Narcisme in relaties.

De waarheid over relaties met narcisten: waarom ze de juiste persoon op het juiste moment kunnen zijn

De juiste persoon op het verkeerde moment ontmoeten is een mythe. Het is niet waar. Waarom? Omdat we nooit een verkeerde persoon in ons leven ontmoeten. Er is een doel en reden voor elke persoon die we ontmoeten. Ze zijn een zegen of een les.

Hoe dan ook, ze zijn de juiste persoon op het juiste moment. Soms zijn zij de juiste persoon om ons pijn te doen om onze normen te verhogen. Om onze grenzen en niet-onderhandelbare zaken te leren kennen. Mogelijkerwijs zijn zij de juiste persoon om ons te verlaten zodat we weten dat we op eigen benen kunnen staan.

Misschien zijn zij de juiste persoon om ons te breken, zodat we onszelf kunnen opbouwen. Wellicht zijn ze wel de juiste persoon, maar om een andere reden dan verwacht. Onthoud altijd dat het leven je niet de mensen geeft die je wilt, het geeft je de mensen die je nodig hebt.

Dit geldt ook voor relaties met narcisten. Hoewel het misschien lijkt alsof ze de verkeerde persoon zijn, zijn ze misschien wel de persoon die we nodig hebben om ons bewust te worden van onze eigen grenzen en onze eigen waarde.

Narcisten hebben de neiging om anderen te manipuleren en te misbruiken om hun eigen behoeften te bevredigen, en het kan moeilijk zijn om te ontsnappen aan hun greep. Maar als we onszelf toestaan om de les te leren die de relatie ons biedt, kunnen we ons uiteindelijk sterker en veerkrachtiger voelen.

Het kan moeilijk zijn om te erkennen dat we betrokken zijn bij een relatie met een narcist. We kunnen onszelf de schuld geven of denken dat we de situatie kunnen veranderen als we maar hard genoeg proberen.

Maar in werkelijkheid is de enige manier om te ontsnappen aan de destructieve cyclus van narcistische relaties om ons bewust te worden van onze eigen behoeften en grenzen, en ons te concentreren op onze eigen groei en ontwikkeling.

Dat betekent niet dat we onszelf de schuld moeten geven voor de gedragingen van de narcist. Integendeel, het betekent dat we onszelf de ruimte moeten geven om te genezen en te groeien.

We moeten onszelf toestaan om grenzen te stellen en ons te concentreren op onze eigen behoeften en doelen, in plaats van te proberen de narcist te veranderen.

Het kan een moeilijke reis zijn, maar als we ons richten op onze eigen groei en ontwikkeling, kunnen we uiteindelijk sterker, veerkrachtiger en meer zelfbewust worden. En wie weet, misschien komen we uiteindelijk wel de juiste persoon op het juiste moment tegen.

 

Relatie analyse