichting van mijn praktijk zijn verzameld. Deze gebruik ik om mijn dienstverlening voortdurend te verbeteren en te optimaliseren.

Als je eerder cliënt bij mij bent geweest, zou ik het enorm waarderen als je een review achterlaat. Door jouw review krijgen mensen die overwegen therapie te volgen een duidelijk beeld van wat ze van mijn consultaties en begeleiding kunnen verwachten. Jouw beoordeling wordt met respect voor jouw privacy gepubliceerd op mijn website; persoonlijke informatie wordt nooit gedeeld zonder jouw toestemming.

Het achterlaten van een beoordeling is eenvoudig: stuur een e-mail of vul het feedbackformulier in. Ik kijk uit naar jouw reactie en wil je bij voorbaat danken voor het vertrouwen in mijn praktijk.

Constantia de Gier

A. – 1040 Etterbeek

Hartelijk dank Constantia voor de gegevens en vooral voor het gesprek gisteren: je hebt me zoveel inzichten meegegeven en ik voel me erg gesterkt op mijn pad.

Ik heb gisteren onmiddellijk je boek besteld en ik wil me verder inlezen in de problematiek om ons zo goed mogelijk door deze storm te kunnen loodsen.

Ik neem eerstdaags ook contact op met de advocate.

Ik overweeg een coaching traject bij jou heel sterk, maar denk dat ik eerst wat op krachten moet komen … voel ik daar niet snel genoeg verandering in komen, dan neem ik sneller terug contact met je op.

 

 

S. – 8670 Oostduinkerke

Dag Constantia! Ik moet de laatste tijd veel denken aan jou. 😄 In positieve zin, ik ben heel gelukkig & leef het leven dat ik altijd al had moeten leiden. Soms kom je spontaan in m’n gedachten op. Ik heb wat zitten lezen op je site & zag dat je een boek heb uitgebracht. Ik had deze graag gekocht. Kan dit via jou? Zonnige groetjes uit Oostduinkerke.

E. – 3630 Maasmechelen

Gehersenspoeld en zonder zelfvertrouwen stapte ik bij u binnen. Nu weet ik dat ik een keuze heb. Eeuwig dankbaar om me te wijzen op die zijwegen. Terwijl ik me blind staarde op de weg die ik van hem moest nemen. Nog een lange en geen gemakkelijke weg maar wel de mijne! Ook na het consult nog geregeld een bericht om te vragen hoe het gaat!

Google Review

H. Z. – 2000 Antwerpen

Constantia is echt een top zorgverlener, expert in persoonlijkheidsstoornissen, heeft mij veel inzichten gegeven in narcisme. Persoonlijk heeft dat mij enorm geholpen, vooral hoe je kind moet opvoeden na het scheiden van een narcist. Een echte expert, de beste dat ik je kan aanraden.

Google Review

B. S. – 2260 Westerlo

Hoi, sorry voor het storen. Maar wilde je nog bedanken voor de sessie, heeft me enorm veel deugd gedaan! Zeker het aan de slag gaan, om die oude diepgewortelde denkpatronen in kaart te brengen. (Zo omschrijf ik het voor mezelf) Moest ik die kunnen ombuigen, dan is dat de deur naar rust en vrijheid. Prettige dag nog, B, dank je.

D. H. – 1730 Asse

Het werk dat onze zoon met jou heeft gedaan, heeft ons hele leven veranderd. Het is ongelooflijk hoeveel je hem hebt geholpen om de waarheid te zien, zijn leven om te draaien, en nu een veel oprechter en vrediger leven te leiden. Dank je voor je werk, Constantia.

K. – 2450 Meerhout

Ik ben zopas bij jouw advocaat langs geweest voor een tweede opinie; die heeft me goed verder geholpen. Deze kon het op een zachtere manier brengen waardoor ik minder panikeerde (of blokkeerde) dan bij mijn advocate. Ik ben blij dat ik geweest ben, nu weet ik wat ik verder kan doen met mijn advocate. Je hebt in elk geval een goede lead gegeven.

M. P. – 2800 Mechelen

Ik heb voorheen enkele therapeuten bezocht die gespecialiseerd zijn in narcisme, maar vond daar niet de inzichten die ik zocht. Er bleef een gevoel van onbehagen knagen. Uiteindelijk heb ik de stap gezet om naar Constantia te gaan. Deze vrouw heeft het vermogen om tussen de regels door te lezen en te begrijpen wat er werkelijk speelt. Bij haar werden de juiste vragen gesteld die mij hebben geholpen om antwoorden te vinden waarmee ik eindelijk verder kan leven.

Google Review

K. DG. – 2400 Mol

Bedankt voor de afspraak die ik dankzij jou kon regelen met de advocaat. Inderdaad een zeer aangenaam man. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij mijn belangen goed zal verdedigen.

 

S. P. – 3050 Oud-Heverlee

Dank je wel voor het verhelderend en fijn gesprek. Het is fijn te weten en te beseffen dat er nog veel mensen zijn die in hetzelfde schuitje zitten.

Persephone Spring – 2530 Boechout

Aangenaam gesprek gehad met Constantia waaruit ik zeer praktisch informatie heb gekregen.

Google Review

N. V. -3530 Houthalen-Helchteren

Vriendelijk dank voor het verhelderend gesprek, ik ga alleszins werk maken van de volgende stappen want de situatie is al lang genoeg uitzichtloos… Bedankt ook voor de gegevens van de advocate, gaat zeker van pas komen tijdens het te doorlopen traject.

Mevrouw C. – 1703 Schepdaal

Concreet, snel tot de kern en warm gesprek. Meteen bewust geworden van de patronen die spelen en de dingen die ik moet doen om mezelf veilig te stellen.

Google Review

Mevrouw B. – 7090 Braine-le-Comte

Bedankt voor de online consultatie. Deze was voor mij zeer leerrijk en heeft mij wat inzichten bijgebracht betreffende mijn situatie. Ik sta alvast open voor een volgende consultatie. Ook dank voor de gegevens van de advocaat.

E. – 3630 Maasmechelen

U heeft me mijn zelfvertrouwen teruggegeven! Dat zal ik nooit vergeten!

Ann – 2490 Balen

Constantia, bedankt om mij de goede richting te sturen naar mijn nieuwe leven waar ik nu heel gelukkig in ben geworden samen met mijn dochter. xxx

Val C. – 3550 Zolder

Heb nog vaak aan jou gedacht en aan hoe goed je mij geholpen hebt! Ondertussen helemaal hersteld en in een gezonde relatie die ik des te meer weet te appreciëren. Zelf persoonlijk ook enorm gegroeid! Denk heel vaak nog aan vele van jouw uitspraken die mijn inspiratiebron blijven!

Google review

K. H. – 3540 Shulen

Ik zal jou heel mijn leven dankbaar zijn, jij ziet in een oogwenk wat gediplomeerde psychologen blijkbaar niet kunnen.

Anoniem – 2000 Antwerpen

Mijn partner en ik hebben jou geconsulteerd vanwege een uitdaging met een medewerker in mijn bedrijf. Dankzij jouw adviezen en inzichten hebben we de invloed van deze medewerker kunnen beperken, wat ertoe leidde dat hij uiteindelijk zelf besloot het bedrijf te verlaten. Ik waardeer je deskundigheid en advies enorm. Hartelijk dank daarvoor.

K. H. – 9000 Gent

Goede begeleiding en luisterend oor.
Google review

Anoniem – West-Vlaanderen

Ik zat helemaal vast in een gerechtelijke procedure waarin ik onterecht beschuldigd werd en de kinderen het dupe van waren. Ten einde raad stuurde ik een mail naar Narcisme België. Diezelfde dag, een zaterdag nota bene, kreeg ik meteen antwoord. Er werd al actief gezocht naar een nieuwe raadsman die het zware dossier kon en wilde overnemen en mij (en bij benadering de kinderen) met de nodige kennis kon verdedigen. Op zondag (jawel, je leest het goed!) kreeg ik een consultatie waarbij alles uitgelegd werd en waar vooral, en voor het eerst, met een open geest naar mijn verhaal geluisterd werd.
Er ging in de donkere kamer waarin ik beland was opnieuw een licht branden.
We zijn er nog lang niet, maar we zijn omringd met de juiste mensen die samen met ons het traject zullen afleggen. En daar ben ik, op een niet uit te drukken manier, dankbaar voor.

 

N. P. – 3500 Hasselt

Dankuwel voor de weer deugddoende consultatie van vandaag!

Ik heb nog een hele weg af te leggen, maar ben ervan overtuigd dat dit mede dankzij u zeker gaat lukken ☺️.

Ik hou je op de hoogte.

D. J.- 8800 Roeselare

Dag Constantia, ik was tevreden met het gesprek. Het bevestigde wat ik vermoedde, vreesde. Haar starheid maakt de situatie intriestig. Maar misschien wordt het gesprek een opener voor haar. Ik put er zeker inspiratie uit. Hartelijk dank ook voor de prodeo gegevens.

S. R. – 2920 Kalmthout

Woensdag heb ik bij Constantia een EVP opname laten maken, dat is een opname over de FM breedband waar overleden zielen met de vraagsteller kunnen communiceren. Zelf kan ik zeggen dat ik reeds toch enige ervaring heb op het gebied van buitenzintuiglijke waarneming en ik vond het erg frappant dat de boodschappen die ik eerder al had gekregen, in de maanden daarvoor, duidelijk herhaald werden maar het allermooiste was dat op het einde de stem van mijn mama doorkwam zoals ik haar heb gekend. Mijn mama is in 2006 gestorven aan darmkanker, ik was toen 20 jaar. Toen Constantia me vroeg, welke vraag ik had, kwam er stilletjes in me op: ‘Is mijn mama gelukkig nu’ … Hoewel ik deze vraag uiteindelijk niet luidop heb gesteld en het eerder een stille vraag in mezelf was, is deze toch naar voren gekomen tijdens de opname, met haar stem die ik duidelijk herkende, zeggende: ‘ik ben gelukkig’. Dat vond ik werkelijk heel bijzonder. Dank je wel Constantia voor de mooie boodschappen en deze fijne techniek die je aandraagt tijdens jouw sessies. Ik was wel een beetje emotioneel tijdens het horen van mijn mama haar stem. Als je de stem van je mama al 17 jaar niet gehoord hebt dan pakt je dat toch een beetje. Goed meeluisteren dus is de boodschap. Ook kwam er een liedje naar voren dat voor mij een enorme betekenis heeft omdat ik in 2009 naar New York ben geweest, en ik zei toen al, dat is mijn mama die hier voor gezorgd heeft. Het liedje ‘New York’ van Alicia Keys en Jay-Z was tijdens de opname zelf ook te horen. Een echte aanrader dus. 💕✨

Google Review

L. – Limburg

Vandaag een ontzettend fijn gesprek gehad met Constantina.

Ze is eerlijk, duidelijk, neemt de tijd voor je en luistert echt naar wat je te zeggen hebt.
Ze houdt je een spiegel voor en legt de situatie uit zodat je deze ook goed begrijpt.
Heb nog een lange weg te gaan maar heb de handvatten mee gekregen hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Ik raad Constantina zeker aan!

Google review

R. P. – 3520 Zonhoven

Constantia weet waar ze het over heeft en is er voor je op het moment dat je beseft dat er maar 1 weg is… De toekomst

Google review

Ilse V. – Hasselt

Ik wil even iets kwijt over het knetterharde maar verhelderende gesprek dat we hadden. Het heeft echt m’n ogen geopend en het begint nu pas een beetje te bezinken.

Vanmorgen voelde ik me een beetje van alles. Ik was bang om m’n veilige plekje te verlaten, dat krijg je nou eenmaal als je iets compleet nieuws gaat doen. Maar het verlangen om deze uitdaging te tackelen en er voorgoed vanaf te zijn was veel sterker dan die angst.

Dus vanaf vandaag ga ik ervoor. Ondanks de twijfels, voel ik me super gemotiveerd om deze klus te klaren. Het voelt raar en ongemakkelijk, maar ik weet dat het nodig is om te groeien.

Dus ja, dit gesprek heeft me flink aan het denken gezet, maar heeft me ook een kans gegeven om mezelf beter te leren kennen en te groeien. Het geeft me de moed en het doorzettingsvermogen om uit m’n comfortzone te stappen, en ik kan niet wachten om te zien wat er gaat gebeuren.

E. C. – 3570 Alken

Constantia ik heb uw goede raad opgevolgd, u had het met het rechte eind. Soms duurt het met mij lang voor ik mensen doorheb. Ik heb het nu zelf ervaren. In u heb ik steeds vertrouwen gehad.

T. – 3384 Tienen

Een enkelvoudige consultatie bracht ons tot een totaal nieuw inzicht: Begrijpen dat elke partij op zijn manier slachtoffer maar tevens acteur is in een narcistische relatie, laat toe een als hopeloos ervaren situatie te relativeren en los te laten.
Het gaat erom los te laten en zelfvertrouwen op te bouwen, zodat men voldoende energie kan opslaan om zijn eigen leven opnieuw kracht te geven. Bedankt Constantia, omdat je ons in staat stelde de rollen in een nieuw daglicht te plaatsen, zodat men inziet dat men ook zelf acteur is van zijn slachtofferrol.
Familie T. V. R.

F & N, D – 8770 Ingelmunster

Mijn ervaring met Constantia was ronduit verrijkend en op vele vlakken verhelderend. Vanaf het eerste contact was het duidelijk dat zij een oprechte interesse toonde in ons welzijn en in het bijzonder in het vinden van oplossingen voor de uitdagingen waar we voor stonden.

Samen met mijn partner, hebben we veel kunnen relativeren en inzicht gekregen in zaken die voor ons van groot belang zijn. Dit proces was confronterend, maar tegelijkertijd ook zeer bevrijdend. Het heeft ons een flinke dosis nieuwe moed en zelfvertrouwen gegeven.

Constantia’s hulp heeft ons geholpen om ons perspectief bij te stellen en onze focus te richten op de zaken die er echt toe doen. Dankzij haar inzichten kunnen we nu werken aan positieve en effectievere uitkomsten in ons leven.

Ook na ons gesprek bleef Constantia betrokken en zorgde ze ervoor dat we over de nodige informatie beschikten om verder te groeien. Haar tijd, inspanning en energie zijn meer dan gewaardeerd en hebben een blijvende impact op ons leven.

Hoewel het even duurde voordat we deze review schreven, willen we benadrukken hoe dankbaar we zijn voor de ervaring met Constantia. We kijken ernaar uit om haar op de hoogte te houden van de positieve veranderingen in ons gezin en zijn ervan overtuigd dat haar begeleiding ons nog verder zal helpen.

Nogmaals bedankt, Constantia! Jouw bijdrage aan ons leven is onbetaalbaar en we zijn je zeer erkentelijk.

E. D. S. – Oostende

Zo waardevol, zo verhelderend, zo duidelijk! Ik zou iedereen dit aanraden die goed voor zichzelf wil zorgen tijdens/na een moeilijke periode!

Dankjewel Constantia!

K. VL – 2600 Berchem

De advocaat heeft al contact met me opgenomen en me goed geholpen met uitleg en raadgevingen. Het was een geruststellend onderhoud. Dank u voor de doorverwijzing.

J. V. – 9840 De Pinte

Constantia heeft me eerlijk en oprecht een spiegel voorgehouden. Zij doorgrondt een situatie razendsnel waardoor meer tijd naar heling gaat. De confrontatie met mensen met een persoonlijkheidsstoornis (narcisme of borderline), is een confrontatie met jezelf. Waarom trek je deze mensen aan, hoe vermijd je dit. Houden van jezelf als start van het pad naar gezonde relaties.
Bedankt voor de inzichten en duidelijke richting!

A. Jacobs – Mechelen

Dag Constantia, de advocate heeft me echt super geholpen! Het is alsof er ’n enorme last van m’n schouders is gevallen. Ik kan niet wachten om aan die groepsbegeleiding van jou mee te doen. Dank je wel!

A. G. – Zeeland

Ik ben je heel dankbaar voor je wijze woorden en advies met handgrepen, een instructie om een ‘betere’ versie van mezelf te worden, eentje zonder pijn, gefocust en vastberaden. Ik besef wel dat ik nog een lange weg heb te gaan. Ik wil ook verder gaan met je stapsteen transformatie.

