Intuïtie en energie.

De kracht van intuïtie in relaties en persoonlijke groei

Het belang van ons zesde zintuig in het begrijpen van de ware aard van mensen

Het is van cruciaal belang om de energie van een persoon niet te negeren. Het maakt niet uit welk imago iemand heeft, als hij of zij een negatieve energie uitstraalt, is het beter om eerlijk weg te stappen van die persoon. Ik heb geleerd dat energie nooit tegen me heeft gelogen. Terwijl uiterlijkheden en emoties soms misleidend kunnen zijn, heeft de energie altijd de waarheid onthuld.

Het is essentieel om te beseffen dat er veel meer is dan wat we kunnen waarnemen. Ons zesde zintuig is een kracht die ons voortstuwt, maar het is slechts een fractie van wat er daarbuiten is. De mensheid leeft onder een sluier van onwetendheid, beperkt door wat we denken te weten. In feite weten we echter maar heel weinig in vergelijking met wat er allemaal bestaat.

Hoe luisteren naar je intuïtie je leven kan veranderen

Iedereen heeft een soort glazen bol, maar niet iedereen gebruikt deze. Het is pas wanneer we leren ernaar te luisteren dat we het zicht van een adelaar krijgen op het leven en onszelf. Ons zesde zintuig helpt ons goed en kwaad te onderscheiden en ons veilig of onveilig te voelen bij anderen. Hoewel het nooit zwart-wit is, kunnen we bewustere keuzes maken als we luisteren naar onze intuïtie.

Zelfs als we toch besluiten met een persoon om te gaan, kunnen we alert blijven. Door ons te richten op onze intuïtie, kunnen we een scherper onderscheidingsvermogen ontwikkelen en subtielere signalen opmerken. Dit kan ons helpen om dingen te voelen die dieper gaan dan wat we kunnen waarnemen met onze ogen en oren, en dieper gaan dan wat mensen tegen ons zeggen of doen.

Luister naar je intuïtie: de hogere macht die ons probeert te leiden

Soms kan het voorkomen dat mensen de juiste dingen doen, maar toch is er dat zeurende gevoel. Dit gevoel wordt veroorzaakt door een hogere macht die ons probeert weg te leiden van dat probleem. Het is een gevoel dat niet iedereen onder woorden kan brengen, maar wel belangrijk is om naar te luisteren. Voor mij persoonlijk is er bewijs van deze hogere macht en van de connectie tussen alles.

Ik geloof dat toeval niet bestaat en dat mensen op ons pad worden gezet om een reden. Als mens staan we altijd in verbinding met deze hogere macht. Alle materie bestaat uit bewegende moleculen, oftewel energie. Dit betekent dat we eerst een persoon of omgeving voelen voordat we deze zien.

Helaas staan niet alle mensen open voor dit gevoel en negeren ze het vaak. Het is belangrijk om te beseffen dat iedereen meer van zichzelf weggeeft dan ze beseffen, ongeacht de rol die ze spelen. Als de ontvanger van jouw energie sterk in verbinding staat met de hogere macht, kan deze persoon niet worden misleid.

Hoe doorgrond je de ware energie van mensen en voorkom je dat je wordt misleid?

Het is belangrijk om te beseffen dat ook mensen met slechte bedoelingen toegang hebben tot hun intuïtie. Ze weten precies wie ze moeten rekruteren en kunnen acteren om een imago op te bouwen dat hen meer status en geld lijkt te geven dan in werkelijkheid het geval is. Auto’s leasen die ze niet kunnen betalen of dure kleding dragen die ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven, zijn hier voorbeelden van.

Mensen kunnen hun gedrag aanpassen en acteren om alleen een schone schijn op te houden. Ze kunnen zelfs een echte verbinding lijken te hebben, maar zelfs de meest ervaren figuren kunnen hun ware energie niet verbergen. Ik geef mijn cliënten handvatten om verder te gaan dan oppervlakkige indrukken en leg hen uit hoe ze de ware energie van anderen kunnen begrijpen.

Hoewel een persoon op het eerste gezicht authentiek lijkt, kan de energie die we van hen ontvangen anders aanvoelen. We moeten alert blijven en dieper graven om de waarheid te achterhalen.

