Wat jij voelde.

Loskomen van de greep van narcistisch misbruik: het omarmen van liefde en het vinden van heling

Narcistische ex-partner: waarom je gevoelens niet hoeft te ontkennen of te onderdrukken, zelfs niet na alles wat je hebt meegemaakt

Het is volkomen normaal om nog gevoelens te hebben voor je ex-partner die een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Veel mensen worstelen hiermee en voelen zich schuldig of verward over hun emoties, vooral na alles wat ze hebben meegemaakt.

Het is belangrijk om te onthouden dat jouw liefde echt was, ongeacht de omstandigheden. Je hoeft deze gevoelens niet te ontkennen of te onderdrukken, want dat zou alleen maar leiden tot meer innerlijke pijn.

Helende stappen na een relatie met een narcist: hoe je jezelf kunt bevrijden en opnieuw kunt beginnen

Je kunt jouw hart niet zomaar uitschakelen en dat hoeft ook niet. Maar tegelijkertijd moet je beseffen dat je niet terug kunt naar de giftige relatie, omdat dat betekent dat je meer van hen houdt dan van jezelf. Het is tijd om voor jezelf te kiezen en jezelf te beschermen tegen verdere schade.

Narcisten veranderen niet. Het is belangrijk om dit te accepteren en jezelf niet opnieuw bloot te stellen aan misbruik. Draag de mooie herinneringen aan jullie liefde met je mee op een aparte plaats in je hart en laat ze daar blijven als een kostbare herinnering.

Op een dag, wanneer je klaar bent om deze liefde los te laten, kun je het laten gaan als een vlinder die zijn cocon verlaat en wegvliegt naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Onthoud dat het een proces is en dat het tijd kost om te genezen en verder te gaan. Maar het belangrijkste is om te blijven geloven in jezelf en in jouw vermogen om weer liefde en geluk te vinden in de toekomst.