Rechtbank

Scheidingsadvies en voorbereiding rechtbank

  • Wanneer scheiden met de narcist een hel wordt

Narcisme België en Rechtszaken:

Bij Narcisme België verwijs ik je door naar een netwerk van advocaten gespecialiseerd in zaken met betrekking tot narcisme en borderline persoonlijkheidsstoornissen. Of je nu voor het eerst een rechtbankprocedure tegemoet gaat, je je al in een langdurig proces bevindt, of je zoekt naar manieren voor effectief parallel ouderschap, de emotionele uitdagingen zijn groot.

Ik bied begeleiding bij parallel ouderschap, een aanpak die helpt bij het minimaliseren van conflicten en het waarborgen van het welzijn van je kinderen bij het omgaan met een narcistische co-ouder. Professionele begeleiding en een strategisch veiligheidsplan zijn essentieel.

Voor degenen die zich middenin uitgebreide onderzoeken en interacties met diverse instanties bevinden, bied ik strategische begeleiding om je door deze complexe trajecten heen te loodsen.

Naast het verstrekken van advocatenreferenties, help ik je ook met advies en strategische communicatie voor een effectievere omgang met een narcistische ex-partner. Let wel, een referentie van een advocaat wordt enkel via de consultatie verstrekt. Mijn doel is om jou sterk en vastberaden te maken, met het besef dat in de rechtszaal feiten en bewijzen prevaleren boven emotionele uitbarstingen.

Narcistische partners en scheiding: hoe Narcisme België kan helpen

Onthoud dat scheiden van een narcistische partner een emotioneel uitdagend proces is. Het is altijd het beste om professionele hulp te zoeken en een strategisch veiligheidsplan op te stellen voordat je begint met het proces van scheiding. Bij Narcisme België zijn alle advocaten in het netwerk gespecialiseerd in het behandelen van zaken met betrekking tot narcisme en borderline persoonlijkheidsstoornissen.

Belangrijk om op te merken: Ik ben zelf geen advocaat. Mijn rol is vooral het geven van advies en doorverwijzing naar gespecialiseerde advocaten in mijn netwerk.

Ervaren advocaten voor zwaar beladen dossiers van misbruik en manipulatie

Alle advocaten waarmee ik samenwerk, hebben ervaring met dossiers die energetisch zwaar beladen zijn en waar misbruik, leugens en manipulatie de rode draad vormen. Narcisme België biedt professionele hulp en ondersteuning voor zware scheidingen met narcistische partners. Mijn netwerk van gespecialiseerde advocaten staat voor je klaar om jou door dit uitdagende proces te leiden.

Professionele en empathische juridische bijstand voor elk vraagstuk – jouw partner in elk rechtsdomein

Mijn netwerk is gespecialiseerd in alle rechtsdomeinen en biedt een empathische aanpak voor elk dossier. Er is altijd iemand beschikbaar om jou te helpen en te begeleiden bij jouw juridische vraagstukken.

Echte waarde en menselijk contact

Omdat ik al zo lang met hen samenwerk, ben ik bekend met hun authentieke waarde. Hierdoor weet ik precies welke advocaat voor jouw zaak het meest geschikt is. Binnen mijn netwerk is er een warm menselijk contact en blindelings vertrouwen. Aangezien ze geen vreemden zijn, weet ik hoe betrokken ze zijn bij mijn cliënten.

Eerlijke en gewetensvolle advocaten in mijn netwerk

Elk van mijn advocaten beoefent zijn of haar beroep met eer en geweten. Ze betrekken je niet in onnodige rechtszaken of langdurige procedures als dit niet nodig is. Helaas komt het in deze branche nog vaak voor dat advocaten slechts op één ding uit zijn, namelijk geld. Nog erger is dat er nog wat advocaten rondlopen met een narcistisch of psychopathisch profiel. Dergelijke mensen zijn absoluut niet welkom in mijn netwerk!

Ervaring boven locatie

Het is ook niet zo dat ik zomaar onder elke kerktoren een advocaat uit mijn netwerk tevoorschijn kan halen. De nabijheid van jouw advocaat is niet relevant. Wat wel van belang is, is dat deze advocaat zijn/haar weg kent binnen de rechtbank. Dat ik mijn cliënten met een gerust hart aan hen kan toevertrouwen.

Ik geloof ook dat deze advocaten niet toevallig op mijn pad kwamen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Krijg controle over je leven met strategische communicatie

Ontdek de kracht van strategische communicatie en neem controle over je gerechtelijke procedure en leven. Tijdens het adviesgesprek begeleid ik je bij het opbouwen van een geruster leven. Ik voorzie je van communicatieve technieken om effectief om te gaan met je narcistische ex. Samen werken we aan een positieve uitkomst van je procedure. Ik bied je inzichten om beter grip te krijgen op je angsten en hulpmiddelen om de controle terug te winnen.

