Waarom worden slachtoffers van narcisme ziek?

Beste mensen, onderstaand artikel werd meer dan 2 jaar geleden geschreven. Wanneer ik ’s morgens opsta, ben ik ’s avonds al diezelfde persoon niet meer. Ik heb constante intellectuele stimulatie nodig en ben iedere dag aan het studeren. Onderstaande tekst zal binnenkort herschreven worden. De tekst is dus achterop met mijn huidige kennis. Dit wil niet zeggen dat het onwaar is wat daar geschreven is. Ik heb alleen een antwoord gekregen op wat ik in de praktijk steeds vaststelde. En ik begrijp nu ook het causale verband, waarom slachtoffers van emotioneel misbruik lichamelijke problemen hebben.

2021 kwam ik in contact met GNM, Germaanse geneeskunde.

De psyche is de plek waar ziektes ontstaan. ‘Elke ziekte wordt veroorzaakt door een conflictshock die iemand volledig op het verkeerde been heeft gezet’. Deze conflictshock maakt meteen een connectie met onze hersenen en organen. Hier valt eindeloos over te informeren. Dus hou ik dit voor de toekomst. Toen ik kennismaakte met deze wetenschap wist ik het gewoon, dit klopt!

Ondertussen bestudeer ik sinds 2021 deze wetenschap. Ik heb een facebookpagina aangemaakt waar ik deze kennis deel. Onder de naam ‘Germaanse Geneeskunde’. Je herkent de pagina aan mijn profielfoto. Vergis je niet met mijn privéprofiel. Kies voor de pagina, niet mijn privéprofiel.

Een heel leerzame website is: https://www.germaansegeneeskunde.nl/

Artikel. (Verouderd)

Slachtoffers van narcisme, personen die mentaal- en/of lichamelijk misbruik ondergaan, realiseren zich niet dat hun leven letterlijk in gevaar is. Bij deze bedoel ik dan hun gezondheid. Zij riskeren hun leven met de narcist ook op andere vlakken en hierbij komt het totale plaatje in het gedrang. Maar vandaag wil ik deze andere zaken niet belichten. Wel hun gezondheid.

En ik kan nu niet hard genoeg aan de bel gaan hangen.

Maar helaas en heel spijtig, ook hier is de blinde vlek bij het slachtoffer heel duidelijk. En lijkt het alsof het niet binnenkomt. Het dringt niet binnen.

Wanneer ik tijdens de consultatie hen heel duidelijk maak dat hun gezondheid op het spel staat, dan wil het bij velen niet binnendringen. Gezondheidsverlies zelfs met mogelijke ernstige gevolgen. Misschien onherstelbare consequenties zal hun lichaam manifesteren in de nasleep van hun misbruik. Misschien wanneer ze dit lezen zal dit de blinde vlek neutraliseren, wie weet?

Maar ik maak mezelf iets wijs vrees ik. Toch probeer ik. Voor diegenen die niet op mijn praktijk belanden, daar doe ik het voor. Tijdens de 3 uur durende consultatie of workshop bevind ik me vaak in de spreekwoordelijke positie van ‘iemand wakker schudden’. Na 3 jaar praktijkervaring, wat nog niet veel lijkt, deed ik al zoveel ervaring op, dat wanneer ik de beginperiode met nu vergelijk, mijn therapie echte degelijke wortels begint uit te zetten.

Ik ben zeker dat het bij anderen, die eveneens met mensen werken, hen ook overkomt.

Het is mooi wanneer dit gebeurt. Er is een totale geestelijke interactie tussen de ziel van de bezoeker en mezelf. De consultatie kan maar zo krachtig zijn als de wil van deze persoon om ervoor te gaan en te willen doorzetting in de heling.

Ik merk bij velen een muur en dat is die blinde vlek. Ze leden ondertussen zoveel pijn, dat hun geest in een soort ‘gedachten – coma’ belandde. Vergelijk het met een droomstaat. Iedereen herkent het gevoel wanneer je slaapt en het lijkt wel of je 7 uur steeds hetzelfde hebt gedaan en geen meter vooruit raakte. Tja wat kan daar de aanleiding zoal van zijn? Te zwaar gegeten? Teveel alcohol gedronken? Dat ligt dan een ganse nacht op de maag, waarbij je in een lichte slaap bent en dat gevoel steeds gewaar wordt. Of het is jouw gepieker en het zijn jouw gedachten die zich geen uitweg meer vinden.