Chris V.S. – Gent

Het vonnis er! En ja, ik heb gewonnen over gans de lijn. Ben zo trots op mezelf maar vooral dankbaar dat de rechter nu erkenning gegeven heeft aan deze problematiek. Het vonnis is uitgesproken op de arbeidsrechtbank. Dank voor je steun in deze zaak !

Heidi S. – Kontich

Je bent een lieve warme vrouw met een enorme kennis over narcisme. Vanaf het eerste moment dat ik bij je binnen stapte voelde ik me heel vertrouwd bij jou. Dankjewel om me met de neus op de feiten te duwen en te kiezen voor mezelf. Na een ongezonde relatie van 4,5 jaar is het tijd om terug de Heidi te worden met de schittering in mijn ogen, of zelfs een betere versie ervan. Zoals je me vertelde is zelfliefde enorm belangrijk. Ik ga werk hebben aan mezelf en zal nog door moeilijke momenten gaan maar jij hebt me het vertrouwen gegeven dat mij dat echt gaat lukken. Dankjewel Constantia.

S. & T. – Herzele

Het was zo een fijn, open en aangenaam gesprek. Ik ken mijn man reeds 4 jaar en ik zie dat jij de eerste bent die doordringt tot hem. Het totaalplaatje klopt ook bij jou: dat je zelf veel hebt meegemaakt, dat je bent verder gegaan en iets gemaakt hebt van je leven. Alle info die je gaf, kwam binnen en gaf ons ook stof tot nadenken. En ik vond het uiteraard ook heel fijn jou te leren kennen. Wat een warme persoonlijkheid heb jij, levenservaring van dit en vorige levens en al veel lessen geleerd. Chapeau. Bedankt voor uw tijd, uw liefde en energie, de wijze woorden. En alle info die je in je laatste mail hebt gestuurd. We nemen mee wat je allemaal zei en gaan nu verder op ons ingeslagen pad. Dikke knuffel.

 

 

 

Y. – Gentbrugge

Ik ben helemaal onder de indruk van de advocaat. Uitstekend advies gekregen. Enorm bedankt voor jouw doorverwijzing.

B. – Waals Gewest

Lieve Constantia, heel erg bedankt voor je steun. Echt wat ik nodig had. Iemand die me begreep, maar ook wees op mijn verantwoordelijkheid in het hele verhaal. Ik besef dat ik nog een lange weg heb af te leggen en dat het hard werken wordt, dat ik nog een zware periode tegemoet ga. Maar ik wil er 100% voor gaan. Ik ben dat verplicht aan onze kinderen, maar ook aan mezelf. Ik wil dat vrolijke, optimistische en zorgeloze kind van vroeger in mezelf terugvinden. Dankjewel voor de gegevens van de advocaten. Ik bewonder je ontzettend voor de sterke persoon die je bent. Ik denk dat je een beroep hebt dat heel veel van je vraagt. Mijn situatie is moeilijk, maar ik kan me inbeelden dat er gezinnen zijn met schrijnende situaties die onder je vel kruipen.

N. – Koersel

Via deze weg wil ik je bedanken voor het fijne gesprek deze voormiddag. Het heeft me echt deugd gedaan en ogen geopend. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar nu weet ik waar ik aan moet werken. We zien elkaar vast nog wel eens in de toekomst.

K. – Borsbeek

Heel erg bedankt voor ons gesprek. Het heeft me goed gedaan om mijn verhaal eens te kunnen vertellen en positieve bevestiging te krijgen.

C. G. – Mortsel

Wat ben jij een prachtige dame en een geweldig kundige coach! Je ondersteunt fantastisch met jouw wijze woorden en advies.

S. B. – Oost- Vlaanderen

Nogmaals van harte bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt. Je bent een hele grote steun. En je hebt ervoor gezorgd dat de hele situatie 180 graden is omgebogen. Ik had anderhalf jaar geleden nooit durven dromen dat we al zover zouden staan. Het probleem zal nog wel eens terugkeren af en toe. Maar echt fantastisch hoe jij hebt bijgedragen aan het resultaat vandaag! Echt, we waarderen en appreciëren dit enorm! Dank voor al die hartelijkheid en warmte! Een welgemeende fijne Kerst en eindejaar gewenst! Groetjes S.

R. P. – Zonhoven

Ik wilde je graag het heuglijke nieuws laten weten- wat de advocaat voor me heeft kunnen bekomen via de rechtbank. 1000 keer bedankt voor wat je voor mij gedaan hebt en dat ik dankzij jou bij hem terecht kon, dit had ik nooit kunnen doen zonder jouw hulp!

S. – Antwerpen

Ik wil je ontzettend bedanken voor onze sessie van vandaag. Het was me elke euro waard. Ik heb ook alles opgeschreven wat voor mij belangrijk was. Ook heb je me geholpen om energetisch nog dingen bij mij vrij te maken en ondanks de weerstand die ik voelde, ben ik er wel volledig doorheen kunnen gaan. Door nieuwe inzichten aangereikt te krijgen en me nog meer bewust te maken. Jouw woorden hebben zoveel rust gebracht. Ik zie nu helderder wat mijn aandeel is en mijn volgende doelen zijn.

I. – Heist-op-den-Berg

Dankjewel voor het zeer aangenaam en verrijkend gesprek. Ik voelde me onmiddellijk begrepen. Het is ondertussen enkele maanden geleden maar ik denk nog dikwijls terug aan jouw woorden en raad. Je hebt me doen inzien dat ik niet langer slachtoffer hoef te zijn/blijven en de aanzet gegeven om de nodige stappen te zetten om de situatie te veranderen.
Ik geef je graag 5 sterren.

Cliff J. – Koersel

Ik wou 6 sterren geven maar dat ging niet. Bedankt voor de hulp.

N. W. – Knokke Heist

Na een zoektocht van 3 jaar naar een persoon die mij kon helpen in mijn echtscheiding problematiek, kwam Constantia op mijn pad. Deze dame heeft me echt verder geholpen. Bedankt!

V. Mertens – Staden

Goeie feedback gekregen. Warme babbel gehad, en begrijp nu beter hoe ik als mama met de situatie om kan gaan! Dankjewel Constantia! (Vragenuurtje)

Anita B. – Bree

Eerste bezoek was verhelderend, het gaf me al veel kracht om het probleem aan te pakken. Ik ben zeer dankbaar dat ik deze weg gevonden heb en ik twijfel niet dat we er samen wel geraken. Bedankt Constantia.

Redant – Oost Vlaanderen

Op zondag 9 oktober 2022 waren we te gast bij Constantia ivm de idee dat mijn echtgenote dacht dat ik narcistische trekken had. Het ging specifiek om één kenmerk die narcisten eigen zijn.
Na een warme onthaal en de rustgevende omgeving, waren we comfortabel om vrijuit te praten met een neutrale observator Constantia. Nadat we ons verhaal hadden verteld, bleek al gauw dat er van narcisme geen sprake was, in tegendeel zelfs.
De aanpak en het advies van Constantia hebben mijn echtgenote ervan overtuigd dat onze relatie, op een gebrek aan communicatie en wederzijds begrip na, vrij goed zat.
Dus uiteindelijk heeft Constantia ons wel kunnen helpen door haar ervaring uit andere psychologische vakgebieden.
Dus toch tevreden over ons bezoek en onze relatie zit terug op het goeie spoor.

(Relatie analyse)

K. Verheyen – Kapellen

Voel me gehoord en krijg praktische hulp in hoe ik de behandeling van narcisten moet bezien. En vooral hoe ik mijzelf moet bezien, en dat is niet wat de mensen met slechtere bedoeling me doen geloven. 🙂

T. Caers – Tamariu Spanje

Een relatie hebben met een narcist kan desastreuze gevolgen hebben, daarom is het van levensbelang bij de juiste hulpverlener terecht te komen. Een specialist ter zake die je, als slachtoffer van een narcist, begrijpt en je kan leiden tot de start van het leven dat je verdient. Iemand die zelf meemaakte wat jij doormaakt en je kan begeleiden, stap per stap. Als jij daar klaar voor bent, zoek dan contact met Constantia de Gier, van Narcisme België. Narcisme België werkt op het hoogste niveau qua professionaliteit en respect voor haar klant! Geen twijfel mogelijk, dit is de juiste persoon!

Frank Bullens – Eindhoven

Geweldige mensen! Hebben mij goed geholpen! Respect voor u❤️

Katya Volkaert – Vlaams Brabant

She is simply THE BEST op dit vlak, niemand anders weet hier meer over dan Constantia. Aanrader!!!!

Van Horebeek – Scherpenheuvel – Zichem

Prachtig mens met een expertise om u tegen te zeggen! Dank je wel voor de raad hoe om te gaan met mijn ex, sinds dit weekend eindelijk een break-through en rust… vooral rust voor mijn kinderen! En dank je voor de korte berichtjes tussendoor, een mooi gebaar dat je elke cliënt nog kent

Hermans K. – 3540 Schulen

Constantia heeft niet enkel enorm veel vakkennis, ze is ook fantastische dame om mee te praten. Enorm dankbaar voor alle inzichten die ze me heeft gegeven.

Erwin. M. – Roeselare

Heel aangenaam en verrijkend gesprek gehad. Constantia is zeer onderlegd! Dank u wel.

A. R. – Zele

Wij willen je nog eens bedanken voor de warme en aangename ontvangst van afgelopen zondag. We hadden direct een vertrouwd gevoel en konden comfortabel praten. (Relatie-analyse)

A. M. – Boortmeerbeek

Dank u voor mij doen inzien van bepaalde zaken. Het was een goede therapie/gesprek. Ik heb morgen al een afspraak gemaakt met advocaat dat u heeft aanbevolen.

A. G. – Kuringen

Ik wilde nog even zeggen dat zowel ik als mijn dochter het gesprek van gisteren heel fijn hebben gevonden. Voor mijn dochter bent u trouwens de eerste persoon die haar begrijpt. Daarom zou het voor haar wel heel nuttig zijn denk ik dat ze verder nog wat gesprekken met u kan hebben.

E. – Alken

Meer tijd tussen de sessie gaf mij de ruimte om met mezelf in het reine te komen. Het gaf mij de broodnodige rust. Alvast bedankt hiervoor. Ik verwacht veel van het toegezonden boek. Het heeft mij nieuwsgierig gemaakt. Tot binnenkort.

M. O. – Ham

Bedankt voor het gesprek, het heeft heel wat opgehelderd en zal er zeker mee aan de slag gaan. Het heeft me een warm gevoel gegeven en een goed gevoel voor de toekomst .

Maria T. – Vlaams Brabant

Wat je tijdens ons gesprek zei was heel waar. Bedankt voor je wijsheid en je warme glimlach.

M. R. – Antwerpen

Dank je wel voor het confronterende maar zeker ook constructief gesprek. Je hebt me heel veel inzicht gegeven en nieuwe mogelijkheden waar ik totaal niet aan zou gedacht hebben.

S. C. – Antwerpen

Dank voor het hartelijke, diepgaande en inspirerende gesprek. Het heeft mijn ogen geopend op een situatie die al veel te lang duurt. Ik ben benieuwd naar wat morgen zal brengen, maar eindelijk zie ik licht aan het einde van de tunnel.

R. P. – Limburg

‘Stapsteen transformatie’. Ik voel aan dat jij een aarding bij me bent geworden, ik word rustig van jouw bewuste handelsmanier, die uit de ervaring een aantal cruciale punten bij mij triggert, meestal in de positieve, kalmerende, geaarde manier.

R. – 3520 Zonhoven

Dankuwel!!! Ik heb voor het eerst in een week een maaltijd gegeten na ons gesprek. Nogmaals bedankt voor uw advies en voor het fijne gesprek.

Anoniem – Riemst

Ik ben enorm dankbaar voor ons gesprek gisteren. Ik heb daardoor diepere gesprekken kunnen voeren met mijn man. Je vroeg me of (persoon x) iets aan haar longen had? Zij heeft wel tijdens haar ziekte een longembolie gehad. Je had het dus toch goed aangevoeld.

Michiel vdb – 2600 Berchem

Al bij het eerste contact met Constantia was het thuiskomen. Ze begreep mij en mijn verhaal volledig.
Heel fijn dat iemand je begrijpt en verder op weg kan helpen. We hadden dan ook een heel aparte manier om met elkaar in contact te komen. 🙂  Zeker een aanrader… als je nog maar pas iets over narcisme weet, of als je al verder staat in de verwerking ervan.

Gea Reins – Den Burg Texel NL

Constantia, naast een aardige vrouw ben je óók ontzettend goed in jou vakgebied! De 1e X dat ik jou consulteerde wist je gelijk de “angel “van mijn probleem te vinden in het kader van Narcisme. Héél bijzonder na jaren “zoeken “kon ik eindelijk helen! Bij mijn 2e hulpvraag kwam jouw mediumschap tot zijn recht! Jij sloeg de spijker op zijn kop! Onze hele familie was geroerd, jij zei toen; als mensen zouden weten, hoe het echt zit…zou niemand meer bang zijn, maar alleen maar gelukkig zijn…. De 3e X stuurde ik jou een foto. Jij kon volledig intunen én energieën zien. Dit in samenwerking met EVP bandstemmen door de antwoorden van Gene Zijde konden wij alles een plaatsje geven én verwerken!! Nogmaals hartelijk dank daarvoor!! Lieve groet Gea Reins Den Burg Texel. Ps je krijgt van mij 10 sterren!!!

L. – Limburg

Via deze weg wil ik je bedanken voor het gesprek dat we hebben gehad.
Er is de laatste tijd veel duidelijk geworden, en ik wil je laten weten dat ik de stap heb durven zetten om men partner te verlaten. Momenteel ga ik door een moeilijke periode, maar de kinderen en ik zijn veilig en worden goed bijgestaan door jouw advocaat. Dank je voor je goede raad.

M. R. – 2811 Hombeek.

Dag Constantia, ik heb je nog niet eens bedankt voor het fijne gesprek en de gegevens van de advocaat en kijk, het is al zo ver. Als je in een groeiproces zit kan het soms snel gaan hé, dat merk ik nu aan den lijve 🙂

M. vdb. – 2600 Antwerpen

Het was een zéér indrukwekkende afspraak die wij vorige week hadden, die nog behoorlijk blijft nazinderen.

Claudia – Rotterdam

Echt een fijn goed gezellig duidelijk gesprek. Je bent een aardige dame met een mooie aura om je heen. Creatieve groet.

K. H. – Schulen

Mijn dochter doet het heel goed. Ik weet niet hoe je het doet. Nog maar 2 sessies en er is al zoveel veranderd. Dank u.

C. V. – Knokke Heist

Bedankt voor de heldere aanpak. Ik kijk uit naar de volgende sessie.

S. – 8670 Oostduinkerke

Constantia, bedankt! En bedankt voor de coaching, ik put er nu al zoveel kracht uit.

 

D. – Ledeberg

Ik wil je vanuit het diepste van m’n hart danken voor jouw zijn, bestaan, steun… 🙏

Ik heb er enorm veel aan gehad. En geef niet op. Er is een golf losgebarsten, in opruimen, en ook structuur willen creëren.

Nogmaals dank je, lief voor de tips i.v.m. mijn zoontje. Je hebt me een schat aangereikt daarmee, waar ik je eeuwig dankbaar voor ben, bovenop al de rest.

J. – 9840 De Pinte

Dag Constantia, ik wou u nogmaals bedanken voor ons gesprek al, ongeacht hoe het nu verder gaat! Het heeft me echt deugd gedaan om iemand met uw kennis van dit soort cases een duidelijk standpunt te horen brengen. Ook zal het me helpen mijn grenzen te bepalen (niet enkel in relaties). Dankjewel!

R – Eeklo

De sessie bij jou op paasmaandag heeft héél veel bij mij getriggered, verhelderd en losgemaakt. Je hebt mij écht in mijn kracht gezet en mij een helder en concreet ’todo’ schema opgesteld -just what I needed- and so it began. De knop die noch ikzelf, noch andere vrienden-coaches-raadgevers ál die tijd omgedraaid kregen, was plots om. ik ben meteen gaan uitkijken naar een pand en beginnen plannen maken in mijn hoofd.

T. – 2840 Reet

Nog eens heel erg bedankt! Je bent een hele warme en lieve madam. En bedankt om mij efkes met mijn neus op de feiten te duwen want dat was zeker nodig. Ik snap het, nu nog toepassen. Maar nu ik weet dat alles goed gaat komen heb ik er moed in. Je hoort nog van me.

