Relatie analyse met 2 personen

We starten met de verlengde sessie, waarbij we het tarief bespreken in het consultatieluik. Na het gesprek evalueren we de volgende stappen.

Hoe om te gaan met een partner met een persoonlijkheidsstoornis: tips voor een gezonde relatie

Voor iedereen ligt de betekenis van een goede relatie anders. Maar als je een vermoeden hebt dat jouw partner een persoonlijkheidsstoornis heeft, wordt dit op termijn onhoudbaar en onomkeerbaar. Een partner zonder zelfinzicht en verantwoordelijkheidsgevoel kan leiden tot mentale en fysieke gezondheidsproblemen. Wanneer deze partner steeds alles blijft afschuiven naar de andere, wordt deze relatie finaal onmogelijk.

Verander jezelf door bewuste keuzes en bewustzijnstraining: De sleutel tot transformatie

Succes en verandering vereisen de bereidheid om uitdagingen in te zien en actie te ondernemen. Dagelijks bewuste keuzes maken en trainen in bewustzijn zijn cruciale factoren voor iedereen die zich wil transformeren. Dit vereist moed om uit je comfortzone te treden en je grenzen te verleggen.

Herstel van narcistische trekken: Uitdagingen en perspectieven

Narcistische trekken zijn veranderbaar, maar diepe verankering in het pathologische spectrum bemoeilijkt herstel. Dit komt door de diepe ingebedde emotionele en mentale verwondingen die de persoon heeft opgelopen. In deze situatie is de echte persoonlijkheid verloren en is het alter ego volledig in beheer. Hierdoor is de persoon niet in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar gedrag en blijft vastzitten in een sterk vervormd perspectief. Het trauma is zo sterk ingebed dat de persoon nog steeds gelooft dat zijn of haar handelingen normaal zijn.

Het uitdagende pad naar herstel van narcistische trekken

Hoewel narcisten wel beweren verandering te willen, blijkt dit in de praktijk vaak anders. Het confronteren van diep gewortelde emoties en verwondingen voelt te beangstigend, waardoor verandering moeilijk wordt geaccepteerd. Dit leidt tot het voortduren van verdriet en een slachtofferrol. Uit mijn ervaring in de praktijk zie ik dat herstel op lange termijn meestal niet bereikt wordt.

De valse beloftes van narcisten en de gevolgen voor de slachtofferrelatie

In veel gevallen zijn de beloftes van narcisten om hulp te zoeken bij een therapeut puur bedoeld om de relatie te redden wanneer de partner dreigt deze te beëindigen. Dit is echter vaak slechts tijdelijk en het oude, toxische gedrag keert snel terug en soms zelfs heviger dan ooit. Als je blijft toestaan dat je grenzen worden overschreden, zal er uiteindelijk niets meer van jezelf overblijven.

Breek uit de waanzinnige strijd van misbruikte partners: Ontsnap aan een misbruikrelatie en herstel jouw waardigheid

De waanzinnige strijd van misbruikte partners om uit een relatie te ontsnappen. Ook in een misbruikrelatie heeft het slachtoffer een eindpunt waarbij de grenzen worden overschreden en de relatie definitief verbroken moet worden. De misbruikende partner is zich hiervan bewust en zal vaak extreme maatregelen nemen om de relatie in stand te houden, zelfs al is het uit eigenbelang en niet uit ware liefde. Dit kan zijn om te voldoen aan eigen verlangens zoals geld, imago, status en behoud van controle.

De waarheid achter het ontbreken van geloof in relatietherapie

Wanneer iemand beweert dat relatietherapie niet nodig is of niet in gelooft, is het belangrijk om te begrijpen waar deze houding vandaan komt. Is het de overtuiging dat verandering niet mogelijk is of is er onwil om aan zichzelf te werken? Misschien geloof je dat je zelf geen probleem hebt en schuif je de verantwoordelijkheid op je partner. Het is belangrijk om deze overtuigingen te onderzoeken voordat je besluit of relatietherapie voor jou de juiste keuze is.

Relatietherapie: de kans om te groeien en te transformeren als koppel

Open communicatie voor oplossingen

Relatieproblemen zijn vaak het gevolg van dieperliggende emoties en gevoelens die niet uitgesproken worden. Door een eerlijk en oprecht gesprek te voeren, kunnen deze problemen aan het licht komen en worden opgelost.

Samenwerken aan een sterkere relatie

Echter, om effectieve relatietherapie te ondergaan, is het belangrijk dat beide partners bereid zijn om te werken aan de relatie en te veranderen. Als één partner niet bereid is om te groeien en te veranderen, zal de relatie waarschijnlijk blijven vastlopen.

Verminderen van emotionele afhankelijkheid

Het is ook belangrijk om emotionele afhankelijkheid van een partner te verminderen. Als je te veel afhankelijk bent van de emotionele steun van een partner, kan dit leiden tot een gebrek aan persoonlijke groei en onafhankelijkheid. Het is belangrijk om te werken aan je eigen emotionele gezondheid en om je te richten op jezelf, in plaats van op een partner die niet bereid is om te veranderen.

Relatietherapie als kans voor groei

In het algemeen is relatietherapie een kans om te groeien, te veranderen en te transformeren, zowel als individu als als paar. Het is belangrijk om te werken aan de relatie en de emoties die eraan ten grondslag liggen, om een gezonde en gelukkige relatie te kunnen opbouwen.

Afspraken zijn mogelijk op elke werkdag en op zaterdag en zondag.

Heb je snelle hulp nodig? Het gesprek start altijd om 10:00 uur of om 14:00 uur.

Contact opnemen