‘Gedachten – coma’. Hou de volgende omschrijving nu vast. Dit is de staat waarin slachtoffers van narcisme zich bevinden. Met enig verschil, dat zij wel wakker zijn en hun leven afwerken terwijl zij in een vegetatieve geestelijke staat zijn.

Een vegetatieve staat is in feite een ernstige graad van hersenlijden. De hersenen functioneren dan niet meer. Wanneer mensen in een vegetatieve toestand uit een coma ontwaken, lijken zij wakker. Hun ogen zijn geopend en er is een normale ademhaling. Het lijkt alsof ze rondkijken in de kamer. Op deze manier zie ik slachtoffers van narcisme functioneren. Het is vergelijkbaar met de vegetatieve toestand van een comapatiënt.

Komt waarschijnlijk hard over, maar ik moet door die blinde vlek en door dat pantser geraken. Wanneer jij slachtoffer bent en dit leest, dan wil ik dat je nu in de spiegel gaat kijken en jezelf diep in de ogen kijkt. Waar is die schittering? Waar is die vreugde? Waar is die straling? Waarom zijn jouw ogen dof? Waarom lach je niet? Je pupillen hebben het futloze en glansloze van schoenen waarvan de schoenmeer is aangebracht, maar nog niet werd opgeblonken. Wanneer de neus van een hond steeds warm aanvoelt en droog staat, dan is hij niet gezond. Je kijkt nu in jouw ziel. En die is zeer zwaar geschonden. Je ziel huilt als een briesende leeuw die van deze ‘alles verscheurende pijn’ af wil. De ogen zijn de poort naar onze ziel.

Een slachtoffer van mentaal- en/of lichamelijk misbruik is nog maar een houterige krakende marionet die enkel nog de beweging volgt die de narcist voor haar heeft uitgetekend. Er zit geen olie meer tussen de gewrichten. Alles loopt nog maar net. De hoogstnodige levensactiviteiten worden uitgevoerd en wanneer deze zijn uitgevoerd dan zakt zij neer in zetel of bed. Om naar het plafond te staren. En ze denkt na, neen zij piekert. Over de narcist.

Ze beseft niet dat ze nu ook haar gezondheid op het spel zet.

En misschien wel voorgoed. Of dacht je dat dit allemaal wel zal loslopen? Verkeerd gedacht.

Je hebt maar 1 lichaam. Hoeveel jaren wil je nog graag leven?

Ik begrijp dat jouw levenswil momenteel ‘quasi nihil’ en onbestaande is. Zo voelen slachtoffers zichzelf wanneer ze te midden in een destructieve relatie zitten.

Ze doden zichzelf nog net niet en dit komt omdat ze met de andere helft, die nog in leven wil blijven, de narcist willen helpen helen. En ze kinderen heeft rondlopen waardoor zij het nog niet kan opgeven.

En weet je, ook als de narcist zou helen, dan zal zij eindelijk gelukkig zijn.

Door deze hoop plegen de meesten geen zelfmoord. Een lichtpuntje in de donkere duisternis van deze hel als je het mij vraagt.

Denken jullie hier nu echt ongeschonden mee weg te geraken?

Dit is kapotmakend. Hoe maak je dit nog goed? Besef je dat jouw gezondheid in gevaar is? Verduister nu de kamer waar je zit of verplaats je naar een ruimte waar je het licht kan doven en alleen kan zijn.

Voel je lichaam. Wat zegt zij jou? Waar zeurt ze? Waar doet het pijn? Of ben je alleen maar heel erg moe? Heb je al gemerkt dat je niet meer rechtop zit? Maar meer gebogen als een geslagen hond die zonet met zijn neus in zijn plasje werd geduwd en nu zijn bench in moet.

Waar doet het pijn? Waar ben je moe? Hoe is jouw ademhaling? Heb je hoofdpijn? Voel je steken in jouw maag? Doen jouw spieren pijn? Zitten je nek en schouders vast? Heb je haaruitval? Lupus? Fibromyalgie? Kanker? Angst- en paniekaanvallen? Hartproblemen?