S. – 1540 Herne

Ik ben zo ontzettend dankbaar voor de gesprekken ik met jou heb gehad.
Weet ik heb enorm veel aan uw hulp, visie en advies.
Constantia echt waar het was thuiskomen, bij iemand die me begreep.
Waarom heb ik u niet 10jaar geleden leren kennen?

 

T. – Sinaai

Beste Constantia, ook al ben ik maar 1 keer langs geweest, maar ik denk nog veel aan ons gesprek …

Ik ben je ook enorm dankbaar dat je me de gegevens van de advocaat hebt doorgegeven. Deze persoon boezemt vertrouwen en rust in.

Ik woon sinds een maand niet meer thuis, heb een andere woonst, en kan eindelijk tot rust komen.

Je hebt me echt duidelijk gemaakt wat een narcist is en om eerlijk te zijn, na x aantal jaar samen gewoond te hebben met zo iemand komt er enorm veel los.

Ik hoop dat je nog vele mensen mag helpen die gekweld zitten.

Bedankt

M. S. – Riemst

Ik heb genoten van ons gesprek en kijk er echt naar uit voor de verdere samenwerking.

 

V. R. – Linkhout

Dank je, lieve Constantia, je hebt me echt wakker geschud. Ik begin van alles te zien wat niet klopt!

C. J. – Koersel

GOED GEVOEL! Liefste Constantia, bedankt voor het verhelderende gesprek.

 

Michel Diab – Den Haag

Hallo goedendag. Ik heb jarenlang met narcistisch misbruik te maken gehad. Wijlen mijn moeder was narcist, en heb uw artikel over HSP gelezen. Ik heb van begin tot eind met verbijstering dit gelezen. Dit was precies wat ik 29 jaar lang altijd ben geweest. Ik heb doordat mijn moeder ook emotioneel getraumatiseerd is op instellingen doorgebracht waar ik ook emotioneel misbruikt ben. Nota bene door de begeleiders zelf. Het is belachelijk, dan wordt je uit huis geplaatst omdat er dan een veilige plek voor je is, en dan vindt het misbruik gewoon doodleuk daar plaats door degene waar je door beschermd zou moeten worden. Nu (29) bewandel ik het pad van zelfliefde, en wat u in uw artikel over HSP al zei. Ik ben ontwaakt na jarenlang in een diepe, diepe slaap, eigenlijk een roes hebt geleefd. Ik zie de dingen zo anders, en ben nooit zo ontspannen geweest. Ik voel mezelf weer, en dat is iets wat ik tijdens het misbruik ernstig heb gemist. Ik ben zo dankbaar, dankbaar dat ik mezelf weer voel, dat ik inderdaad de focus van anderen naar mezelf heb weerlegd. Nee is nee inderdaad, en als anderen daar boos om worden is dat die ander zijn probleem. Heel dankbaar voor de wijsheid en kennis op uw website.

R. – Kaprijke

Wow Constantia. Hoe jij na 1 gesprek zo spot-on kan doorgronden en omschrijven hoe ik -en mijn relatie- in mekaar zit, impressed! Ik heb er echt heel veel gronding, zelfvertrouwen en moed uit geput. Ik ben deze namiddag zelfs al gestart met panden googelen :’) Merci om op mijn pad te komen.

R.v.R. – Oost Vlaanderen

Bedankt! Ook om mij met zachte doch liefhebbende en zusterlijke hand op mijn juiste (ziels)pad te hebben willen zetten, zó blij en dankbaar dat we mekaar ontmoet hebben! Hartegroet

J en B – Deinze

“Verrassend verhelderend! Constantia biedt enerzijds een luisterend oor waarbij ze écht luistert en belangrijke details opmerkt die voor jezelf onbenullig lijken. Anderzijds heeft ze een no-nonsense en straight forward mening waarbij ze niet rond de spreekwoordelijke pot draait maar de vinger meteen op de wonde legt. Sinds onze consultatie kijken wij met een veel meer heldere blik naar de narcismeproblematiek, wat ons in staat stelt om het gedrag van de persoon in kwestie niet alleen te relativeren maar als het ware ook aan ons voorbij te laten gaan.”

 

Ria P. – Limburg

Bedankt Constantia, Het gesprek heeft mij echt deugd gedaan. Groetjes Ria.

Anoniem – Gent

Ik kan niet uitdrukken hoe belangrijk ons gesprek voor mij is geweest.

U hebt me opnieuw m’n kracht doen vinden om te strijden voor wat van belang is.

Ik maak zeker nog een volgende afspraak om te leren hoe ik mijn dochtertje beter kan helpen om met haar vader om te gaan.

Voorlopig heb ik al heel veel aan alles wat u me hebt aangereikt en ga ik daar al even mee op weg.

Mijn oprechte dank voor alles wat u al voor mij hebt gedaan

Hartelijke groeten uit Gent,

Anoniem – Oost Vlaanderen

Een vrouw die mijn ogen heeft opengetrokken en gezorgd dat ik veel sterker in mijn schoenen sta.

J. – Sint-Truiden

Het was voor mij een heel aangenaam gesprek 🙂 Voelde me enorm op mijn gemak en begrepen bij jou .. 👍  Je hoort zeker en vast snel terug iets van mij en dan kunnen we hopelijk een nieuwe afspraak vastleggen! Fijne zonnige dag nog voor je 🌞

 

Anoniem – Limburg

Het heeft mij echt deugd gedaan ons gesprek. (Sms)

Anoniem – Kempen

Thx voor de info. Constructief en waardevol gesprek gehad met kapstokken voor implementatie.

V. Vdc – Hasselt

Ik vind het zelf ook heel leerzaam als jij ook over jouw eigen ervaringen spreekt en terugverwijst naar vroeger en hoe jij gegroeid bent. Dat wij altijd gaan blijven leren op alle vlakken.
Ik kan niet voldoende benadrukken, en dat heb ik al een paar keer gedaan, maar is gewoon zo, ik heb zoveel geleerd doorheen de jaren, om met u te spreken. En ja, ik pas dat echt toe.

En ik heb ook vertrouwen dat het echt goed komt. Dat dat allemaal niet zomaar gebeurt. Helemaal niet, daar geloof ik niet in. Ik probeer dat dan ook, als er iets gebeurt, ook wel datgene trachten te zoeken of te bedenken, van oké, wat was hier de les? Wat heb ik nog niet goed begrepen? Wat moet ik beter doen?

Ik heb eindelijk rust gevonden. En dat is echt wel dankzij al uw wijze woorden en URENLANGE gesprekken. Ik pluk hier echt de vruchten van en ben hier enorm dankbaar voor. En ik zal een heel leven lang u hiervoor enorm dankbaar blijven. Dat was, of is echt een verrijking en dat voel ik ook. Ik ben ook blij om gewoon terug rust te voelen. Dank u Constantia.

Anoniem – Vlaams Brabant

Het was een intensieve sessie. Bedankt voor je adviezen, ik ga ermee werken! Ik ga zeker een consultatie met de advocaat doen en dan zien we wel verder. Prettige feestdagen.

 

M. V. M. – Hoboken

Lieve Constantia, dankjewel voor je wijsheid, je gulheid, je energie, je warmte en je helderheid. Dankjewel ook voor de friendly reminder over wie ik ben en waar mijn plaats op het laddertje is. En dankjewel ook om me weer te helpen connecteren met het universum, dat was duidelijk nodig 🙂. Tot gauw, warme groetjes M.V.M.

R. – ’s Gravenvoeren

Dag Constantia, dank je wel voor de inzichten! Ik hou je verder op de hoogte!

Peggy D. – Oost Vlaanderen

Dank u. 1 consult was genoeg om weer te weten wie ik was en ben.. Ik ga u nooit vergeten.

K. V. – Vlaanderen

Ik wou je even bedanken om gisteren mijn vriendin en reddende engel te helpen met advies over haar narcistische ex man. Ze was suuuuuper blij en vindt jou een ‘hele toffe madame’… Met mij gaat het oké ondertussen. Ex is op alles geblokkeerd want liet me gewoon niet gerust, ook mijn vrienden en familie begon hij lastig te vallen met zichzelf te willen ‘rechtvaardigen’. Ongelooflijk hoe die denken. Verder werk ik zoveel mogelijk aan mezelf❤️en geniet van de kleine dingen. Fijne dag, veel liefs en blijf zo verder doen❣️

J – Houthalen

Dag lieve Constantia, dankzij jouw schrijven ben ik vandaag gecontacteerd door mijn advocaat, hij stuurde deze e-mail (zie hieronder) en hij gaat mij ook nog bellen deze middag. Het is moeilijk om de woorden te vinden die recht doen aan mijn dankbaarheid voor jou. Heel erg bedankt lieve Constantia.

B – Huldenberg

Lieve Constantia, sorry voor deze aanhef, hoop dat je dat ok vindt, maar het is gemeend! Heb al telefoon gekregen van advocaat die echt zijn tijd genomen heeft me de zaken uit te leggen. Niet te geloven dat er nog zo’n mensen bestaan… Ben gerustgesteld en weet wat me te doen staat. Enorm bedankt, feit dat jouw advocaat me zo snel belde geeft me het gevoel dat je me au sérieux neemt, dat ik geen waangedachten heb. Wat je me vandaag vertelde over het “completeren” van de ziel, ben boek aan het lezen waar dat ook aan bod komt, misschien iets voor jou 🙂 Soufi mon amour is de titel. Liefs

N.V. – Vlaams Brabant

Lieve Constantia, je spookt zo al een hele week door mijn hoofd, en nu zet ik me even neer, om even te zeggen dat je een echte engel bent, want het is waar, er zijn veel narcisten, en doordat jij je cliënten zo goed ondersteunt en handreikingen geeft, kan (kunnen) ik /wij die mensen aan.

Ik heb weer eens ondervonden hoe het helpt “ontkoppelt” te zijn, want dat is mijn grote oefening.

63 jaar en een definitief nieuw leven, en ik ben zeer blij dat jij daar de laatste hulp in was, je zag, je wist en je handelde , ik wil niet meer terug,  want ik herken ze nu onmiddellijk en handel er zo ook naar, maar ik zal moeten blijven oefenen en opletten.

Bedankt Constantia, je bent echt een licht in deze wereld.

G. – Itegem

Dankjewel Constantia voor het intakegesprek. En ook bedankt om me tot inzichten te laten komen. Ik zie nu het mechanisme.

Ann – 2490 Balen

Het heeft mij goed gedaan om tot bij u te komen en dank daarvoor. Ik ga alles laten bezinnen.

Karolien – Limburg

Dag Constantia, de ADD is ondertussen officieel vastgesteld, bedankt om dit aan het licht te brengen.

P. Claessens – Dilbeek

De mail die jij voor mij tijdens de consultatie opmaakte, zodat ik de ‘to do’ punten niet zou vergeten, is de strik rond het geschenk. Je moet jezelf inbeelden, je bent machteloos en je komt ergens binnen in een andere wereld. Dat ben jij, dat is bij u. Het is een wereld waar je begrepen wordt, waar er ongelofelijk veel empathie is. Waar dat er wijsheid is. Waar er enorm veel structuur is. En vooral de persoon is die de werkpuntjes aanduidt en de valkuilen. Heel belangrijk. Je wordt erkend. En dat alleen al kan je niet weten wat voor een gevoel dit geeft bij de persoon die bij u binnenkomt. Dit is ongelofelijk. Dit heb ik bij u ervaren. Dat geeft zoveel kracht en het feit dat je dat dit nog eens op mail zet en doorstuurt. Want wanneer je weggaat en er passeren een paar dagen, en alles weer zijn normale beloop heeft. Door het feit dat jij die mail stuurt, geeft dat een extra duw en ondersteuning in de rug, om te zeggen, kom op. Jij duwt de persoon verder op de goede weg. Het gevoel dat ik had toen ik bij u binnenkwam, is een warm gevoel. Zo precies het gevoel als een kuikentje dat onder een lamp komt. Vooral die echtheid ook die u heeft. Dat merk je heel snel op. Je ziet dat op uw gezicht. Maar je bent dat ook. Ik kan het niet beter vergelijken met die lamp. Het is eigenlijk een veilig gevoel dat je geeft. Een beetje een moeder gevoel. Maar je bent de moeder niet. Dat gevoel krijg je als eerste. Dan, door al die handvaten, vergelijk ik het met een rugzak die je geeft. Dat kuikentje krijgt een rugzak mee. Dat kuikentje stapt en volgt. Kan nog niet goed op zijn pootjes blijven staan omdat hij niet weerbaar genoeg is. In die rugzak zitten allemaal werktuigen en tools, om verderop uw pad alleen te gaan bewandelen. Dus je krijgt die rugzak mee als je buitengaat. Die lamp is door alles wat je zegt, doet en vooral bent. En de mail die jij stuurt is eigenlijk het licht dat je schijnt op het pad. Om te zeggen van kijk, daar is uw pad en ik belicht uw pad, zodat je op het juiste pad zou lopen. Dat is toch mooi? Zo mooi wat jij doet. Ik wil jou echt proficiat wensen. Die mail is zo handig. Dat is al wat ik nodig had. Een consultatie bij u is zo het geld waard. Omdat je het op die manier doet.

 

 

N. – Langdorp

Lieve Constantia, even melden, door je houding “Laat die maar komen, die narcisten, die kan ik aan”, zo ben ik naar de academie gegaan en wat gebeurde er? Ineens was haar (narcistje) houding helemaal anders tegenover mij, en ze kreeg geen kans om mij te triggeren. Door mijn liefde en in mijn kracht te staan, was het een heel aangename les. Maar ik liet ze dan ook direct los daarna en tijdens de pauze, waardoor ze opzoek ging naar een ander slachtoffer. Dit wordt mijn suggestie als ik in de wereld buiten kom, met die energie kunnen ze niets doen. goed hé! Dat maakt mij echt gelukkig. Dus nu oefenen. Bedankt voor je “echt” zijn.

C. K. – Zele te Oost Vlaanderen

Een dik jaar geleden dat ik voor de eerste keer contact heb gezocht met Constantia.
Ik zat toen in een heel nare situatie waar ik even haar hulp bij nodig had. Vandaag had ik terug een online consult en wat heeft het mij weer deugd gedaan. Wanneer je twijfelt aan jezelf of je wel juist bezig bent geeft ze jou haar cadeau … een oprechte mening en een reikende hand.
Soms heb je niet meer nodig dan een bevestiging van iemand die je niet kent , waar je dus ook geen oordeel over moet vellen of ze het wel meent wat ze zegt of dat het gewoon is om je te sussen.
Ik had mezelf voorgenomen mezelf op het juiste pad terug te krijgen en vandaag is dit bevestigd dat ik op de juiste weg ben.

Bedankt Constantia voor het gesprek en de steun!

Verstappen -Limburg

Mag ik jou nog eens bedanken… De kracht die ik voelde toen ik bij jou buiten stapte was fenomenaal… waarvoor heel veel dank!!!

J. D. Limburg

Net een mailtje naar de advocaat gestuurd. Vreemd gevoel, combinatie van opwinding, rust en opluchting. Nog eens bedankt voor de aangename sessie gisteren. Heb namiddag wel wat moeten bekomen, hoofdpijn en moe. Maar deze morgen toch weer rustig en vastberadenheid.

Anoniem – Oost Vlaanderen

Graag wou ik u nogmaals bedanken voor mij te ondersteunen om de dochter bij mij te verkrijgen. Ik heb uw raad opgevolgd en een aantal van deze punten gaven wel de doorslag. Zoals zijn werk, (welk idd bleek gewijzigd!) beschikbaarheid, taal van zijn partner, opvolging medische toestand van de dochter, … (Naam van kind) zal dus bij mij komen wonen en 2-wekelijks een weekend naar haar papa gaan. Dank u om mij in contact te brengen met Meester … en mijn dochter thuis te brengen.

 

S. – Heist op den Berg

Beste Constantia, nogmaals bedankt voor afgelopen zondag. Het lijkt wel alsof er een soort gewicht van me is afgevallen en ik in een andere dimensie van rust terecht gekomen ben.

C. – Haacht

Beste Constantia, uit de grond van mijn hart, super hard bedankt voor het verhelderend en hoopvol gesprek vandaag. Het heeft oprecht deugd gedaan. Ik voel me opgelucht en heb bewondering voor je aanpak! Lieve groeten, C.

