Stress en angsten.

“Wat doet angst met je brein tijdens heersende angstpsychoses?”

De ogen nemen alle beelden op dat je ziet, en het gehoor neemt alle geluiden waar. Beiden staan in contact met het emotionele centrum in de hersenen (diencephalon). De visuele cortex met zijn spiegelneuronen is verbonden met de amygdala. De amygdala is belangrijk bij de regulatie van angst, woede en sexuele energie. Weet dat angst en enthousiasme uiterst besmettelijk zijn en letterlijk door de spiegelneuronen worden opgenomen en eigen gemaakt worden dankzij de amygdala. Dat is infectie in overdrachtelijke zin. We worden nu eenmaal super alert als we mensen in angst of doodsangst zien. We worden ook vrolijk bij enthousiaste mensen.

Maar wist je dat de nasopharynx energetisch ook verbonden is met het emotionele centrum in de hersenen, het diencephalon en vooral met de amygdala? De nasopharynx is een gevoelig slijmvlies achteraan in de neusholte en mag niet met fysieke voorwerpen worden aangeraakt. Indien dit wel gebeurt, veroorzaakt dit via de energetische as extra stimuli van de amygdala waardoor de opgenomen angst via de ogen en oren versterkt wordt.

Via de energetische as wordt het energetisch systeem van je lichaam beïnvloed. Als dit systeem onder sterke angst staat (angst is een emotie, dus net als het denken immaterieel en energetisch) worden de bijnieren geactiveerd voor de vecht- en vluchtreactie. Dit betekent dat de slijmvliezen van de ademhalingswegen zich terugtrekken om meer zuurstof door te laten richting longen.

Bij hevige angst zal er weefseltoename zijn in de longblaasjes om de toegenomen zuurstof ook op te kunnen nemen. Logisch eigenlijk, om de adrenaline extra van zuurstof te kunnen voorzien voor de superdrug adrenochrome dat je superpower geeft. Dat is wat ik noem dat het lichaam structurele weefselveranderingen ondergaat om tijdens de angst te overleven en de geest te helpen om het angst conflict op te lossen.

Als de geest dit angstconflict heeft opgelost en de angst is verdwenen, dan gebeurt er iets in het lichaam. Het lichaam wil de structurele weefsel veranderingen die het heeft ondergaan tijdens de angst (om de geest te helpen), weer herstellen en ontgiften. Hoe doet het lichaam dat? Door het activeren van bacteriën en repliceren van exosomen zodat het GRIEPSYMPTOMEN kan creëren om alle weefsels te genezen en te ontgiften. Via slijm en pus kan het lichaam zijn afval en gifstoffen kwijt.

Mijn advies: probeer je trillingsfrequentie te verhogen door zelfvertrouwen te cultiveren in je existentie en je lichaam. Ga je in angst, dan weet je dat je trillingsfrequentie zeer laag staat. Zelfvertrouwen is letterlijk het beste tegengif bij angst.

Vertrouw op je lichaam en genees jezelf.

(Je kan bij mij terecht voor begeleiding/heling CPTSS.)