Dacht je nu echt dat jouw lichaam je mettertijd hier niet zal op gaan afrekenen? Had je nu echt gedacht dat dit wel vanzelf weer zal overgaan? Misschien heb je deze pijnen en ongemakken al wel van toen je kind was? Dat kan best. Want ik zie hier heel wat slachtoffers die een verschrikkelijke kindertijd hebben gehad. En ook daar was stress eveneens de rode draad in hun leven.

Wisten jullie dat ons lichaam van nature uit een zelfhelende werking heeft? En dat deze functie stopt wanneer we onder zware stress staan? Dit is de reden waarom mensen ziek worden. Door stress. Maar ook omdat ze niet gelukkig zijn. Wanneer ‘de bliss’, de gelukzaligheid en goedgezinde uit het leven verdwijnt, dan worden zij ziek. Ook al die ruzies en de vernietigende dynamiek van hun relaties maken hen ziek.

De narcist heeft een taak, maar ook jouw lichaam. De narcist houdt jou een spiegel voor; hij reflecteert en triggert jouw schaduwkant, waar jij nog heel veel mentaal werk aan hebt.

Want als hij jou geen pijn meer zou kunnen doen, dan zou dit betekenen dat jouw innerlijk getraumatiseerd kind dat al van jongs af aan je lichaam bewoont, zou geheeld zijn.

Als bijkomende klokkenluider houdt nu je lichaam eveneens een spiegel voor. En ze zegt; “dat als jij niet voor jezelf gaat zorgen, zij zal staken”. Jij niet meer de dingen zult kunnen doen die je wilt gaan doen. Als jij niet leert van jezelf houden, dan zal jouw lichaam ook niet meer van jou houden. Of dacht je dat planten enkel op voeding en water bloeiden? Wanneer de zon uit je leven is, verdwijnt letterlijk alle leven.

Iedereen die hier op consultatie komt is op één of andere manier ziek. Ze hebben pijnen, angsten, zijn chronisch ziek en ze slapen slecht.

Door de stress zijn jouw bijnieren in overdrive en ze geraken uitgeput. Door een te hoog aan cortisol slaapt een slachtoffer ook bijna niet. Daarbij komt het dat zij haar gewicht niet goed kan houden. Ook al dieet zij en is er maar weinig inslag. Ze komt zelfs nog bij. Sommigen vermageren, maar dat heeft andere redenen.

De ziekte van Cushing bijvoorbeeld, treedt op wanneer de bijnier teveel cortisol aanmaakt. En ook al zijn er jaarlijks in Nederland (heb uit ons land geen cijfers), maar 50 nieuwe personen die zich met deze aandoening aanmelden. Men kan zich afvragen wat er deze mensen op mentaal- en emotioneel vlak is overkomen?

Wanneer we in een relatie met de narcist zitten, dan bevinden wij ons constant in ‘vecht en vlucht’ modus. Daarom is het zo belangrijk dat jullie worden wakker geschud.

Slachtoffers bevinden zich niet enkel in een emotionele rollercoaster, maar is er ook een chemisch proces en aspect in werking.

De natuur zorgde ervoor dat wanneer we in een noodsituatie terechtkomen, we kunnen vechten of vluchten. Dit wordt een acute stresssituatie genoemd.

Vechten of vluchten vergt een grote kracht van ons lichaam.

Door het vrijkomen van allerlei stresshormonen, waaronder adrenaline worden andere lichaamsfuncties op minimale werking gezet: De spijsvertering, urinaire, seksuele functie.

Onze hersenen en hormonen nemen het over en de bloedtoevoer richt zich voornamelijk op de grote spieren en het versterken van andere lichaamsdelen.

Deze levensbedreigende situatie heeft een invloed op het ganse lichaam.

Onze pupillen zullen verwijden. Dit om meer licht te kunnen opvangen. Ik moet hierbij plots aan het verhaal van Roodkapje denken en meteen ook aan de narcist, die de wolf voorstelt. Waarbij ze tegen de boze wolf zegt; “en van die grote ogen!” “Maar liefje, daar kan ik je beter mee zien!”