Anoniem – Antwerpen

Ik heb vanmorgen een vreugdedansje gedaan, nadat ik zelf mijn verantwoordelijkheid had genomen (i.p.v. mijn zoon) tegenover mijn narcistische moeder. Door te zeggen dat haar kuisvrouw het van mij terug kan overnemen, zoals vroeger, erbij gezegd (ze deed dat zeer goed). Omdat ik deze maand mij de tijd neem om aan mijn huis verder te werken, daar ik achterstand heb. Ze wilde onmiddellijk met me ruzie maken, maar ik deed of ik het niet hoorde. Vroeg haar vriendelijk of dat goed was , waarop ze kregelig en boos zei, voor haar is alles goed. Ik bedankte en hing op, waarop ik plotseling me zo goed voelde en ik een dansje deed. Ik had wel eerst mijn innerlijk kind op een veilige plaats gebracht en als volwassene gebeld en in plaats van naar mijn moeder te luisteren, kon ik op een vriendelijke manier mijn grenzen zetten.

Bedankt Constantia voor je hulp, je papieren liggen voor mij op de tafel en iedere dag bekijk ik ze en laat ik ze binnendringen.

 

C. K. – Oost Vlaanderen

Ik weet niet of je mij nog kan herinneren… Vorig jaar ben ik bij je terechtgekomen voor een sessie van 3u omdat mijn leven een puinhoop was die moment. In een scheiding met een zware narcist. Ik heb heel veel moeten opgeven om me los te kunnen maken, maar ook om mezelf niet steeds van alles de schuld te geven. Het is al veel beter, maar nog komt het voor dat ik een moment van zwakte heb en wanneer ik dan nadenk en besef dat het toch niet zo is. Het ging en gaat niet vanzelf want steeds moet ik terugkijken naar wat er gebeurd en gezegd is om te kunnen inzien van… hé het is niet mijn fout, ik heb alles gedaan en geprobeerd om het 10 jaar vol te kunnen houden. Vandaag kan ik zeggen dat het de beste beslissing ooit was om de scheiding door te zetten. De ziektes waar ik al bijna 2 jaar mee te maken had zijn plots verdwenen, ineens is mijn lichaam terug gezond. Momenteel doe ik enorm aan zelfzorg, sport, gezond eten, ik ben terug aan het studeren . Ik heb zelfs terug sprankelende ogen! Alles wat er gebeurd is heeft mij doen inzien dat het leven niet ophoudt. En bij twijfel kijk ik gewoon een jaar terug en wanneer ik mijn veranderingen zie dan weet ik dat ik momenteel gelukkig ben! Alvast bedankt voor het gesprek toen en de nodige tips en woorden om door te zetten!

M. S. – Vlaams Brabant

Ik heb net telefoon van jouw advocaat gekregen. En moet de nodige papieren doorsturen dit weekend. Ik kan niet zeggen hoe dankbaar dat ik ben, dat je me weer eens geholpen hebt met dit. Zou bijna zeggen dat je bijna goud waard bent.

R. en A. – Tongeren

Beste mevrouw,

Beste Constantia,

Bedankt voor de info.

Wij hadden vandaag een heel goed gevoel bij onze eerste kennismaking.

Tot de volgende keer.

Peter Van Den Borne -Oost Vlaanderen

Prima informatie.
Daar kan ik iets mee.

M. S. – Vlaams Brabant

Ik heb maar 2 of 3 keer een gesprek met je gehad maar wil je op dit vlak toch nog even bedanken. En misschien kom ik nog wel eens op gesprek maar kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat jij dit blijft doen omdat er nog veel mensen baat bij zullen hebben. Je hebt me dingen verteld die ik op dat moment niet kon geloven maar toch 1 voor 1 aan het uitkomen zijn dus nogmaals dank.

 

J. – Zetten, Nederland

Ik wil u graag meegeven dat ik zeer diep voor u buig. Ik las veel boeken en artikelen ivm met mijn ex die verborgen of fragiel narcisme heeft. Veel pijn heb ik daardoor. U kunt alles op een bizar duidelijke en herkenbare manier duiden. Daarom buig ik diep voor u. Grote dank!!

B. – Sint-Job

Nogmaals heel erg bedankt voor alle steun en inzichten. Onze gesprekken steken mij steeds een groot hart onder de riem!

Anoniem – Schulen Limburg

Die ADD… op 40 jaar tijd! Heeft nooit iemand eraan gedacht, jij na 2h! Frappant vind ik dat, ik ben je er in elk geval heel dankbaar voor!

 

L. – Brugge

Hey, ik heb jou na mijn bezoek nog een tijdje gevoeld en ik voelde veel kracht. Het werkt nog steeds verder op me door. Ik voel ook veel vergeving. Hou me op de hoogte wanneer je klaar bent voor een online gesprek. Liefs L.

D. Zaventem

Bedankt Constantia voor de gastvrijheid en het aangename gesprek. U bent een topvrouw! Groetjes D.

Tachia – Oudenaarde Oost-Vlaanderen

Eeuwige dankbaarheid!!! Dankzij de gesprekken vooral ingezien hoe mijn gedachten en handelingen verkeerd waren. Waardoor ik nu durf te spreken en een moeder kan zijn die men kinderen verdienen. Zijn woorden die door iedereen zouden moeten gehoord worden. Dank je om mijn ogen te openen. Nog eens, mijn dankbaarheid en respect die heb je!!!
Xxx Tachia

Anoniem – Antwerpen

Bedankt Constantia. Ik vond ons gesprek heel aangenaam en verhelderend. Alhoewel ik al heel veel gelezen heb, kreeg ik nu wel een duidelijk beeld van hoever ik mijn grenzen heb verlegd.  Ik zie ernaar uit om hier samen met jou aan te werken.

 

Anoniem – Deurne

De door jou aanbevolen advocate was een topper! Ze wist de juiste lijnen uit te tekenen en ik kon op haar vertrouwen. Goede zet!

Anoniem – Heist op den Berg

Dankjewel voor je hulp. Jouw gesprek was een hele verademing. Ik voelde me sterker worden en dit ga ik proberen vast te houden. Nu weet ik ook waar ik moet aan werken. En als ik het terug moeilijk krijg weet ik dat ik bij jou hulp kan krijgen.

Een warm hart.

 

Anoniem – Limburg

Bedankt voor de 3 sessies wat ik met je heb gehad. Het was een hele eye opener voor mij en voor wie ik ben als een persoon. Je hebt me heel goed op weg geholpen en ik kan je niet genoeg bedanken.

Liefs,

Anoniem – Vlaams Brabant

Het is nu bijna 3 weken geleden dat ik op consultatie kwam bij jou en ik moet zeggen, het heeft me echt tot inzichten gebracht.

Via deze weg zou ik je dan ook nog willen bedanken om me net dat duwtje in de rug te geven om komaf te maken en de zwakke draden door te knippen waarbij de narcist mij nog altijd een beetje in zijn macht had.

Een narcist is niet de moeite om mee om te gaan, gelukkig had ik het snel door hoe hij in elkaar stak.

Ik ben dankbaar dat mijn intuïtie mij niet in de steek gelaten heeft en ben tevreden dat ik zo erger heb voorkomen.

Ik heb nu echt de keuze gemaakt om hem achter mij te laten, ik blijf trouw aan mijn authenticiteit.

Veranderen doe ik mezelf niet meer voor iemand; ik weet dat ik een eerlijk, fair en trouw persoon ben.

Iemand die deze waarden aan mij niet apprecieert, is het niet waard om mee om te gaan en al helemaal niet de moeite om nog controleerbaar gedrag over te doen.

Het is een KEUZE die ik nu gemaakt heb om hem volledig los te laten en vol vertrouwen en gezond geduld te wachten tot er iets moois op mijn pad komt.

Deze inzichten van jou hebben heel veel in me teweeg gebracht.

Zijn uitdagingen en kinderlijk gedrag op het werk doen me niks meer, ik kan alleen maar bedenken dat hij ergens blijven steken is en dat hij tegenslagen gekend heeft in zijn leven (opvoeding ) die hem gevormd hebben tot hoe hij nu is.

Zijn vriendin licht ik niet in, waarom zou ik, ik zou hem alleen maar narcistische voeding geven en als zij tevreden is met haar leven met hem, so be it, trouw is alleszins al ver zoek in die relatie..

Je ziet Constantia, ik heb heel wat positieve levenskracht gekregen door mijn bezoek aan jou.

Hartelijk dank voor alles en ik wens je heel veel succes in je praktijk toe.

Je bent een absolute meerwaarde voor iedereen die in zijn leven met narcisme in aanraking komt!

Els Peeters – Haacht

Nadat ik zelf stilaan doorkreeg dat mijn ex-partner vermoedelijk (verborgen) narcist was, en ik mijn eigen grenzen aan het bereiken was in de psychische terreur die nog steeds dagelijkse kost was, stootte ik op de website van Narcisme België. Ik maakte meteen een afspraak, en Constantia kon mij de bevestiging geven die ik al zolang zocht (er is met mij helemaal niks mis!), maar ook mijn ogen openen en mijn eigen aandeel blootleggen. Zonder dat ik het zelf besefte bleek ik al jarenlang geconditioneerd en overheerst door angst. Constantia begeleidde me om concrete hoognodige stappen te zetten om mijn leven terug te krijgen, en voor mijn kind te kunnen vechten. Heel veel dank daarvoor! We zijn er nog niet, maar wat was deze ‘duw’ en hulp ontzettend waardevol. Ik weet nu ook waar ik altijd terecht kan met mijn onzekerheden en vragen.

De missie van Constantia is zo nodig in onze maatschappij. Ik sta versteld hoe weinig mensen, ook professionals, weten over narcisme terwijl het zo vaak voorkomt en er zoveel slachtoffers rondlopen van narcistisch misbruik, zonder dat ze weten dat ze slachtoffer zijn. Schrijnend. Maar, hoopvol dat er mensen als Constantia zijn.
Een absolute aanrader!

Anoniem – Oost Vlaanderen

Constantia, ik ben geen review man, maar dit moest ik toch schrijven.
Nogmaals bedankt voor de hulp om mij uit mijn comfortzone te halen.
Als een oorspronkelijke West-Vlaamse binnenvetter als ik zich goed voelt na jouw sessie, dan wil dat iets zeggen.
Dat je mensen helpt die met deze problematiek te maken hebben, moet gewoon geweten zijn.
Nogmaals bedankt voor het warme gesprek en mij te doen stilstaan bij mezelf.

Anoniem – Oost Vlaanderen

Professioneel heb ik af te rekenen gehad met een narcistische leidinggevende en enkele narcisten rond haar (soort zoekt soort). Ik kon niet begrijpen hoe het komt dat ik telkens in het vizier kom van deze mensen. Daarom moest ik bij iemand te rade kunnen gaan die het probleem begrijpt en die je ook gelooft, want je staat er letterlijk en figuurlijk alleen voor. Niemand ziet wat jij ziet. Constantia heeft heel mijn verhaal aangehoord en ik moest zelfs niet verder vertellen, want ze kon me gewoon aanvullen. Deze dame weet echt waarover ze praat en helpt met hart en ziel. Tevens houdt ze je een spiegel voor en verplicht je tot zelfreflectie. Iets waar je niet bij stil staat, ziet zij wel, ze kan als het ware je persoonlijkheid ‘lezen’. Ze is niet enkel een luisterend oor, die haarfijn oorzaak en gevolg uitlegt, ze is een mentale coach die een wake up call geeft. Voor wie deze review leest : als je met narcisme te maken hebt, laat het niet aanmodderen, en contacteer haar. Dit is geen werk voor haar, dit is een missie. En die missie is mensen helpen. En ze slaagt daarin met glans.

Stefan Hex – Hasselt

Normaal schrijf ik geen reviews maar omdat het gaat over de gezondheid van mensen heb ik besloten om toch te reageren. Eerst en vooral ga je naar Narcisme België toe als je definitief een oplossing wilt voor u problemen, als het te maken heeft met narcisme of cluster B. Ik had ook te maken met een narcist. Waarom deed mijne ex-partner zo? In het begin dacht je het is een ver van mijn bed show en mij overkomt het niet. Maar als je dan vermoedens hebt van, is mijn partner wel normaal, ga je op zoek naar. Aan wat lijdt mijn partner en zo kom je uiteindelijk uit bij, zou het narcisme kunnen zijn? Je blijft met vragen zitten. Waarom? Uiteindelijk ben ik uitgekomen bij narcisme België. Je gaat de website van deze persoon doornemen en uiteindelijk maak je een afspraak. Je komt in contact met een vrouw genaamd Constantia die al heel snel uw probleem weet in te schatten en de oorzaak bloot legt. De volgende stap is hoe kan ik terug een normaal leven leiden? Ik kan alleen maar beamen hoe hard het ook is als je komaf wilt maken van het probleem, moet je definitief kappen met u verleden hoe erg dat ook is. Dan pas kun je de draad opnemen en uw leven verder leiden. Constantia is top in het begeleiden van mensen die te maken hebben met narcisme. Alleen als je definitief breekt met de narcist. Anders heeft het geen enkele zin om haar te bezoeken als je daarna toch weer in het web van de narcist beland.
Constantia, blijf gewoon voortdoen om mensen te helpen want deze mensen hebben u nodig.

Meander pedagogisch bureau – Alken en Tongeren.

Onlangs stuurde ik een persoon door naar je werking, die een contact name had met ons pedagogisch bureau. Gisteren vernam ik tijdens mijn begeleiding dat deze persoon positief was in het contact met je. Ik  begin meer en meer te ontdekken dat onze werkingen raakvlakken hebben. Want wij willen ouders aanzetten om niet beschermend op te voeden. Het was gisteren dan ook fijn om bevestiging te krijgen dat ook jij overtuigd bent dat dit narcistische gedrag bevorderd. Misschien dat er wel eens de mogelijkheid is om samen een gesprekje te hebben, zodat wij elkaars diensten leren kennen.

Anoniem – Vlaams Brabant

Ik ben eraan begonnen met het doornemen van mijn partner haar dossier en wat mij opvalt is wat voor slechte mensen hier rondlopen en ik stel ook de vraag of mensen die als deskundigen door het leven gaan wel hun job in eer en geweten uitoefenen?  Ik vraag mij af of de tegenpartij alleen maar aanhoort wordt? Of de advocaat van de tegenpartij zodanig indruk maakt dat je er schrik van krijgt?

Ik kan maar alleen nog meer waardering voor u hebben hoe jij mensen helpt want deze verslagen putten ene mens uit.  Terwijl jij mensen hun problemen aanhoort en hulp en oplossingen aanbiedt.  Voor mij mag je nog jaren doorgaan Constantia. 👍👍👍👍

Anoniem – Limburg

Dankzij u heb ik de stap durven zetten: ik ben thuis vertrokken en woon nu bij mijn mama. Maar ik voel mij emotioneel veel beter en de eerste week van januari komen we al voor de eerste keer voor de familierechtbank. Ik ben benieuwd! Bedankt om mij de moed te geven!

Anoniem – Vlaams Brabant

Het licht in de duisternis ben jij voor velen van ons. Jij doet ons stilaan weer stralen als een prachtige ster ⭐️ die we allen zijn. En je geeft ons alle tools om enkel de sterren nog te zien om ons heen en de duisternis achter ons te laten. Bedankt jij fonkelende ster 🌟 ! 😘

Gerda – Limburg

Je bent een topmevrouw en een heuse steun in bange dagen, ook al heb ik je nog maar één maal mogen ontmoeten. Jij straalt zoveel begrip en kracht uit, iets dat velen onder ons, jouw cliënten, zo broodnodig hebben…

Anoniem – Tienen

Constantia, bij u is het altijd gezellig en heb ondertussen gelezen over de uitspraak van de rechtbank en voor hoever ik het kan begrijpen staat in de uitspraak van (anoniem) voorlopige maatregel. Voorzichtig positief en moet ik bekennen dat ik weer een positief gevoel met u had.  Ik vond u huisje een tophuisje en u voederbak voor de vogels was top. Nadat (anoniem) gestorven was had ik nooit gedacht om nog iemand tegen te komen die positieve impulsen kon geven.  Maar bij u is het gewoon top. Je bent een vrouw met het hart op de juiste  plaats en ik zou durven zeggen een persoon waar je graag mee omgaat in het leven.  Top top top. Hiermee ga ik afsluiten en mocht ik niks meer horen voor morgen. Prettige kerstmis.  Vergeet niet ook al ben je alleen wij denken altijd aan u omwille wat je voor ons betekent.