Alleen de consultatie kan de juiste advocaat bepalen

Ik krijg vaak de vraag of ik de lijst van advocaten per e-mail kan doorsturen. Helaas is het niet zo eenvoudig. Het hangt af van jouw persoonlijke situatie welke advocaat en rechtsgebieden bij jouw (toekomstige) zaak passen. Alleen een gesprek kan dit duidelijk maken. Dit vergt tijd en is alleen mogelijk tijdens de consultatie.

Trouwens, buiten de referentie van een advocaat om, geef ik ook strategisch advies over blinde stukken en valkuilen die opduiken na de scheiding met een narcistische of misbruikende ex-partner.

De verborgen valkuilen in een scheiding met een narcistische partner

Een goede advocaat alleen is niet genoeg om uit de vastgeroeste omgangspatronen met je ex te komen. Er zijn veel verborgen valkuilen die jullie niet zien, waardoor de situatie geëscaleerd is. Het onderschatten van een rechtbankadvies is dan ook zeker niet aan te raden. Mijn begeleiding richt zich op het helpen van mensen sterk en vastberaden te worden. Dit zal altijd het uitgangspunt zijn en ook je raadsman verwacht van jou een adequaat samenwerken. Op de rechtbank gaat het om feiten en bewijzen, niet om emotionele uitbarstingen. Het rechtbankadvies is een totaal dienstverlenend pakket.

Jouw gids in de rechtszaal: wat je moet weten

Ik ben geen advocaat, maar heb door de vele zaken waarbij ik betrokken was, uitgebreide kennis van het rechtssysteem opgebouwd. Veel mensen werken voor het eerst samen met een advocaat. Ik help hen vertrouwd te raken met het systeem, geef gerichte informatie en verwijs hen door naar de juiste instanties. Ze kunnen op mijn steun en inzicht vertrouwen om hen te informeren over wat ze kunnen verwachten en wat het rechtssysteem biedt.

Zelfverzekerd voor de rechter

Een strategische en ontkoppelde omgang met je narcistische ex-partner is de enige manier om jezelf en je kinderen te beschermen. Zowel tijdens als na de rechtsprocedure. Ik help je met jouw emoties en reacties te beheersen in het bijzijn van deze persoon. Zodat jij je zelfverzekerd kunt presenteren tijdens rechtszaken, aangezien dit van het uiterste belang is.

Bouw weerbaarheid op en sta sterk

De client komt uitgeput aan op mijn praktijk. Dit komt omdat ze angstig zijn. Er kunnen allerlei redenen zijn voor die angst. Als er kinderen zijn, worden deze ingezet als munitie om mijn cliënt te raken. Zij moeten leren beseffen dat de ex partner niet boven de wet staat. Want door deze overtuiging geven zij hun eigen kracht af. Zo zijn er nog vele valkuilen die mijn client zwakker maken. Samen bekijken we deze valkuilen zodat zij sterk staan.

Voorkom uitputting en neem controle over je rechtszaak met strategisch inzicht

Als je onvoorbereid bent op strategische aanvallen, kun je snel uitgeput en ziek worden. Je bent echter niet machteloos in deze situaties. Vaak worden conflicten alleen om geld en controle gevoerd. Het is cruciaal om deze factoren in het achterhoofd te houden en voorbereid te zijn op uitdagingen. Door strategisch inzicht te verkrijgen, bewustzijn te verhogen en een ervaren advocaat die bekend is met narcisme aan je zijde te hebben, ben je uitstekend voorbereid en win je zelfvertrouwen. Dit zal je helpen om met meer vertrouwen deze rechtszaak aan te gaan en het dossier los te laten zonder overmatig te piekeren.

Effectief communiceren met de andere ouder: Tools en begeleiding

Ik leer je sterk te staan tijdens communicatie met je ex-partner en geef je de tools om jezelf en je kinderen te beschermen en effectief te communiceren over en met de andere ouder. Veel mensen hebben nog steeds blinde vlekken en vallen in de valstrikken van conditionering en controle door hun ex-partner, maar ik help je deze barrières te doorbreken en angst en conflicten te vermijden.

Een nieuwe advocaat kan het verschil maken

Als je twijfels hebt over de prestaties en inzet van je huidige advocaat tijdens een lopende juridische procedure, is het sterk aan te raden om een tweede mening te vragen bij iemand uit mijn netwerk. Hoewel ik geen invloed kan uitoefenen op de uitspraken van de rechter, kan een nieuwe advocaat nieuw leven blazen in jouw dossier en situaties verbeteren. Als een dossier niet optimaal beheerd wordt, is het raadzaam om een nieuwe advocaat in te schakelen. Advocaten uit mijn netwerk worden gerespecteerd door de rechtbanken en als je advocaat het vertrouwen van de rechters geniet, heeft dit ook positieve gevolgen voor je dossier.