Zo gaat dit ook in de acute stresssituatie. Ons lichaam ontpopt zich als een ware superman. We hebben veel meer kracht dan anders. Je hoort wel eens van die verhalen, waarbij in een auto-ongeluk iemand anders uit een voertuig redde en daarbij een zeer uitzonderlijke kracht ontwikkelde. Dit komt door de adrenaline boost. Want dan is er veel mogelijk.

Op dat moment worden al onze vitale functies aangesproken. Zoals het leger dat tijdens de oorlog de mannelijke bevolking oproept, om mee te gaan vechten en om te strijden op het slagveld.

Onze lever doet de bloedsuikerspiegel stijgen. De spieren in de longen verwijden zodat ze meer zuurstof in het bloed kunnen opnemen. Onze hartslag gaat versnellen. Omdat alles nu eens zo snel gaat, moet het hart harder pompen om alle chemicaliën sneller door het lichaam te kunnen laten circuleren.

De huid zorgt voor een verhoogde zweetproductie. En dit gaat maar door. Elk deel in ons lichaam staat onder hoogspanning. Om dit ene moment van gevaar voor ons fysieke leven, te kunnen overbruggen en te overleven.

Deze natuurlijke boost die in ons lichaam ingebouwd werd om maar voor even te dienen, kan niet misbruikt worden voor een langdurige periode. Ik denk wel dat je dit zelf kan inzien?

Het lichaam van een slachtoffer van narcisme staat jarenlang, 7/7, 24/24 onder druk.

Zolang het misbruik actief is, staan alle vitale functies onder zeer zware druk. Is het dan nog te verwonderen dat jij je zo slecht voelt? Jouw hart, lever, huid, longen, de spijsvertering, de urinaire functies. Ja zelfs je seksuele functies. Zij beginnen zich uiteindelijk te vertalen in tal van lichamelijke symptomen.

Blaaskanker

Wat weinigen van mij weten is dat er een jaar na de kennismaking met mijn narcist, bij mij kwaadaardige blaaskanker werd vastgesteld. Ben altijd kerngezond geweest. Vanaf mijn 30ste zeer intensief gesport. Nooit enige medische problemen gehad. En plots sta je daar dan in de ziekenhuiskamer van de specialist. “Mevrouw ik had het al gevreesd toen ik de symptomen overliep”. En onze testen bevestigen dat het blaaskanker is. Ik zie de praktijkkamer nog zo voor mij. Dit werd in mijn geheugen ingegraven en het zal nooit nog verdwijnen.

Ik zie de dokter daar nog zitten. De grond zakte letterlijk vanonder mijn voeten weg. En ik zag nog één ding. Dat was de medische ligbank waarop ik mezelf neerlegde, want anders zou ik vallen. Ik wankelde en kon niet meer rechtstaan. Mijn hele toekomstbeeld verdween. Want ik maakte mezelf zonder nadenken wijs dat ik zou sterven.

Alles wat daarna gezegd werd drong niet meer door. Het was 28 december 2011. Mijn blaas zat vol kwaadaardige poliepen. ‘Zo van die steeltjes met een dakje op.’ De operatie werd op 2 januari 2012 ingezet.

Sindsdien ben ik 12 kijkoperaties verder. Telkens moest ik maar voor een half uurtje in slaap en werden de nieuwe gevormde blaaspoliepen via kijkoperatie verwijderd. Ik heb zeer veel geluk gehad. De blaaspoliepen hadden zich niet door de blaaswand genesteld.

2015 merkte de uroloog tijdens mijn zesmaandelijks blaasonderzoek een verdachte donkere plek op. Deze situeerde zich aan de ingang van de urineleider. Ik werd opnieuw in slaap gedaan en het bleek dat er nu ook daar poliepen waren, aan het begin van mijn urineleider.

Dit zorgde voor complicaties. Want door het weglaseren van de poliepen ontstond er littekenweefsel in de urineleider en kwam mijn nier in de problemen. De toevoer werd bijna helemaal afgesloten. Het gevoel en de pijn die daarmee gepaard gaan, kan je vergelijken met een grote niersteen. Of ze zeggen ‘met een bevalling’, maar ik heb geen kinderen, dus daar kan ik niet over meepraten.