Zalig kerstfeest Constantia.  Je zit in ons hartje.

Anoniem – Heers Limburg

Wat ik vandaag heb meegemaakt is een echte énorme verrijking geweest, ik ben wel wat van mijn sokken geblazen.  Ik heb de eerste les al toegepast en hij is alleen zijn bed ingegaan en hij was nog sneller in slaap als wanneer ik bij hem ben. Dank u voor de eye opener en ben benieuwd naar de rest van de tip and tricks.

Anoniem – Lier

Dankjewel voor de sessie, ik heb er veel aan gehad! Het is fijn om eens van iemand anders te horen, dat wat je meemaakt niet normaal is. Verder is je directe aanpak ook heel helpend. Ik heb ook echt het gevoel dat er iemand echt mee op mijn kar is gesprongen! Anderen geven wel tips of goede raad, maar dan moet je het toch ook maar alleen doen. Nu heb ik echt het gevoel van een steun in de rug te hebben. Dankjewel daarvoor!
Ik ga voor jouw aanpak gaan, ook al voelt het lastig naar mijn zoon toe, want ik weet dat je gelijk hebt!

Anoniem – Limburg

Dag warme Constantia,  ik vond onze ontmoeting erg boeiend, echt wel. Jouw verhaal en jouw inhouden, ze komen binnen. Jouw opvallend attent zijn naar je coachees, het valt op en het deed mij goed. Je bent een mooie ziel, als ik dit zo mag verwoorden. Dank voor alle tijd en vooral voor alle echtheid.

Tine – Limburg

Beste Constantia,

Door gebeurtenissen dit voorbije jaar, kwam ik tot het besef dat enorme boosheid en frustratie mij nog steeds tegenhielden in het volop mezelf terug vinden en positief in het leven te staan. Boosheid en onbegrip bij alles wat ik heb meegemaakt in mijn familie. Ik besefte dat er enkel 1 weg is om dit op te lossen: zoeken naar een manier om die boosheid en frustratie de kop in te drukken door de volle confrontatie aan te gaan met mijn verleden en vooral mezelf. En daarbij was u enorm belangrijk. U gaf gelijk aan wat mijn valkuilen zijn, hoe ik personen anders moest bekijken om tot aanvaarding te komen en hoe durven mijn angsten en tevergeefs zoeken naar bevestiging, aan de kant te zetten want het is absoluut niet nodig. Die inzichten, lieten de boosheid en frustraties als mist in de zon verdwijnen. Ik werd letterlijk en figuurlijk zoveel lichter in mijn geest en in mijn leven!!! Wat een gelukzalig gevoel! De rust en het besef: ik kan het en ik zal slagen en ja, ik ben goed zoals ik ben. Grappig, na 56 jaar voel je je weer herboren!! Dat is dus de manier om eeuwig jong van geest te blijven: iemand als Constantia ontmoeten die je ware ziel helpt ontdekken en genezen, graag zien en waarderen, ongeacht wat anderen van je vinden. Dankjewel, Constantia! U bent mijn levens elexir geweest om mijn energie en rust opnieuw te ontdekken ! Super!!

Anoniem – Oost Vlaanderen

Review van een bezorgde papa

Stel dat ik mis ben? En dat alles (wat ik zie) toch niet zo is maar eerder een groot misverstand. Dan ben ik de verschrikkelijkste dochter die hier op de wereldbol rondloopt. En dan kan ik mezelf daar nooit meer vertonen …
Dit waren de eerste woorden van mijn jongste dochter (19) enkele minuten nadat ik haar was gaan redden uit het web van haar moeder. Een moeder die 12 jaar geleden ons huwelijk opgaf om in te trekken bij de ondertussen zoveelste man. Een moeder die 12 jaar lang onze dochters manipuleerde en zeer snel maar subtiel het web rond hen sloot. Een web van leugens en manipulatie, van stilzwijgende plundering van de spaarboekjes.
En vader zag al lang dat deze dochter nood had aan emotionele en mentale rust. Doch ik moest afwachten tot de tijd er rijp voor was. En dat moment kwam.
Gevolg van de vlucht was dat mijn dochter terecht kwam in een rollercoaster van emoties: twijfels, onzekerheid, angst, schuldgevoel. Deze bleven dominant aanwezig gedurende de twee en half weken dat we moesten wachten op het intake gesprek met Constantia.
Maar het was het wachten waard. Mijn dochter kreeg de nodige antwoorden en bevestigingen, er kwam een benoeming van het probleem bij moeder en alle hoop op beterschap en excuses werden ontnuchterd.  Zij kreeg de nodige adviezen hoe met moeders contactpogingen om te gaan. En een bevestiging dat vertrekken wel degelijk de enige juiste keuze was. En dat alles al tijdens het eerste gesprek. Duidelijk anders om met een ervaringsdeskundige in dialoog te gaan.
Een weekje later merkte ik al verschil. Enige dat af en toe ter sprake komt is een schuldgevoel dat ze zich goed begint te voelen. Maar er is nog werk aan de winkel. Twaalf jaar in een dergelijke omgeving krijg je niet rechtgezet op twee uur.
Bedankt Constantia om haar proces te versnellen zodat de nodige rust gauw kan overnemen.
Een bezorgde papa.

Anoniem – West Vlaanderen

(Aanmoediging rechtbank) Goedemiddag. Ik ga het waarschijnlijk totaal niet professioneel verwoorden, maar echt, je bent fantastisch. Het gesprek heeft me echt weer in de juiste richting geduwd. Je hebt volledig gelijk in je raad tijdens het gesprek. Het doet zo’n deugd te zien dat er toch nog een paar magische mensen zijn. We gaan ervoor. Nog een super fijne dag vandaag!! Vriendelijke groetjes. Merciekes!

Anoniem – Oost Vlaanderen

Beste Constantia, hartelijk dank voor je werk met mijn dochter. Door jullie gesprek werden bij haar heel wat vragen beantwoord en onzekerheden weggenomen. Ik zie nu al de verandering bij haar. Mooi gedaan!

Anoniem – Vlaanderen

Hallo Constantia, in maart ben ik bij jou in Alken geweest. Je heb mij goed geholpen en ook de ruzies met mijn man door mijn ex horen tot het verleden er is sinds ik bij jou ben geweest terug rust in onze relatie. Bedankt voor de goede tips. Ik had nog 1 klein vraagje. Wij moeten in ouderschapsbemiddeling van het gerecht waar ik tegen op zie, maar ik ga mij niet laten doen. Mag ik uw nummer geven?

Anoniem – Vlaanderen

Lieve Constantia, ik kan met geen pen beschrijven wat mijn bezoek bij jouw praktijk vandaag teweeggebracht heeft. Sinds mijn jeugd zat ik met 1000’n vragen waarom ik geen mama had die mij liefde gaf zoals het hoort. Ik, mijn broers en zussen hebben op mentaal vlak heel hard afgezien. Toen ik 39 jaar werd gebeurde er iets gelijkaardigs met mijn oudste zus. Ook bij haar kon ik het niet plaatsen. Een ziekelijke jaloezie. Je gaf mij je deskundige uitleg hierover en het leek of ik bevrijd werd. Het ergste overkwam mij vorige week. Een overspelige man. De man die ik 16 jaar lang dolgraag gezien heb. Een man waar ik nu van walg. Ik zit vast met deze onbegrijpelijke toestand. Ook hier ging je zorgzaam te werk. Ik zag pijn in je ogen bij mijn verhaal. Dat wil alleen maar zeggen dat je een fantastisch persoon bent met het hart op de juiste plaats. Je gaf mij de moed om mij niet te laten verdrinken in verdriet. Je gaf mij tips over hoe ik uit deze zeer moeilijke situatie kan geraken. Ik ben God zo dankbaar dat hij een weg naar jou liet zien. Ik wens je bergen geluk en moge God je altijd bijstaan. Liefs …..

Katrien Van Hemelen

Ik had een geweldige positieve ervaring met Constantia. De combinatie van totale eerlijkheid, begrip, oprechte hulp en actief meewerken, waren zaken, waar ik echt nood aan had. Ze gaf me de moed niet op te geven en te blijven vechten. Ze deed mij ook even weer goed voelen over mezelf en dat ik niet mocht twijfelen aan mijn gevoel.
Tijdens het gesprek groeide mijn energie terug. Ik kreeg ook effectieve hulp om verder te kunnen gaan. Stappen, acties, doelen die ik mezelf kon opgeven, waarmee ik echt iets was.
Ook na mijn gesprek kon ik bij haar terecht. Ook dit is nodig om dit proces door te komen. Zij was een van de personen die ik nodig had om verder te kunnen gaan. Ik kan je niet genoeg bedanken!

Anoniem – Antwerpen

Ik ben vandaag een eerste keer in contact gekomen met Constantia.
Niet wetende wat me er te wachten zou staan, ging ik haast met paniekaanvallen haar praktijk binnen.

Mijn angst was volledig ongegrond.
Ik kwam terecht bij een vrouw met het hart op de juiste plaats.
Ik kwam terecht bij iemand met kennis van zaken.
Ik kwam terecht bij iemand die me helpt om er met volle moed tegenaan te gaan.
Het voelde alsof ik terecht kwam bij iemand die ik al jaren kende.

Ik kwam voor de eerste keer terecht bij iemand die echt de ware toedracht van het woord “narcisme” kent.

Ik leerde op amper 3 uurtjes tijd enorm veel bij.
Ik kreeg nieuwe inzichten en ben er zeker van dat ik met de hulp van Constantia enorme stappen vooruit zal zetten in dit proces.

Voor de eerste keer, sta ik er niet meer alleen voor.

BenSoumia – Antwerpen

Constantia heeft duidelijk kennis van zaken. Iedereen die narcisme heeft meegemaakt weet hoe moeilijk het is om gehoord te worden. Tijdens het gesprek wordt er echt naar je geluisterd en je krijgt tools mee om met de situatie om te gaan. Bovendien is het ook een geconfronteerd gesprek dat véél zelfreflectie vraagt. Maar je wordt wel doorheen het proces op een bekwame manier ondersteund.

Domenica Verpoorten – Limburg

Ik zou heel graag een getuigenis maken voor jou, want iedereen die twijfelt om bij jou langs te komen moet weten hoe goed jij bent! Als ik je een beoordeling moet geven in vorm van sterren met het maximum van 5 sterren, dan is het een dikke 5 hoor!

Na een dik jaar gesukkeld te hebben en er gewoon niet uit te geraken wist ik gewoon ik heb meer hulp nodig dan dit. Want ik zat zo met mezelf in de knoop doordat ik gewoon niet kon plaatsen wat er met me was gebeurd. Ik snapte toen nog niet wat het betekende om te moeten genezen van de breuk met mijn giftige moeder. Ik was toen al een jaar in behandeling bij een normale psycholoog, maar merkte gewoon dat ik meer de nood had aan iemand die mijn specifiek probleem beter kon begrijpen. Samen met mijn man ben ik toen opzoek gegaan naar iemand die ons kon helpen. En zo kwamen we bij jou terecht. En wat een geluk! Dankzij jou heb ik ingezien dat al mijn fysieke problemen verbonden waren aan mijn trauma’s. Jij hebt me geleerd wat traumaverbinding betekent en hoe ik hier mee om moest gaan. Zonder jou was ik nu niet zo ver al gekomen op eigenlijk een korte tijd want na een half jaar was ik opeens een heel andere persoon. Ik kon opeens weer voor mezelf denken. Ik wist wat ik wilde en ik wist wat ik waard was! Je gaf me de tools die ik nodig had om mijn ptss te overkomen. Je liet me dingen zien die ik nooit zo zelf had gezien. Door jou besefte ik hoe beschadigd ik eigenlijk was, en je hebt me terug tot leven gebracht. Ik kan eigenlijk niet beschrijven hoe dankbaar ik jou ben voor alle hulp, je doet het ook met heel je hart. En dat heb ik ook echt gevoeld. Dus ik kan echt met mijn hele hart zeggen dat als je ook maar enig twijfel hebt om bij deze lieve vrouw een afspraak te maken, doe dit zeker! Je gaat er geen spijt van krijgen.

Dankzij haar sta ik zo recht in mijn schoenen nu, kan ik weer mezelf in de spiegel aankijken. Ik denk niet dat ik ooit zo positief in mijn leven heb gestaan dan nu. Niks kan mij nog raken. En dat heb ik allemaal te danken aan lieve Constantia!

Anoniem – West Vlaanderen

Hallo Constantia, het consultatie uurtje met jou heeft mij zo een boost gegeven. Bedankt!!

Anoniem

(Narcisme op de werkvloer) Via Constantia ben ik bij de juiste advocate terecht gekomen. Met deze sublieme rugdekking kon ik toch mijn eigen scenario volhouden om de CEO psychopaat uiteindelijk te doen volgen. Ik ben nu, net zoals de andere meerderheid van het personeel van hem verlost. Enkel de ”aanpappers” mogen onder zijn hoede blijven. Maar ook dat is enkel een kwestie van tijd. En ik heb me alvast via de goede back-up niet hoeven te verlagen tot het niveau van flying monkey! Trots op mezelf, hulp gezocht, gevonden, en samen volbracht! En nu de lessen leren, de rode vlaggen herkennen. Heb zelfs een mooie nieuwe job kans afgewimpeld want de vlaggenstok was al direct zichtbaar. Op alle niveau’s vind je deze giftige mensen. Hulp zoeken, jezelf verdiepen in hun systematiek, de tijd voor herstel nemen, alert blijven, en je omgeving heel secuur screenen, dat heb ik ondertussen geleerd. En meest belangrijk, me-time, vooral veel me!

Anoniem

Liefste constantia de Gier. Nogmaals dank voor je consult, het gaf mij een goed gevoel en je hebt mij veel inzichten gegeven. Ermee aan de slag gaan is nu mijn prioriteit. Eindelijk heb ik nu een gevoel dat ik terug mijn eigen zal kunnen terug vinden. Al weet ik dat het niet zonder slag of stoot zal verlopen en dat ik u zeker nog zal nodig hebben. Maar het is een begin en het geeft mij terug hoop na al die jaren van mislukt te voelen. Dank u dank u daarvoor, je bent super in wat je doet.

Cathy Deridder

Constantia is een klassedame! Een no nonsense persoon. Wil je kracht, steun en inzichten? Ga dan naar haar! Dank je Constantia, voor je hulp!

Kingdom Family – Dilsen Stokkem

Deze vrouw verdient een medaille! Ben blij dat ik haar gevonden heb, ze weet precies wat ze moet doen of zeggen, als je echt slachtoffer bent van zo een geval is het bij haar echt wel the place to be! Geloof die paar slechte ‘recensies’ niet want dat zijn duidelijk valse verklaringen door mensen die hoogswaarschijnlijk zelf narcistisch zijn want zo een dingen zie ik ze wel doen! Geloof me als ik zeg dat ze echt wel weet waarover ze spreekt en ze echt haar volledige ziel gebruikt om je te helpen!

Anoniem

Ik leerde Constantia kennen via linkedin, nog niet persoonlijk ontmoet wegens de té grote afstand, maar wat een openbaring waren en zijn haar artikels voor mij. Ik had met narcisme te maken maar had nog geen idee wat het juist was. Door deze vrouw heb ik enorm veel bijgeleerd.
Uiteraard werkt zij niet gratis, al zijn er mensen die dit blijkbaar wel verwachten, of die de waarheid niet willen horen.
Ik hoop dat ze daar niet van wakker ligt, in haar poging om anderen te helpen.
Ze helpt vanuit haar eigen ervaringen, ook haar eigen verhaal brengt ze gewoon eerlijk en zoals het is, soms schrik je daarvan, maar wie met zo’n problematiek te maken krijgt moet nu eenmaal worden wakker geschud.
Ze is een hulpverlener die gedreven is en mag blijven.