Waarom het belangrijk is om te luisteren naar ons innerlijke gevoel en signalen van ons lichaam

Als iets niet goed voelt, dan is het vaak ook niet goed. Dit gevoel is van cruciaal belang en kan ons behoeden voor moeilijke situaties. Mensen die in de val zijn gelopen van een misbruiker geven vaak aan dat ze de signalen al vanaf het begin hebben opgevangen. Ze voelden dat er iets niet klopte, maar negeerden deze signalen vanwege hun eigen behoeften die groter en sterker waren dan de waarschuwingen.

Toxische personen versnellen het proces vaak, waardoor we geen tijd hebben om stil te staan bij onze intuïtie. Ze kunnen grenzen overschrijden in hun benadering en voldoen aan onze verlangens in het begin. Het is belangrijk om ons bewust te zijn van deze signalen en grenzen te stellen om onszelf te beschermen tegen toxische personen.

Het belang van het aanvoelen van de energie van anderen voor het opbouwen van gezonde relaties

Onthoud dat de energie van een persoon van essentieel belang is. Mensen die mij goed kennen, weten dat ik de energie van een persoon kan aanvoelen, zelfs als ik die persoon niet ken. Ik kan aanwezigheid van trauma, psychologische problemen, woede, arrogantie, verslavingen, koppigheid, jaloezie, agressie, oppervlakkigheid, naïviteit, en please-gedrag voelen.

Mensen met een intense, zuivere en goede energie vallen mij ook meteen op. Vrienden sturen me soms foto’s van mensen waar ze vraagtekens bij hebben om te vragen wat ik voel. Ik vind het leuk om te testen of mijn gevoel juist was. Voor mij hebben mensen nog maar weinig geheimen.

Het is belangrijk om ons bewust te zijn van de energie die we uitstralen en die van anderen, omdat dit ons kan helpen om gezonde relaties op te bouwen en toxische mensen te vermijden.

Hoe ik de energie van mensen op foto’s en in levenden lijve kan aanvoelen

Als voorbereiding op het adviesgesprek vraag ik naar foto’s van de betrokkenen, waaronder duidelijke foto’s van de ouders, partner en kinderen. Ik kan zelfs de energie van iemand met autisme aanvoelen en bij kinderen die opgroeien in een toxische gezinsdynamiek, voel ik op foto hoe ze worstelen en welke rol ze spelen in het gezin.

Cliënten bevestigen meestal of ik juist zit of niet, wat mij enorm helpt bij het begeleiden van deze mensen op de juiste manier. Ik kan niet alleen mensen op foto peilen, maar ook via hun teksten. Wanneer ik iemand in levenden lijve zie en die persoon praat, voel ik “achter” hun woorden en voel ik de context.

Ik ontvang altijd informatie van bovenaf. Woorden kunnen misleidend zijn, dus vertrouw op de stilte en volg je buikgevoel. Het gezicht, en vooral de ogen van iemand, kunnen nooit liegen. Het is belangrijk om ons bewust te zijn van deze signalen en te vertrouwen op onze intuïtie bij het maken van keuzes en het aangaan van relaties.

Het belang van het lezen van de energie van mensen voor het beschermen van ons eigen welzijn

Wanneer je naar het gezicht van iemand kijkt en je een slecht gevoel krijgt, is het vaak geen leugen. Je hoeft niet in conflict te treden met deze persoon, maar je weet nu wel dat je afstand moet houden. Zelfs op sociale media kan je het geluid van een video uitzetten en voelen wat er onder de oppervlakte ligt. Het gezicht van een persoon onthult vaak de essentie van hun energie, zelfs zonder woorden.

Ik kan de energie van mensen voelen door hun geschrift en wat ze schrijven, of deze nu negatief of positief is. Wanneer mensen mij een e-mail sturen, voel ik hun gemoedstoestand en kan ik grensoverschrijdend of manipulatief gedrag opmerken. Ik wijs maandelijks enkele adviesgesprekken af, zelfs als dit mij honderden euro’s kost, omdat mijn energetisch welzijn prioriteit heeft.

Cliënten waarmee ik werk hebben vaak een getraumatiseerd pijnlichaam, wat kan leiden tot tijdelijk of langdurig energie rovend gedrag. Zelfs als de persoon goed van hart is, zijn personen met psychologische en zielsproblemen in combinatie met negatieve energie niet welkom bij mij voor gesprekken. Gelukkig kan ik dit vaak al aanvoelen bij de eerste mailcommunicatie. Het is belangrijk om onze intuïtie te volgen en grenzen te stellen om ons eigen welzijn te beschermen.