Betrouwbare en empathische advocaten voor jouw zaak

Een deskundige en ervaren advocaat is cruciaal voor succes in je zaak, zonder dat je hem/haar eerst moet overtuigen van de zieke mentale spelletjes van je tegenpartij. Ik heb een betrouwbaar netwerk van advocaten met uitgebreide kennis en transparante samenwerking met hun cliënten. Ze zijn empathisch en begripvol, waardoor cliënten zich veilig en begrepen voelen. In tegenstelling tot advocaten die alleen maar winstgevende procedures starten, zullen mijn advocaten je niet in eindeloze procedures storten die je niet verder helpen. Mijn cliënten geven hen altijd positieve feedback. Als je een advocaat zoekt die jouw belangen optimaal verdedigt, ben je bij mijn netwerk aan het juiste adres.

Advies en doorverwijzing

Als je een advocaat uit mijn netwerk raadpleegt, betaal je het uurtarief dat deze professional hanteert. Tijdens het uitgebreide adviesgesprek geef ik je aanbevelingen, en na afloop beslis je zelf of je jouw dossier aan deze advocaat wilt toevertrouwen. Het consulteren van een advocaat verplicht niet tot overdracht van het dossier. Ik fungeer als adviseur en verwijs je alleen door naar een referentie uit mijn netwerk. Na ons gesprek stuur ik de contactgegevens van de besproken advocaat per e-mail naar je. Het is aan jou om contact op te nemen met deze advocaat en het verdere verloop van het dossier zelf op te volgen.

Bij het kiezen van een advocaat uit mijn netwerk wordt er maximaal één referentie verstrekt. Deze referentie wordt zorgvuldig en in samenspraak met de cliënt bepaald, zodat ik de meest geschikte advocaat voor de specifieke situatie kan aanbevelen.

Professioneel advies en ondersteuning met argumenten op maat

Standaard wordt er geen verslag geschreven, maar in sommige gevallen kan ik argumenten formuleren voor jouw advocaat die relevant zijn voor jouw dossier. Deze argumenten kunnen tijdens het adviesgesprek worden besproken. Als ik mogelijkheden zie om deze argumenten te formuleren, zal er na het adviesgesprek een offerte op maat volgen voor het schrijven van deze argumenten. Of dit nodig is, hangt af van de situatie en wordt per cliënt bekeken. Tijdens het gesprek kan ik een voorbeeld laten zien van een dergelijk verslag.

Pro deo advocaat nodig

Kom je in aanmerking voor een pro-deo advocaat? Dit betekent dat je recht hebt op een gratis advocaat gedurende je hele gerechtelijke procedure. Helaas zijn veel pro-deo advocaten niet erg gemotiveerd of betrokken. Maar er zijn uitzonderingen: advocaten die met hart en ziel werken, of je nu betaalt of niet. Mijn pro-deo advocaten zijn van dat kaliber. In mijn netwerk bevinden zich pro deo advocaten die gespecialiseerd zijn in jeugdrecht, familierecht en strafrecht. Zij zijn actief in verschillende regio’s in België.

Vraag gerust naar de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een pro-deo advocaat.

Advocaten beschikbaar voor alle rechtsgebieden tegen gangbare tarieven

Ik werk samen met gespecialiseerde jeugdadvocaten die op de lijst van de Jeugdrechtbank staan, voor het behartigen van de belangen van minderjarigen. Voor burgerlijke zaken, zoals uitspraken in beroep tegen vonnissen familierechtbank, kan ik een zeer goede advocaat met een vergunning voor het Hof van Cassatie aanbevelen. En voor strafrechtelijke procedures werk ik samen met een zeer goede advocaat die het nodige getuigschrift heeft om procedures voor het Hof van Cassatie uit te voeren.

24/7 Juridische ondersteuning in heel België: Referenties in diverse regio’s

Referenties in de provincies Antwerpen, Brussel, Vlaams-Brabant, Limburg, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Franstalige regio en Franstalige dossiers.

Juridische ondersteuning bij narcisme op de werkvloer

Voor narcisme op de werkvloer bied ik specialisten aan die advies verlenen in arbeids- en sociale zekerheidszaken, inclusief internationale tewerkstelling. Deze specialisten zetten zich in voor zowel de werknemer als de werkgever.

 

Consultatie

Oproep tot Getuigenissen: Onderzoek naar het VK-Vertrouwenscentrum Kindermishandeling

Is een narcist gevaarlijk?

Afspraken zijn mogelijk op elke werkdag en op zaterdag en zondag.

Heb je snelle hulp nodig? Het gesprek start altijd om 10:00 uur.

Contact opnemen