Anoniem

Beste lotgenoten, onlangs ben ik op consultatie geweest bij mevr. Constantia de Gier na wat zoeken op het internet. Wanneer je jarenlang hebt samengeleefd met een narcist is het niet evident, om als slachtoffer de nodige hulp te krijgen om het genezingsproces te kunnen beginnen. Een psycholoog of psychiater bieden hulp in de eerste fase (de moment dat je ontdekt dat je wederhelft een narcist is). Wanneer je breekt met de narcist en hij op volle snelheid is om jou totaal te vernietigen, biedt een ervaringsdeskundige de hulp op maat. Mijn ervaring bij mevr. de Gier was, dat zij op dat moment je een gevoel van rust gaf, zij de materie enorm goed kent, je verhaal laat doen en vooral een luisterend oor is. Ook de vragen die je hebt, daar heeft zij een antwoord op. Maar wat vooral heel belangrijk was, waren de richtlijnen hoe men moet omgaan of hoe jij je moet gedragen om het contact met de narcist te vermijden of te reduceren tot een minimum. Uit mijn ervaring kan ik naar slachtoffers toe meegeven, heb je nood aan die hulp, neem gerust eens contact op met mevr. de Gier of bezoek haar site eens. De uiteindelijke beslissing en de eerste stap moet van jullie komen, maar die heb ik ook gezet en het loonde de moeite. Een slachtoffer.

 

Kristof – Antwerpen

Ik kwam heel toevallig uit op Constantia haar Facebook pagina. Ik ben zelf jarenlang lastig gevallen door een narcist. Ze heeft mijn leven zo zwaar gemaakt. Door met Constantia de praten heb ik precies een bril gekregen en kan ik die mensen beter begrijpen. Zowel hoe zij denken en zijn, als hoe ik met hen moet omgaan en mijn leven terug in controle nemen. Ik ben Constantia zeer dankbaar voor haar tijd. Een zeer begripvolle vrouw, die mijn ogen heeft kunnen openen.

Anoniem

Ik ben al vele jaren op zoek naar mijzelf. Narcistisch misbruik als kind en ook als partner lagen aan de basis van een enorme crash jaren geleden. De voorbije jaren werd ik zeer goed begeleid door mijn psycholoog. Ik voelde ook dat ik terug dichter bij mijzelf kwam. De psycholoog kon zeer goed kaderen wat er met me was gebeurd. De weg was lang en hard, met veel angst en spanning en een enorme eenzaamheid. Heel mijn leven was weggevaagd en moest opnieuw worden opgebouwd. De laatste maanden merkte ik dat diverse ‘giftige resten’ in mijn systeem infecties bleven veroorzaken. Ik geraakte niet meer verder. Het was alsof ik op 75 % bleef steken en steeds tegen dezelfde muren botste. Waardoor betere momenten steeds herhaald werden met dagen van pure ellende. In een periode dat het terug wat minder ging, zocht ik op internet naar oplossingen en kwam ik terecht op de website van Constantia. Ik nam contact en een eerste gesprek volgde. Wat ik hoopte, gebeurde ook. Constantia kon bepaalde emoties en patronen goed duiden en de vinger op de pols leggen. Het waren zaken die ik misschien diep van binnen ook al wel wist, maar door een andere aanpak werd alles veel duidelijker. Door haar eigen ervaringen kon ze me weer stappen verder brengen zodat ik nu verder kan in mijn eigen zoektocht om het herstelproces af te gaan werken. Niet alleen het bijzonder intense en lange gesprek deden mij deugd. Ook haar betrokkenheid na dit gesprek voelden aan als een enorme steun. Slachtoffers van narcisme lijken tot ze echt hersteld zijn, steeds dat duwtje in de rug nodig te hebben. Gewoon effe bevestiging dat je juist bent. Effe een schouderklopje. Constantia kan en wil duidelijk die persoon zijn en zorgt ervoor zeer beschikbaar te zijn op momenten dat je hier nood aan hebt. Ik ben in ieder geval zeer blij dat ik de stap tot bij haar heb gezet. De volgende maanden zal ik zeker regelmatig contact hebben tot ik sterk genoeg sta om alleen verder te gaan.

 

Anoniem – Zeeland Nederland

Constantia de Gier is een sterke vrouw met veel wijsheid en levenservaring. Dankzij die ervaring kan ze zich perfect inbeelden en inleven in de onzekerheden van iemand anders. Ze gebruikt haar eigen oplossingen als leidraad om mij de weg te wijzen naar een beter zelfzekerder leven. Zo wees ze mij erop dat ik in een milieu opgevoed ben met veel mensen met een een negatieve ‘mindset’ en trager vibreren zoals zij dat noemt. Mijn probleem is dat ik mijn bevestiging en gesprekken in dat vertrouwelijke milieu blijf opzoeken, maar ik daar al lang niet meer thuishoor en ik me daarom 90% van de tijd slecht en onzeker voel. Ik moet er werk van maken me te mengen in milieus met mensen met dezelfde denkwijze als mij… hoofdzakelijk ondernemers zoals ik, creatieve en positieve mensen. Mensen die positief in het leven staan trekken positieve mensen aan, dat zijn de enige mensen die je goed kunnen doen voelen als je zelf zo bent. Bedankt voor het goed gesprek en voor die zet die ik nodig heb om die mensen met slechte negatieve energie voorgoed achter mij te laten.

 

 

Anoniem – Nederland

Zeer goede begeleiding, voelde mij helemaal begrepen. Kon aan de hand van mijn situatie alles opnoemen en koppelen aan narcisme. Ik had eigenlijk alle antwoorden op mijn vragen, en dat doet echt heel veel. Slachtoffer van een narcistische persoon zijn, is eigenlijk het ergste wat je als mens kan overkomen. Hartelijk bedankt Constantia, heb heel veel aan uw begeleiding.

 

Anoniem – Antwerpen

Ik was al meer dan een jaar aan het lezen en onderzoeken over narcisme, omdat ik jarenlang in een relatie zat met een verborgen narcist. Het heeft lang geduurd om mezelf eindelijk te bevrijden uit die lelijke klauwen van hem. Uiteindelijk ben ik slachtoffer geworden van narcistisch misbruik. Ik wist het wel maar ik voelde dat ik een duwtje in mijn rug nodig had. Tot ik Constantia ontdekte. Ik ging op gesprek en ze heeft me dingen verteld die ik zelfs na meer dan een jaar nog niet gelezen had. Ze opende mijn ogen.  Ze maakte duidelijk dat er na het leven met een narcist nog zoveel mooier leven staat te wachten. Alleen moest ik nu aan mezelf gaan werken en van mezelf gaan leren houden. Ze heeft heel veel vragen kunnen beantwoorden waar ik een lange tijd mee zat. Constantia is ook heel erg meelevend. Ze voelt echt met je mee en je voelt je echt begrepen, en dat is een leuk gevoel omdat de meeste mensen jouw situatie niet snappen. Ze zal je goed verzorgen als je bij haar bent. Het mooiste wat ik aan ons gesprek vind, is dat we elkaar geïnspireerd hebben.  En ik verzeker iedereen die naar haar toe zal gaan, zal op weg naar huis niet vaak aan de narcist denken, maar aan de woorden van Constantia. Dank je wel Constantia!

 

 

Anoniem – Oost Vlaanderen

Toen ik Constantia voor de eerste maal ontmoette, in het kader van een hulpverlening voor een vriendin, was ik aangenaam verrast door haar energie, dynamisme en flexibiliteit op praktisch gebied. Nooit had ik de indruk dat er tijdsdruk was noch dat er werd gekeken op de klok. De hulpbehoevende primeerde. Alhoewel de praktische omstandigheden het niet ideaal maakten voor een gesprek (een ziekenhuiskamer), heeft Constantia daar heel creatief met omgesprongen, de omgeving laten vervagen en de geruststelling, het zich goed voelen bij een delicaat onderwerp laten doorwegen. Je merkt van bij de eerste 5 minuten dat ze wel degelijk vanuit de eigen ervaring begeleidt, maar het komt nooit over als iemand die haar mening wil opdringen. Ze is inspirerend, motiverend, neemt voldoende tijd om de situatie in te schatten en om alle parameters in kaart te brengen, en oordeelt noch veroordeelt niet. Ze neemt je mee op een ontdekkingsreis naar jezelf, waarbij jij zelf aan het stuur blijft. Recht uit het hart en gemeend zonder overdrijven… Alvast bedankt voor de vele tijd en energie die je in ons stak. Er zijn nu eenmaal mensen die ‘beyond repair’ zijn of niet willen geholpen worden.  Nog niet. Groetjes en een warme knuffel.

 

 

Anoniem – Vlaams Brabant

In de 2 uur durende rit naar Constantia had ik veel tijd om na te denken. Hoe zal het zijn? Zal ik iets bijleren? Zal ik straks een stap vooruit in mijn proces kunnen zetten door een gesprek met haar? Ik had al veel kennis opgedaan over narcisme en rationeel gezien wist ik al goed hoe de narcisme-vork in de steel zit. Emotioneel heb ik echter nog een hele weg af te leggen. Dat besefte ik heel goed. Er was onmiddellijk ‘de’ klik met haar. Het vertrouwen tot een openhartig gesprek ontstond al in de eerste minuten. Er werd uren gepraat en geleidelijk aan deed ze me beseffen dat ik een keuze had. Een keuze voor mezelf en alle mogelijkheden die daarbij zullen horen of een keuze voor de narcist en het verder beschadigen van mezelf. Ze bracht me ook bij mijn eigen triggers en trauma’s. En die zal ik moeten aanpakken om niet meer aangetrokken te worden door de narcist. Ze schonk me een beeld van een mooie en liefdevolle toekomst. Ik ben met vertrouwen in mezelf bij haar vertrokken. Onderweg naar huis zong ik mee op het liedje van Fame: ‘I wanna learn how to fly’… Een stap vooruit? Ja zeker!

 

 

Anoniem – Leuven

Graag zou ik met jullie willen delen welke ervaring ik had met Constantia. Op een avond belde ik haar in paniek op, meteen kon ze mij kalmeren, geruststellen en advies geven want alles wat ik vertelde was voor haar bekend terrein. Paar dagen nadien volgde mijn consultatie, het was een zeer spontaan maar zwaar gesprek. Ze stond me bij, zei me waar ik in de fout ging om bepaalde handelingen te tolereren enz …  Zelfs na de consultatie mocht ik haar nog bellen, sms’n sturen, ze was en is er altijd voor me. Ik ken veel volk maar zelden zo’n mensen zoals haar. Ze heeft het hart op de juiste plaats en helpt je om alles te verwerken. Deze dame kan ik iedereen aanraden. Bedankt Constantia, voor alles.

 

Anoniem

Beste Constantia, dank je wel voor je begrip en je respect. Voor het heldere gesprek en de vele inzichten, die je mij vandaag meegaf. Hartelijke groet.

Anoniem

Dag Constantia, het heeft me deugd gedaan, onze babbel en jouw inzichten. Hoop dat ik het ook kan waarmaken in ‘real’ nu.  En volledig voor mezelf kan kiezen! Veel succes, ook verder voor jou.

Anoniem – Wijnegem

Constantia de Gier, een therapeut die ik ieder goede vriendin, collega adviseer. Ik was zwanger van mijn zoontje en ondertussen al maanden weg van mijn ex man met de narcistische persoonlijkheidsstoornis. Maar toch zat ik in een totale verwarring en kon ik het allemaal niet geloven. Er komt heel veel ellende op je af! Tot ik Constantia leerde kennen, ze heeft mij alles helder gemaakt. Heb eigenlijk samen met haar al de ellende dat de narcist mij heeft aangedaan kunnen ontwarren. Dankzij haar is mij alles echt duidelijk geworden. Vóór ik haar tegenkwam, ben ik het gaan zoeken bij een psycholoog. Helaas bracht dit mij alleen tot meer verwarring. Zij beweerde dat mijn ex narcist mij wel graag zag. Nu denk ik, die mevrouw wist echt niet over wat ze sprak, wat heel triestig is! En als ik nu terugkijk wat die zieke mens mij allemaal heeft aangedaan, is het alles behalve liefde. Hij heeft zijn geboren kind nooit gezien! Dankzij Constantia wist ik eindelijk hoe ik ermee moest omgaan. Het is echt alsof je leven verdraait in 1 grote dramatische film. Dus uit mijn ervaring kan ik anderen vertellen, dat meestal wat betreft slachtoffers van narcisten, een psycholoog jou niet kan helpen. Persoonlijk heb ik aan een psycholoog niets gehad en bracht dit mij alleen meer tot verwarring. Dag van vandaag besef ik hoe blij ik ben dat ik een therapeut als Constantia heb gevonden! Je echte vrienden wil je de beste raad geven. Moest iemand van mijn vrienden of familie te maken hebben met een narcist, dan zou ik hem of haar Constantia als therapeut aanraden! Een dame die zeer bekwaam is, om andere slachtoffers te helpen die te maken hebben gehad met narcistisch misbruik. Na je te maken hebt gehad met narcistisch misbruik, ben je echt pas blij als je een goede therapeut hebt gevonden, die je helpt om hieruit te komen! Je leven staat echt op zijn kop! Vandaag staat mijn privé als professionele leven door een zeer kort huwelijk met de narcist op zijn kop. En heb tot op heden heel veel warme realistische gerichte hulp van Constantia gehad, dat helaas weinig therapeuten kunnen bieden! Hiernaast wil ik haar nog eens hartelijk bedanken voor alles!

 

 

Anoniem – Oost Vlaanderen

Dank je voor gisteren. Er is een hoop duidelijk geworden. Op het moment ben ik zwaar gedegouteerd van hem. Ik was gisterenavond kapot. Enorm moe was ik. Dank je wel.

Anoniem – West Vlaanderen

Na een veel te lang en heel slecht huwelijk met een ware narcist, zocht ik vertroosting bij een ‘goede’ oude vriend. Dat dacht ik. Hij leek de juiste, tot ook hij zich stilaan ontpopte tot een meer en meer dominant, manipulatief, sarcastisch roofdier die z’n prooi had gevonden had. Dat dacht hij. Uit ervaring wist ik hoe gevaarlijk en dringend m’n benarde situatie was. In allerijl zocht ik naar hulp en vond “Constantia” via het internet. Al heel snel kon ik bij haar langs en een consultatiegesprek van drie uur volgde. M’n leven in een notendop, maar veel uitleg had Constantia niet nodig. Ze raakte heel snel mijn pijnpunten aan, wist precies waarover ik het had en adviseerde me zo snel mogelijk ook deze relatie te beëindigen. Dat deed ik intussen, maar m’n schuldgevoel laait natuurlijk van tijd tot tijd op. Of hij neemt opnieuw contact en probeert me te overtuigen van de puurheid van onze liefde. Gelukkig! Steeds is Constantia er via mail in navolging van ons gesprek! Dit maakt haar ook bijzonder waardevol. Ze is zo begaan met me alsof het m’n beste vriendin betreft. Als ik weer even panikeer of twijfel en weer benaderd word, is Constantia er. Ik zet door en kies nu eindelijk definitief voor “mezelf”! En zoals Constantia me adviseert: “Volledig bij mezelf komen nu, mezelf de liefde en het respect geven die ik verdien en éénmaal dit punt bereikt, zal oprechte liefde mijn wereld binnenstromen”. Ik kan Constantia iedereen aanbevelen die vastzit of dreigt vast te zitten in een destructieve relatie. Zij slaat de nagel op de kop en waar jij de vinger niet kan opleggen, of wat je misschien diep vanbinnen wel al langer wist, benoemt zij. Bij een kopje thee en losse babbel, worden je klare en duidelijke inzichten geboden, je zwakke plekken worden onthuld, je hele wereld wordt ontsluierd en je ziet eindelijk klaar. Professionele hulp die enkel een ervaringsdeskundige als zij kan geven! Ze voelt met je mee, ze weet wat je doormaakt en ze opent je ogen. Ze neemt de last van je schouders en geeft duidelijk advies. Zij geeft je vleugels. En éénmaal buiten, durf of niet, je kan niets anders dan ze uit te slaan en te vliegen! En wat een gevoel! Eindelijk vrij! Ik ben haar heel erg dankbaar!

 

 

Anoniem

Ik wou je toch nog eens extra bedanken voor onze babbel. Wat mij vooral beviel, is dat jij uit eigen ervaring mijn ervaringen/bevindingen kon staven: je begrepen voelen is zo belangrijk. Ik had me reeds verder in de materie verdiept, maar een (ex) ‘lotgenoot’ met wie je ervaringen uitwisselt maakt gewoonweg veel meer uit. Ook nu nog, bij bepaalde denkpistes die tot emoties, frustraties leiden, denk ik terug aan wat jij mij probeerde duidelijk te maken. Mijn eerste ‘date’ van gisterenavond was een leerrijk proces, vooral voor mezelf. Met een glimlach moest ik terugdenken aan de ‘vlinders’ waarmee jij het zo mooi kon verwoorden Ik vrees dat de mijne voorlopig toch terug in de kast zitten. Maar geen nood, zoals jij het stelt: één deur dicht. Er staan er nog zoveel open. Nogmaals hartelijk dank! Met oprechte groeten.

