Een huis van vertrouwen bouwen.

Een veilige haven voor slachtoffers van narcisme: Consultatie Praktijk Narcisme België

Inleiding:

Narcisme België biedt een breed scala aan diensten om slachtoffers van narcisme en hun families te ondersteunen en te begeleiden. In de eerste plaats, als ervaringsdeskundige en trauma therapeute, heeft Constantia de Gier zich gespecialiseerd in persoonlijkheidsstoornissen. Hierdoor kan zij een veelzijdige en deskundige aanpak bieden. Bovendien staat zij slachtoffers bij op hun weg naar herstel en zelfontplooiing, wat resulteert in een effectieve begeleiding en ondersteuning tijdens dit uitdagende proces.

Diensten:

1.      Trauma Therapie en Coaching

De praktijk richt zich voornamelijk op het behandelen van trauma’s, identiteit, bewustzijn en schaduwwerk. Daarbij ligt de focus met name op CPTSS, psychosociaal trauma en parentificatie. Bovendien wordt er speciale aandacht besteed aan relatietherapie en analyse, evenals aan narcisme en pesterijen op de werkvloer. Tot slot zijn mentale weerbaarheid, assertiviteit en zelfliefde enkele van de belangrijkste aandachtsgebieden binnen de praktijk.

2.      Begeleiding voor neurodiverse individuen

Neurodiversiteit wordt omarmd, met diensten gericht op hoogbegaafdheid, autisme, ADD, ADHD, cognitieve gedragstherapie, HSP, burn-out en De Germaanse Nieuwe Geneeskunde (GNM).

3.      Parallel ouderschap

Begeleiding bij parallel ouderschap wordt aangeboden, waarbij ondersteuning wordt geboden in situaties waarin co-ouderschap met een narcistische partner uitdagend of zelfs onmogelijk blijkt te zijn.

4.      Scheidingsadvies en rechtbankvoorbereiding

Deskundig advies en ondersteuning bij echtscheidingsprocessen en rechtbankzaken met narcistische partners, inclusief een netwerk van gespecialiseerde advocaten in heel België.

5.      Lezingen en workshops

Lezingen en workshops om inzicht te krijgen in de gevolgen van narcistisch misbruik en praktische strategieën te ontdekken om de impact ervan te overwinnen.

6.      Consultaties

Persoonlijke consultaties, zowel face-to-face als online, om inzichten en strategieën te bieden die slachtoffers helpen om hun situatie beter te begrijpen en te navigeren.

7.      Relatie analyse

Analyse van relaties met een narcistische partner en begeleiding bij het bepalen van de beste manier om met deze relaties om te gaan.

8.      Stapsteen transformatie

Een begeleidingstraject dat praktische technieken en handvatten biedt voor een gezonder en bevredigender leven, gericht op herprogrammering van het onderbewustzijn en het versterken van de verbinding tussen kindertijd, ziel, psyche, hersenen en lichaam.

9.      Coaching voor kinderen

Ondersteuning voor kinderen die te maken hebben gehad met narcistisch misbruik, met coaching en therapie gericht op het bevorderen van bewustzijn en emotionele weerbaarheid.

10.   Narcisme op de werkvloer

Constantia de Gier biedt deskundige begeleiding en ondersteuning aan organisaties en individuen die te maken hebben met narcistisch gedrag en pesterijen op de werkvloer. Door haar expertise in te zetten, helpt ze enerzijds bij het identificeren en aanpakken van dergelijke gedragingen en anderzijds bij het bevorderen van een veiligere, gezondere en productievere werkomgeving. Daarnaast omvat haar aanpak het aanbieden van trainingen, workshops en één-op-één coaching om werknemers en leidinggevenden in staat te stellen effectief om te gaan met de uitdagingen die narcisme op de werkvloer met zich meebrengt.

Conclusie:

Narcisme België, opgericht door Constantia de Gier in december 2016, is een toonaangevende hulpverleningsorganisatie die zich richt op het helpen van slachtoffers van narcisme en hun families. Met een breed scala aan diensten en expertise bedient de praktijk cliënten in heel België, waaronder Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel, Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Nederland.

Door middel van een combinatie van therapie, coaching, advies en onderwijs streeft Narcisme België ernaar om slachtoffers van narcisme te helpen hun leven te transformeren en te herstellen van de schadelijke gevolgen van narcistisch misbruik.