Ontwaken in een Wereld van Onrecht: Strijd tegen Kindermishandeling, Dierenleed en Natuurvernieling

Piep,

Volgens velen zijn het prachtige tijden, omdat de donkere zijde op aarde uit de kieren komt. Ze vechten onderling voor de macht. Nog nooit was er zoveel misbruik, zoveel onrecht zichtbaar. Maar eerder was het verborgen. Nu mogen we het echt zien en gadeslaan. ‘In your face’, om maar te zeggen. En het is ronduit walgelijk.

Sommigen kunnen dit prachtige tijden noemen, maar voor mij is het een foltering. Vooral dierenmishandelingen, kindermishandeling en het misbruik van de natuur folteren mij. Ik zie hoe ze de natuur blijven wegschrapen. Maar ik zie ook zoveel tuinen die zijn afgesloten zodat de dieren worden buitengesloten.

Ik zie zoveel onrecht onder de vlag van justitie en recht. Zoveel dat bewust door klassenjustitie wordt gecontroleerd. Ik zie mensen in elkaar geslagen worden en vermoord, en voor de een is het recht onredelijk en voor de ander te redelijk.

We zien dit nu allemaal gebeuren en denken: “What the fuck!” Ik kan niet geloven dat mensen vandaag de dag nog op die manier met levende wezens omgaan. We bezoeken nog circussen, dolfinariums, dierentuinen. We kopen nog altijd puppy’s en poezen van de zogenaamde beroepskwekers, terwijl de asielen overvol zitten. Dit wordt allemaal maar toegestaan!

Ik ben zo opgevoed dat, als er nog eten over is, dit eerst wordt geconsumeerd! Op sites zoals ‘Hoe maak ik dit schoon?’ en ‘Hoe ruim ik ongedierte op?’ zie ik talrijke posts waar middelen worden geadviseerd die een ware marteling zijn voor de dieren en de natuur. Waar zit het verstand van die mensen!

Heb je al eens nagedacht waarom er zoveel ongedierte is? Omdat we hun natuur wegnemen, hun predatoren.

Dus nee, voor mij zijn het geen prachtige tijden. Ik leef heel rustig, echt zen. Ik leef niet in de ratrace en heb dus tijd om hierbij stil te staan. Het snijdt mij telkens in mijn ziel wanneer ik de schunnigheid van de mens observeer. Dagelijks vraag ik mij af wat ik hier doe. En aan de andere kant weet ik dat ik hier ben om hard te werken aan mijn groei.

Het begint bij elke mens. Zie je een diertje, een spin, een insect, wat dan ook, dood het dan niet en zet het buiten. Empathie werd zo schaars. Beeld je in dat jij dat bent, als het jou niet lukt. Maak een ezelsbrug in je hoofd om toch niet die persoon te zijn die vernietigt.