 

Anoniem

Dank voor jouw bemoedigende woorden! Het is de eerste keer in al die jaren dat ik nu van u hoor wat ik oprecht voel. Het voelt zo aan als waar, oprecht waar. Dat is heel confronterend, een soort nachtmerrie. Mijn slaap is nu wat beter, ik droom er nog wel over maar het is niet meer zo hevig. Ik probeer lichtjes medicatie af te bouwen, maar nu laat ik het zo tot na gesprek met mijn arts. Ik ben zo dankbaar u te mogen leren kennen. Het is zo spijtig dat de medische wereld daarin tekort schiet, er zijn o zoveel mensen die in onwetendheid verder leven. Hun leven lang in een harnas zitten! Ik vind dit wraakroepend! Ik kijk alvast uit naar ons volgende gesprek.

Anoniem

Dag Constantia, ik wil u nog eens enorm, super bedanken voor de inzichten die u mij gegeven geeft. Hieronder vindt u een mail van mij naar mijn zoon zijn psycholoog toe. Heb eindelijk het gevoel, te weten waar ik sta en hoe dat ik mijn zoon kan verder helpen. Toen we maandag van jou weer naar huis reden was dit voor mij een verlossing. Het was niet mijn schuld. Het geen ik jaren was aangepraat. Was echt wel een pak dat van mijn hart viel. Ook met mijn man en ik gaat het nu heel goed. Echt mekaar weer gevonden. Hopelijk kunnen we dit zo behouden. Je bent niet iemand uit duizend. Je bent meer! Je bent 5 sterren waard***** en eigenlijk ook nog een plus erbij, chapeau! Liefdevolle groetjes,

Anoniem – Oost Vlaanderen

De gier landt op het adelaarsnest. Gier: Dood, wedergeboorte, zuivering. Gier: Purificatie, dood en wedergeboorte, nieuwe visie, wijsheid en kracht. U ziet weer nieuwe mogelijkheden en gaat er vol nieuwe moed weer hard tegen aan. Een paar jaar geleden besloot ik op zoek te gaan naar een appartement om te kopen, ik wilde “van de grond” wonen. Naarmate het plan vorm begon te krijgen, begon ik steeds vaker te spreken over “mijn adelaarsnest”, de plaats waar ik veilig was, de plaats die niet zomaar zou ingepalmd worden door ongewenste bezoekers. Ik heb ook het gevoel dat elk werkje, elke aanpassing die ik aan mijn nieuwe stek deed, was als een takje aan mijn nest. We, de meeste mensen die de artikels van de Gier lezen, hebben allemaal te maken of te maken gehad met een emotionele vampier, beter gekend onder de naam “de narcist”. Mijn “narcist” heeft maar 10 maanden bij mij verbleven in mijn appartement op mijn vorige adres en de dag dat ik besloot om in mijn eentje een appartement te kopen, zonder hem er bij te betrekken of hem er voordelen te laten uithalen, was het hek van de dam. We zijn ondertussen ook voldoende vertrouwd met het soort “afstraffingen” dat we dan te verwerken krijgen, de gewoonlijke cinema, dezelfde plaat die nog meer eens draait. Ik wilde geen appartement kopen, alles betalen, alles in orde zetten, al mijn spaargeld insteken en dan voor de helft op zijn naam zetten, het zou wel de max geweest zijn voor hem om zijn vriendinnetjes te ontvangen in het pareltje wat ik gecreëerd had. Maar op dat moment had ik al voldoende alarmbellen in mijn hoofd gehoord, dat ik daar wel de juiste keuze maakte. Niettegenstaande het feit dat ik een duidelijke move voor mezelf had gemaakt, ik hem maanden niet meer hoorde, hij nog geen tas voor mij verzet had, stond hij, als alles op orde stond, vol enthousiasme en overlopend van liefde aan de deur. Wat had hij mij gemist, hoe groot was zijn liefde voor mij, gelukkig had hij troost gevonden bij Wendy, Kim en Sarah. Hij stond voor mij, er was al een kloof door de lange stiltes, vervreemd en diep vanbinnen walgde in van hem en zijn verhalen over andere vrouwen, maar de liefde die al snel weer opborrelde bij de aanblik van zijn handen, zijn eenzame blik, het soort vreemde verslagenheid wat hij uitstraalde. Emotioneel ging ik weer helemaal voor de bijl, de man die ik zo graag zag, de man die na 3 jaar en 100.000 ruzies nog steeds mijn benen slap kon doen worden. Relationeel hield ik de knip op, ik bleef deze keer op mijn standpunt staan, zolang er nog andere vrouwen aan te pas komen, geef ik geen duimbreed meer toe, geen relatie, geen fysieke liefde. Maar mijn hart, hij bleef ook op zijn standpunt staan dat hij behoefte had aan die andere dames en dat ik het recht niet had hem te beperken, het brak, het scheurde, het kraakte, de ondraaglijke pijn. Hij verweet mij dat ik beperkt was, dat ik er ouderwetse gekke ideeën op nahield. En riep triomfantelijk dat hij het nooit zou opgeven voor mij. Ondanks het feit dat er geen echte relatie meer was, dat we mekaar weinig zagen, wel regelmatig contact hadden via Messenger, bleef ik emotioneel heel erg aan hem vastzitten en kon ik mezelf niet los zien van hem. Ik kon me ook niets inbeelden wat ik zou doen zonder hem, ik had het gevoel dat ik dag en nacht op hem zat te wachten, en te wachten en te wachten, tot hij het licht zou zien en oprecht zeggen dat het hem speet en dat hij voor de liefde zou kiezen. Mijn motto werd: “Ik ben niet genoeg en geen enkele moeite waard.” Hij bleef me verhalen sturen over zijn nieuwe veroveringen in combinatie met zijn liefdesuitingen naar mij, heel jonge vrouwen, prachtige vrouwen, de waarheid of leugens, hij bleef het maar in mijn richting spuwen. Ik werd steeds minder en steeds kleiner, keek vol walging in de spiegel en dacht; “Je zou blij moeten zijn dat hij je nog wil, je bent het aanzien niet waard.” Het escaleerde, hij huurde het appartement vlak naast mij en de hel barstte in al zijn glorie los. Ik kreeg paniekaanvallen bij de gedachte dat hij de kamer vlak naast mij sliep, soms kon ik hem horen, was bang om hem te horen met andere vrouwen en tegelijk nog steeds bang om hem te verliezen. Uiteindelijk duwde hij me weer eens over mijn grens en ik voelde een diepgewortelde boosheid, het was genoeg geweest! Enkele minuten later zat ik alleen thuis, als een gebruikt vuilniszakje in elkaar gezakt en dacht: “Zo kan ik niet leven, ik moet een einde aan mijn leven maken of er moet een wonder gebeuren.”

Het wonder gebeurde: Ik tikte in Google Narcisme België in en vond de Gier! We hadden een kort contact via Messenger en ondanks al mijn onmogelijkheden ging zij de move maken om mij te helpen en snel! De dag zelf en de dag ervoor was ik helemaal nerveus, was het wel netjes genoeg, was ik wel als mens genoeg, was ik niet gek, was ik niet de narcist, lag de schuld niet bij mij? Enfin, op het afgesproken uur ging de bel, ze nam de lift want met haar hakken en die trap. Ze stapte uit de lift en ik viel als een hoop ellende wenend in haar armen, niet te redden op dat moment, maar dat was buiten de Gier gerekend! Ze is zo wat bohemien en heel erg ongeremd in haar uitspraken, het vuur in haar woorden, de energie in haar stem en houding, wat een bron! Tegelijk de zichtbare littekens van zelf verwerkte pijn en hel. Wat een vrouw, wat een inzichten! We praatten drie uur aan een stuk door, veel verhalen, veel vragen en er kwam op elke vraag een antwoord. Twijfel? Dé Gier haalde even haar vod boven en veegde die zo van de tafel, streeploos, de tafel blonk. Ze gaf me in drie uur, heel veel liefde (ze beseft dat niet echt), glasheldere duidelijkheid, een overlevingsstrategie, een grote dosis hoop, een portie zelfvertrouwen en ook zalige marginale praat als ze het over “mijn buur” had. Ze bezocht een wrak en liet een warrior achter! Ik herinner mij zo duidelijk het verschil in mezelf toen ze arriveerde en toen ze vertrok. Na het extatische bezoek had en heb ik absoluut nog momenten van twijfel, onzekerheid en pijn, maar de Gier cirkelt nog steeds rond om de vuiligheid uit mijn nest te halen! Ze is nooit verder dan één seconde weg! Ik houd van haar! Wat een prachtvrouw! Veel vrouwen verkeren in de situatie waarin ik verkeer, de fut niet meer om te vechten, geen weerstand is de gemakkelijkste weg, ook al word je vanbinnen compleet vernietigd. Vrouwen met kinderen, gehuwd met een emotionele vampier, kinderen die in het midden van het strijdtoneel moeten opgroeien. Een pijnlijke waarheid! Ik ga ook iets marginaals zeggen: “Geef de narcist een keiharde trap in zijn of haar kruis en neem contact op met de Gier! Greetings, van de al minder emotioneel afhankelijke!

 

Anoniem – Nederland

Dag Constantia, Ik lees sinds gisteren met veel voldoening en enige verbazing jouw artikelen over narcisme en aanverwante problematiek. Als ‘ervaringsdeskundige’ door mijn vroege jeugd, en de daardoor haast onvermijdelijke gevolgen voor mijn leven later, herken ik in jouw artikelen zo goed beschreven wat er eigenlijk echt speelt in de dynamiek tussen narcistische mensen (c.q. Cluster B in het algemeen en volgens mij ook ASS/Asperger) en (over)empathische, emotioneel té afhankelijke mensen. Heel goed beschreven vind ik. Vooral ook het inzicht wat echt nodig is, nadat slachtoffers tot het inzicht zijn gekomen, dat ze met een narcist/Cluster B/ASS/Asperger te maken hebben gehad. Ik bedoel het inzicht, dat ‘slachtoffers’ hierna echt zelfonderzoek moeten gaan doen naar het waarom zij (vaak steeds weer) in deze relaties terechtkomen. En misschien meer nog: waarom zij in deze relaties (vaak veel te lang) blijven. Inderdaad, zoals jij ook stelt, het draait niet om de narcist of wat dan ook voor label uiteindelijk. Het draait uiteindelijk om dit zelf-inzicht en verandering van eigen gedrag, zodat mensen niet alleen leren de rode vlaggen op tijd te zien maar vooral hier op tijd duidelijk grenzen leren te stellen. Dit is wellicht het moeilijkste deel, vooral voor hooggevoelige, empathische mensen (die vaak ook nog zo geconditioneerd zijn in hun jeugd inderdaad, zoals jij ook stelt). Het is volgens mij iets waar deze mensen levenslang op zullen moeten blijven letten, omdat het zo ‘tegennatuurlijk’ voor ze blijft voelen. Zo is het voor mij tenminste. Ik wil je bedanken voor je goede artikelen en de nadruk die jij legt op zelf-inzicht en zelf-verandering. Want de enigste die je enigszins kunt- moet veranderen in gedrag ben jezelf en zeker niet de narcist/Cluster B/ASS/Asperger, want dat is verloren energie. Hartelijke groet.

Anoniem – Kasterlee

Ik had 1 consultatie bij Constantia van 3 uur. En ik werd van het station gehaald en teruggebracht. Ik ben bij haar thuis zeer goed ontvangen. Ze is een warme vrouw en ik voelde me direct goed bij haar. Je kan er je verhaal goed bij kwijt. Achteraf heb ik nog een videogesprek online met haar gedaan over zelfliefde. Dat is best handig als je van ver moet komen. Na de consultaties heeft ze nog contact met me opgenomen om te horen hoe het met me ging, en me nog wat tips meegegeven om mee te werken. Het was voor mij zeker een positieve ervaring.

 

Anoniem

En toen realiseerde ik me dat ik altijd al op de verkeerde schakelaar aan het duwen was… Vandaag mocht ik een bijzondere therapeute ontmoeten, die me met veel liefde geholpen heeft de juiste schakelaar te vinden, om dat licht terug aan te krijgen. Zodoende het geleidelijk aan opnieuw fel kan gaan schijnen. Ze heeft 5 uur (!) de tijd genomen om te luisteren en samen met mij antwoorden te vinden. Antwoorden die ik na een lange zoektocht eindelijk kreeg. Antwoorden die nodig waren om zaken eindelijk te plaatsen en mezelf te helpen groeien als hooggevoelig mens. Volgens haar een bijzonder gevende eigenschap die je bij diepgaandere contacten kan brengen en bewuster in het leven kan doen staan. Maar dit enkel als je voldoende zelfliefde hebt!! Indien dit niet het geval is is de kans groot dat je nutteloos blijft investeren in mensen die eigenlijk diepgaandere boodschappen niet eens kunnen of willen opnemen (bewust of door een onbehandelbare pathologie). Als je jezelf niet graag ziet is de kans op fysiek herstel ook kleiner daar lichaam en geest altijd verbonden zijn en onderhevig zijn aan de wisselwerking tussen beiden. Ik ben dankbaar voor deze leerrijke namiddag. Het waaklampje is aan, waardoor ik nu sneller de schakelaar van het grote licht kan vinden.

 

 

Anoniem

Ik kan bevestigen dat de 3 uur met Constantia de moeite waard zijn. Ik kwam ziek aan en ze heeft me verzorgd met thee en honing recht van de imker. Deze dame is meer dan respect waard.

Tess – Oost Vlaanderen

Haar grootste troef is het feit dat ze veel en sterke ervaring heeft, wat ervoor zorgt dat ze zeer empathisch is, en zich volledig kan inleven in ieders situatie. Dát in combinatie met de kennis die ze ook bezit, maakt haar tot een goede ervaringsdeskundige/therapeut lijkt me. Een diploma vertelt je enkel waar je voor gestudeerd hebt, niet wat je geworden bent. Het is duidelijk dat er veel mensen, en alsmaar meer mensen gebaat zijn bij een gesprek met haar. Ze is een aparte, sterke, en lieve vrouw die het allemaal begrijpt, de nagel op de kop slaat en je tot inzichten brengt. Ik wens haar dan ook enorm veel succes en geluk toe in haar verdere carrière!

Anoniem

Wij zijn gisteravond op afspraak geweest bij Meester M. Dank je, nogmaals, om ons met hem in contact te brengen. Het was een verademing om – na de intakesessie bij jou – te ontdekken dat er ook binnen het gerechtssysteem “witte raven” zijn die het willen opnemen voor de slachtoffers van narcisme. Toen we eind vorig jaar bij jou langskwamen in Alken hadden we achteraf het gevoel van oké, hiermee kunnen we aan de slag. Je bood ons (naast thee, koffie en snoepjes om onze verkoudheid onder controle te houden) ook een warm onthaal, begrip voor onze situatie en vooral een houvast om ons door het komende loswekingsproces/genezingsproces te sleuren. Hoewel we ons door de omstandigheden waarin we ons bevinden helaas nog niet meteen volledig kunnen losrukken van onze narcisten, weten we nu wel al hoe we ons zo goed mogelijk op die dag kunnen voorbereiden. En dat is ook al ontzettend veel waard. Nogmaals bedankt daarvoor!

Anoniem – Limburg

Bedankt voor de info. Onze gesprekken doen altijd heel goed. Ik trek me eraan op en ga buiten met een goed en sterk gevoel. Dus nogmaals bedankt, je doet wat je doet echt heel heel goed!! Dank je!

 

Anoniem – Nederland

Hoe ik Constantia heb ervaren en nog steeds ervaar. Ik vind Constantia heel professioneel, adequaat en ook heel erg betrokken. Zij weet precies, daar waar de angel, het pijnpunt en de trigger zit. Zij weet ook goed de stappen in het proces te duiden. Door de manier waarop zij mij spiegelt, helpt mij dit zoals een kompas en een leidraad. Constantia bezit het ‘all over view’ gevoel. Ze bezit de deskundigheid om de persoonlijkheidsstoornissen te duiden. Persoonlijkheidsstoornis blijft voor mij een beetje een lastig woord, maar zij heeft de deskundigheid in relatie tot het psychologische aspect. Alsook het intermenselijke stuk. Het ‘man vrouw’ stuk en patronen. Dit weet ze ontzettend goed te verbinden. Daarvoor mijn compliment. Zij wist heel goed aan te sluiten aan het stuk waar ik mij bevond. Zij pusht daar niet in en zij doet dit heel integer en correct.