Wat ik wel kan zeggen is dat het immens pijn deed. Ik kan je verzekeren dat de minuten op de spoedafdeling dan jaren duren. En daar lig je dan terwijl ze uitzoeken wat er aan de hand is. Ik verloor net mijn bewustzijn niet.

Toen duidelijk werd wat er aan de hand was, besloot mijn uroloog om onder verdoving een stent te plaatsen. De 6 weken stent hielpen niet. Nadien ging de urineleider weer dichtslibben.

Maart 2017 werd er een stuk van enkele centimeters van de urineleider ingekort en opnieuw op de blaas bevestigd. Ook dit bracht geen oplossing en 2 maanden daarna, mei 2017 werd gekozen voor de volledige verwijdering van mijn rechternier.

Omdat ik niet meer met mijn narcist in contact was, intussen mentaal geheeld was en zelfliefde ontwikkelde, verbeterde mijn medische toestand zienderogen. Ondertussen zijn er geen blaaspoliepen meer gevonden en mijn resterende nier doet het goed.

Ik let wel goed op mijn gezondheid. Augustus 2018 hield ik volledig op met alcohol drinken en vanaf november 2018 drink ik ook geen koffie meer.

Beiden zijn belastend voor de nier. Deze beslissing nam ik voor mezelf. Dit was niet op dokters advies. Wat wel werd gezegd is dat ik veel water moest drinken. Ik drink voldoende water nu. Ook als is dat niet altijd even evident geweest. Ik was zo iemand die zei dat water voor de vissen is. Maar het werd een manier van leven.

Wanneer we ons gedrag aanpassen verandert ook de uitwerking van ons leven.

Voor slachtoffers van narcisme raad ik echt aan dat ze stoppen met alcohol en koffie te drinken.

Het houdt hen in een spiraal van verdriet. Je denkt niet klaar en het verlaagt je bewustzijn. Cafeïne versterkt angstgevoelens. Koffie en alcohol onderbreken het slaappatroon. Met alle gevolgen voor jouw lichaam natuurlijk.

Ik ben er 100% van overtuigd dat de zware stressperiode met mijn narcist de katalysator was geweest van deze kanker. Wanneer je nu weet dat al onze lichamelijke functies worden ingezet om te kunnen overleven, moet het zich uiteindelijk ergens vroeg of laat wel in ons lichaam manifesteren. Dit kan toch niet anders?

Ik heb dit altijd al verkondigd. En ook aan diegenen die het niet willen geloven. Wanneer jij jezelf niet graag ziet, dan ondermijn je niet alleen je eigen geluk, maar ook jouw gezondheid.

Het is tegen de regels van de natuurwetten en spirituele filosofie in, dat als je constant meer bezorgd bent om iemand anders dan om jezelf, dit nefast zal zijn voor je verdere leven. Je wordt hierop afgerekend.

In dit geval zijn slachtoffers meer begaan met de narcist dan met hun eigen lichaam of zelfs met dat van hun eigen kinderen, want zij hebben ook stress en lijden evenveel.

Laat me er wel bij zeggen dat dit in de meeste gevallen onbewust gebeurt en dat men er niet bij stilstaat. Maar wanneer ik dit alles hier op mijn praktijk allemaal uitleg en hen daarna dan gewoon met hun destructief gedrag zie verder doen, dan moeten we bij de volgende gedachte blijven stilstaan. En dan moeten we onszelf afvragen, wie de grootste problemen heeft. De narcist of het slachtoffer zelf?

Daarom is hulp bij de slachtoffers van een narcist zo belangrijk. Zij moeten begeleid worden. We moeten licht op hun pad schijnen. Iemand moet hen heel het traject ondersteunen, of ze halen het niet. Zij werden zodanig geconditioneerd en geprogrammeerd, dat zij vanzelf weer in de val van hun partner zijn/haar strategieën, leugens en manipulaties trappen. Iemand moet hen wakker houden en hen uit deze psychische coma houden. Hen leren hoe zij met zo’n personen moeten omgaan. Zij moeten zelfliefde en mentale weerbaarheid ontwikkelen. Maar vooral keihard doorzetten in de heling.