Waarom sommige vrouwen zich aangetrokken voelen tot gevaarlijke mannen en hoe dit te vermijden

Biologisch gezien voelen vrouwen zich aangetrokken tot gevaarlijke mannen, tot mannen die stoer overkomen. Dit is vergelijkbaar met het binnenhalen van een tijger als huiskat. Wat wordt beschouwd als aantrekkelijk en stoer, kan in werkelijkheid gevaarlijk zijn. Soms werden vrouwen geconditioneerd door een ouderfiguur die kil, koud of dominant was.

Voor hen voelt deze energie vertrouwd omdat ze tijdens hun kindertijd niets anders hebben gekend. Voor hen betekent liefde dat er voor gevochten moet worden. Maar als liefde vanzelf gaat, kan het geen echte liefde zijn, denken ze. Wanneer ze dan zo’n man ontmoeten, negeren ze hun innerlijke stem – hun intuïtie – en laten ze hun emoties de overhand nemen.

Het innerlijke stemmetje dat hen waarschuwt om te stoppen, wordt genegeerd. Het is belangrijk om ons bewust te zijn van deze patronen en om te leren vertrouwen op onze intuïtie bij het kiezen van relaties.

Het belang van het vermijden van oppervlakkige charmes bij het kiezen van relaties

Iedereen heeft wel eens in een situatie gezeten waarvan ze zeiden: “Had ik mezelf hier maar nooit in laten meeslepen.” Maar wat gebeurde er eigenlijk? Je werd aangetrokken door de charmes of het seksuele aantrekkingskracht, of door de praatjes van die persoon. Dit alles omdat je geen aandacht schonk aan de energie van die persoon.

Wie is deze persoon eigenlijk? Past deze vrouw of man wel bij mij? Het kan verleidelijk zijn om iemand aan te trekken die er heel knap uitziet, maar geloof me, het is beter om iemand aan te trekken die veilig en koesterend is. Iemand die goed voor je ziel is. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de energie van een situatie.

Er gaat een verhaal rond dat knappe mannen (en vrouwen) je inpakken met oppervlakkigheid. Maar je intuïtie schreeuwt het op dat moment uit. Zelfs je moeder en vader, sommige vrienden en vriendinnen, en zelfs sociale media waarschuwen je. Je ziel vertelt je dat deze persoon niet de juiste is.

Het is heel gemakkelijk om in de val te lopen, maar eruit geraken is iets anders. Het is belangrijk om te leren vertrouwen op onze intuïtie en aandacht te besteden aan de energie van een situatie om te voorkomen dat we in een ongezonde relatie terechtkomen.

Verbinden met de juiste mensen: waarom de energie van anderen ons kan helpen of schaden

Het is belangrijk om te begrijpen dat energie alles doordringt en dat het van invloed is op alle aspecten van ons leven. We moeten ons bewust zijn van de energie van anderen om te voorkomen dat we in situaties terechtkomen die ons emotioneel en financieel uitputten. Het is essentieel om ons te verbinden met mensen wiens energie goed bij de onze past, in plaats van ons te laten verleiden door uiterlijk of oppervlakkige eigenschappen.

Dit geldt niet alleen voor onze levenspartners, maar voor alle relaties in ons leven. We moeten ons bewust zijn van de energie van mensen om ons heen, of het nu gaat om vrienden, collega’s, leveranciers of hulpverleners. Door aandacht te schenken aan de energie van anderen, kunnen we ervoor zorgen dat we ons omringen met mensen die ons energie geven in plaats van ons energie kosten.

Hoe je manipulatieve mensen kunt vermijden

Veel mensen klagen over vriendschappen die hen stress bezorgen en hun energie leegzuigen. Maar weet dat er mensen zijn die jou willen neerhalen en jaloers op je zijn. Als je je openstelt voor hen, zal je emotioneel misbruik ervaren.

Dit kan vermeden worden door naar je intuïtie te luisteren en de energie van anderen te voelen. Niet het uiterlijk, geld of status, maar de energie is belangrijk. Verbind alleen met mensen wiens energie goed voelt en vermijd manipulators. Mensen die bij jou horen kosten geen energie. Je ziel zal je dankbaar zijn.