Zita – Gent Oost-Vlaanderen

Ik heb een tijdje getwijfeld om op gesprek te gaan bij Constantia uit achterdocht, en heb dus eerst de kat uit de boom gekeken, heel de website doorlezen, en vooral alle reviews. Beetje bij beetje heb ik aan vertrouwen gewonnen en uiteindelijk toch de stap gezet. Ik dacht dat het maar een goede investering kon zijn in mezelf – en dat was het ook! Ook al kon ik niet meteen na het gesprek er de vinger op leggen wat het me juist had bijgebracht, heel kort erna werd duidelijk dat het gesprek me oplossingen heeft gegeven, in de vorm van inzichten en een duw in de juiste richting. Op één of andere manier begin je na te denken, leg je linken en kom je tot het juiste inzicht. Nu, enkele weken later ben ik er nog steeds mee bezig, elke dag denk ik na en kom ik tot nieuwe inzichten. Het voelt aan alsof ze mij een portie kracht, zelfvertrouwen, en warmte cadeau heeft gegeven – voor onderweg, op mijn nieuwe pad. Het is geen sessie waarbij je antwoorden volgens het boekje krijgt; het is geen typische relatie ’therapeut-patiënt.’ Er is geen afstand en is allemaal zeer persoonlijk. Enerzijds staat ze op dezelfde hoogte omdat ze haar kwetsbaarheid niet wegsteekt, anderzijds staat ze toch boven je omwille van haar kracht. Ik ben het leven zeer dankbaar dat deze persoon mijn pad gekruist heeft, en kan het echt alleen maar aanraden.

Anoniem – Brussel

Toen ik een afspraak maakte bij Constantia, was ik al zover in mijn proces dat ik met een partner te maken had die mij enkel als een object bekeek. Ik was er dus al van overtuigd dat het beste wat ik kon doen voor mezelf en mijn kind, was om hem zo snel als kon te verlaten. Ook wist ik al dat ik dit niet openlijk kon doen. Constantia maakte quasi onmiddellijk tijd voor mij, en gelukkig, want ik had haar advies ongetwijfeld nodig. We maakten samen een exit-strategie. Constantia was meteen zeer duidelijk en realistisch over de wraakacties waaraan ik me kon verwachten. Ik ben heel blij achteraf bekeken dat ik mijn exit voldoende had voorbereid: belangrijke documenten had ik veilig weggestopt, voor mij kostbare zaken uit huis genomen (fotoalbums, spulletjes van mijn grootouders) ‘en de identiteitskaart van mijn kind’! Ik heb op deze manier het ergst mogelijke scenario, namelijk kidnapping naar het buitenland, kunnen voorkomen. Constantia bracht me ook op zeer korte termijn in contact met een topadvocaat die inzichten heeft in narcisme, en samen met hem en Constantia heb ik de eerste stappen van mijn scheiding voorbereid. Elke narcist heeft wel minstens één duister zaakje waarop je hem kan pakken – in mijn geval was dat cannabisteelt in onze kelder. Ik geef ook graag mee om hiervan gebruik te maken, want voor de rest biedt het juridisch systeem weinig tot geen bescherming tegen narcisten en al zeker niet tegen de kinderen van narcisten. Constantia heeft me tijdens een moment van twijfel in mijn exit-proces op het hart gedrukt om geen compromissen te maken: en ze had overschot van gelijk, achteraf bleek dat mijn narcist in een laatste wanhoopsdaad me nog even wilde gebruiken.

Last but not least – en dit is je echte wapen en kracht – moet je je trauma’s durven aanschouwen en je zelfliefde (her)ontdekken. Dit heeft Constantia me ook van in het begin duidelijk meegegeven, en achteraf bekeken kan ik ze daar alleen maar twee honderd procent gelijk in geven. Eigenliefde, zelfrespect en weer durven vertrouwen op je eigen inzichten en intuïtie is ook de enige manier om je kinderen van hun zieke ouder te redden. Welke rechtszaken je al dan niet wint, kinderen kiezen altijd voor de veiligste en meest liefdevolle thuisbasis, wat de narcistische ouder hen ook (tijdelijk) kan wijsmaken. Hoe meer kinderen opgroeien met een empathisch vermogen, hoe liefdevoller en wijzer onze maatschappij zal worden! Wees elke dag dankbaar voor de onuitputtelijke bron van liefde die je in jezelf hebt! En voor alle fantastische mensen die je op je pad tegenkomt! Dankjewel, Constantia!

Eveline

Constantia is een vrouw met het hart op de juiste plaats. Ze kan mensen doen onderscheiden en laat zien wat voor persoonlijkheden er zijn en waarom. Ze kan u ook begeleiden naar de juiste persoon, naargelang uw situatie bijvoorbeeld advocaten enzo. Ook in verband met wat uw noden zijn kan zij u raad en daad geven, zodat u krachtig staat in de maatschappij, zodat u niet onwetend rondloopt in deze maatschappij. Bedankt Constantia.

 

Caro Caro

Wanneer men lange tijd, soms jaren, in een relatie vastzit en men voelt zich moe, gesloopt en elke dag op de toppen van je tenen lopen om niet te misdoen. Wanneer men weet dat de relatie al je energie wegneemt, doordat je met regelmaat wordt verteld dat je niet goed genoeg bent. Wanneer je met regelmaat de meest ongelofelijke verwijten moet aanhoren en daarna opnieuw ‘gestraft’ wordt met dagen meestal wekenlang stilzwijgen. Geen woord, compleet genegeerd worden opdat je door de knieën zou gaan. Wanneer je huisarts/en of andere mensen je ogen proberen te openen dat je vastzit in een zeer ongezonde relatie, kan ik de raad geven om hulp te zoeken voor je zelf helemaal niet meer kunt opkomen voor jezelf. Na 7 jaar ellende, en op advies van mijn huisarts, ben wanhopig beginnen te zoeken naar mensen die hetzelfde meegemaakt hebben. Ik ben bij Constantia terechtgekomen omdat ik een zeer sterk vermoeden had dat zij me ging kunnen bevestigen wat er in mijn relatie aan de hand was maar ook tips kon geven ‘hoe’ je ermee moet omgaan. Ik voelde me zeer welkom en al was ik nerveus, binnen de kortste tijd had ik heel mijn verhaal verteld. Ook de kindertijd van mijn partner en mezelf. Ik werd gehoord, ik werd getroost, ik werd gerichte vragen gesteld om ook te zien hoe ‘ik’ reageerde al die jaren. Wat deed dit gedrag met mij, waar ben ik in de fout gegaan om dit te laten gebeuren? Hoe komt het dat ik systematisch alles toeliet en mijn grenzen constant verlegde? Het fijne is dat Constantia bijv situaties in kaart brengt op bord zodat je echt ziet waar ‘jijzelf’ in de situatie staat. Constantia kan soms zeer confronterend zijn maar dat was precies wat ik nodig, want ik loog mezelf constant voor dat als ik toegeef en hem adoreer de rust terugkomt. Maar de rust komt nooit terug en je partner zal nooit veranderen. Ik weet nu dat ‘ik’ moet veranderen, terug sterk worden en me verdedigen. Voor jezelf opkomen is ook financieel onafhankelijk worden en weten wat je rechten en plichten zijn. De keuze of je op deze manier wil oud worden en alles opgeven ligt aan jou maar ik ga kiezen voor mijn geluk, mijn kinderen en de rust, liefde, vrolijkheid in mijn leven en dat van mijn kinderen. Iedereen heeft bestaansrecht, iedereen is het waard vreugdevol en geliefd door het leven te gaan. Ik beveel Constantia dan ook aan als psychotherapeute omdat ik eindelijk het gevoel had dat ik gehoord werd. Ik ben er buiten gegaan, klaar met een stappenplan. Ik wens alle mensen, mannen als vrouwen, veel sterkte om voor jullie zelf en jullie kinderen op te komen. Na veel regen schijnt de zon ook voor jullie. Net als voor mij. Caro.

Dr. Ronald De Deurwaerder

Top madam, weet waar ze mee bezig is, aanrader.

Frans Schmidt Gieskens – Delft Nederland

Zeer symphatieke en kundige dame. Absoluut aan te raden!

Paul Slegers

Hier kan je terecht bij een ervaringsdeskundige en dat maakt toch een wereld van verschil.

E. C.

Zeer positief over de aanpak van deze coach. Ze staat open voor alle vragen en licht zaken toe met haar eigen ervaringen. Dit geeft een gevoel van herkenning. Haar tips en links zijn zeer waardevol voor gebruik in de praktijk. Dank.

Eveline Deknudt

Compleet uitgeput komen we bij je aan, op zoek naar verheldering. We weten dat er iets schort, we weten dat onze wereld niet (meer) klopt, we weten dat we recht praten wat krom is, we weten hét allemaal, maar het spinnenweb waar we in vastgeraakt zijn, is zo ingenieus gemaakt. Meestal zitten we al vele, vele jaren vast in ons doolhof. De meesten van ons zoeken al jaren tevergeefs dè exit. Wat een geluk als we bij zo iemand als jou mogen terecht komen! Jij bent een ware eye-opener! Je tilt de sluier heel geleidelijk op, precies zo snel en zo traag als nodig blijkt. Jij merkt de straling, doch overschaduwd door diep verdriet, in onze ogen nog op. En als bij wonder, beetje bij beetje, slaag jij erin om ons volledig te doen ontwaken en de naakte waarheid te kunnen, en vooral, te durven onderkennen. En dan begint de tocht naar onszelf … Nu, een paar jaar later, kan ik zeggen, ik ben terug m’n mooie oude zelf en ik ben terug de gelukkige vrouw die ik altijd bedoeld was te zijn! Van harte dank voor je hulp hierbij! God zij dank kwam jij, net op tijd, op m’n pad. De wereld zou zoveel mooier zijn met meer van jouw soort! Een dankbare ziel

Anoniem

Een zegen dat Constantia op mijn pad verschenen is. Al jaren ben ik aan het worstelen om los te komen van een narcist. In het begin kon ik het niet plaatsen en had ik ook helemaal niet door met wie ik te doen had. Na enkele jaren hoorde ik op een dag de term narcisme. Dit was tijdens een gesprek met iemand die ook enorme ups & downs in de relatie meemaakte. De opmerkelijke gelijkenissen met deze relatie hebben mij er toe aangezet om mijzelf te verdiepen in dit onderwerp. De zaken die ik toen ontdekten waren zo een afspiegeling van waar ik doorging. Ik had hulp nodig, dringend! Zo ben ik bij Constantia terechtgekomen. Tijdens haar gesprekken voel ik mij enorm begrepen. Duizenden vragen die ik al voor lange tijd meesleep worden uitvoerig en met veel geduld beantwoord en gekaderd. Haar artikels zijn een enorme houvast, de inhoud ervan is steevast de spijker op de kop. Het gaat met mij absoluut nog niet hoe het zou moeten zijn, maar na elk contact met haar voel ik mij steeds erg krachtig. Zonder haar had ik al deze inzichten nooit verworven. Nu is het mijn taak om haar wijze woorden in mijn daden om te zetten die zullen leiden naar een veel mooiere toekomst zonder terug te kijken naar de narcist en voorgoed vaarwel te zeggen.

Peggy Daelemans

Ik kwam bij Constantia terecht na een relatie van 3 jaar. Een gewelddadige relatie van 3 jaar. In het begin wist ik niet wat narcisme was, ik dacht gewoon dat ik gek geworden was. Ik had een gesprek met Constantia ze nam haar tijd om te luisteren wat ik doormaakte, de twijfels die ik bij mezelf had. Bij mijn consultatie kwamen we al snel tot ontdekking dat ik vooral Zelfliefde miste. Waar ik dan ook heel hard aan werkte om mezelf weer terug te vinden en mezelf graag te zien. Ik ben er nog niet helemaal want het psychisch misbruik heeft zware sporen nagelaten. Maar beetje bij beetje met hulp van Constantia en anderen kom ik weer tot mezelf. Herken je jezelf niet meer en geeft jouw partner jou het gevoel dat alles jouw fout is? Terwijl jij je aanpast aan zijn of haar wensen en niets helpt? Maak jezelf niet verder gek en neem contact met Constantia. Na 1 gesprek ben je al op een hele weg. Waarvoor dank aan deze mooie vrouw.

Van een dankbare klant

Constantia is voor mij een lifesaver. Ze heeft mij enorm goed geholpen en heeft echt wel de kennis wat betreft persoonlijkheidsstoornissen. Door haar sta ik sterker in het leven en heb ik veel geleerd over narcisme. Ze kan écht wel een diagnose stellen over een partner ook al is die niet mee op consultatie geweest bij haar. Het feit alleen al dat mensen bij haar terecht komen is een teken dat er een serieus en niet zomaar een probleem is in het leven van die mensen. Ik was ook ten einde raad als slachtoffer van narcisme en ze heeft mij veel klaarheid gegeven. Een narcistische partner zal er alles aan doen om het slachtoffer aan zich te laten twijfelen en zolang het slachtoffer de manipulatie en de leugens en het slachtoffergedrag van de narcist niet door heeft blijft hij een vogel voor de kat. Door Constantia heb ik dat allemaal leren doorzien en trap ik er niet zo snel meer in. Bedankt voor alles Constantia. Je bent de beste. En natuurlijk moet ze haar kost verdienen en is dat altijd een zwak excuus als narcisten haar daarop aanvallen is dat alleen omdat ze zich bedreigd voelen.

Peggy

Ik zat al jaren met een narcist die het mij en mijn zoon meer dan moeilijk heeft gemaakt. Iedereen keerde zich tegen mij, jeugdzorg, de rechtbank en zelfs mijn eigen advocaat. Telkens opnieuw met de neus tegen de muur aanlopen, telkens opnieuw dat ik te horen kreeg dat de verhalen overdreven zijn en dat ik wel gek zou zijn. Tot ik terecht kwam bij ‘narcisme Belgie’. Eindelijk iemand die me mijn verhaal liet doen, naar me luisterde en vooral begreep. Eindelijk iemand die inzag dat ik niet gek ben maar dat we opgezadeld zaten met een meester in het manipuleren. In plaats van de deur gewezen te worden zoals ik al jaren gewend was, werd er een hand gereikt en middelen om me te sterken en te weren tegen het onrecht en de onmacht. Eindelijk zien we licht op het einde van de tunnel. Ik ben je meer dan dankbaar voor alles wat je gedaan hebt. Voor iedereen die vecht tegen een narcist en het onbegrip kan ik aanraden om hier aan te kloppen.

Tinne

Na een heel moeilijk periode te moeten ondergaan. Was ik hopeloos opzoek naar een oplossing. Wist van geen hout, pijlen meer te maken!! Opeens kwam ik op Narcisme België terecht. En zo kwam het één naar het ander. Elk artikel dat Constantia gepubliceerd heeft heb ik meerdere malen door genomen. En steeds kwam daaruit de bevestiging!! Nee, het ligt echt niet aan mezelf. En zo ben ik dank zij haar, en hele andere weg gegaan. Zeer tevreden kijk ik steeds naar haar nieuwe artikelen, die één voor één kloppen. Dank je wel meid, jij helpt me erop vooruit gaan!!

Wendy Vt

Na een langdurige relatie met een narcist eindelijk vertrokken. Ging niet zonder slag of stoot. Heel veel ellende later, bleef ik er toch steeds inhangen. Een jaar therapie gevolgd (EMDR) maar toch blijven proberen rekening te houden met hem en hem de hand boven het hoofd te houden, waar ik uiteindelijk steeds zelf de dupe van was. Uiteindelijk heb ik de hulp ingeroepen van Constantia. Eindelijk iemand gevonden die me los kon weken en me de juiste inzichten kon geven. Die ook helder uit kon leggen hoe het verslavingsproces in zijn werk gaat en wat mijn aandeel hierin is. Door deze inzichten kan ik het beter handelen, begrijp ik dat ik de verantwoordelijkheid voor zijn gedrag niet hoef te dragen richting ons kind en kan ik me richten op mezelf en mijn toekomst. Ik ben er nog niet maar ga wel de goede kant op.