De ideale relatie.

De zoektocht naar verbondenheid en de invloed van de samenleving

Wanneer we ons alleen voelen, is dit dan een gevoel van ‘incompleet’ te zijn, of gewoon het verlangen om dit moment te kunnen delen met iemand anders? Het menselijke aspect in onszelf heeft deze drang. Meestal wanneer we jong zijn hebben we deze drang, omdat we een gezin willen stichten en kinderen willen krijgen.

Op latere leeftijd, als we al kinderen hebben en single zijn, voelen we mogelijk nog steeds de drang om ons leven met een partner te delen.

Het kan zijn dat ons hart spreekt en we deze menselijke verlangens voelen, waardoor de drang natuurlijk lijkt. Naarmate we opgroeien, leert de samenleving ons echter dat we een partner of zelfs een ‘bepaalde’ partner nodig hebben.

Het ware huwelijk en de relatie met onszelf

Het ware huwelijk ligt binnen onszelf. De externe vorm van een huwelijk is de vertegenwoordiging van hoe we innerlijk zouden moeten zijn. Zal je eeuwig van hem of haar houden? Neen, zal jij eeuwig van jezelf houden? Zal ik trouw blijven aan mezelf, aan mijn spirituele ik? Niet de ik ‘het ego’, maar trouw blijven aan je ware ziel?

Wanneer je diep genoeg in jezelf graaft en vertrouwen voelt. De relatie met je ware ik ervaart, en relaties buiten jezelf als secundair gaat beschouwen. Dan zal de juiste partner in jouw leven opdagen. Velen hebben mij dit verteld, dat wanneer ze de drang en het verlangen naar een partner loslieten, er plots en heel onverwacht iemand in hun leven kwam.

Onafhankelijkheid en emotionele afhankelijkheid

Onafhankelijk zijn is echt onze ware natuur. Wanneer we te lang op elkaar leunen, dan verliezen we onszelf volledig. Want dan worden we emotioneel afhankelijk van die andere. Waar ik naartoe wil in dit artikel is dat je ‘eerst’ bij jezelf moet thuiskomen.

‘Zoek eerst het goddelijke in jezelf en al deze dingen zullen je worden toegevoegd.’

En wanneer je deze rijkdom in jezelf hebt gevonden, dan kan het zelfs heel goed zijn dat je zegt, “ik hoef geen partner meer, want als single ben ik echt wel gelukkig zo”.

Het belang van het loslaten van verwachtingen en leven in het heden

Maar je zal het niet weten of kunnen voelen, totdat je thuiskomt in jezelf. En enkel vanaf dan zal je helder kunnen zien over wat dit echt gaat.

Je zal de schommelingen van ‘komen en gaan’ kunnen begrijpen. De eb en vloed van het leven. Het zal ‘oké’ aanvoelen. Het is toch ook normaal dat de zee wegtrekt en weer terugkomt? De maan heeft toch ook verschillende standen en schittert niet altijd in haar volledigheid?

Alles in de natuur heeft een cyclus.

Mensen komen en mensen gaan. In feite is het prachtig. Hier speelt het bewustzijn haar spel.

Relaties en het belang van ruimte en creativiteit

Wanneer twee onafhankelijke mensen in een relatie zijn, moeten ze creatief zijn om tijd met zichzelf te kunnen doorbrengen. Want voor iemand die zich volledig ‘met en in zichzelf’ voelt, is het gewoon moeilijk om steeds met die andere samen te zijn.

Dit wil niet zeggen dat er geen goede relatie zou zijn, net wel. Maar beiden zullen de bewegingsvrijheid van de andere waarderen. We moeten onszelf onttrekken uit de geconditioneerde en voorwaardelijke gedachte van hoe een relatie er zou moeten uitzien.

De gedachte van hoe een man of vrouw er moet uitzien. Hoe zij of hij eruit zou moeten zien. Deze kan je beter laten vallen. Want als je al deze verwachtingen hebt, dan heb je niet echt een relatie met die andere, maar dan heb je een relatie met een idee dat in jouw hoofd zit.

Leef vooral in het heden. En heb respect voor elkaar, zie vanuit welke richting de andere komt. Hij of zij heeft zijn of haar noden en jij ook. Hoe gaan jullie dit laten werken?

Wanneer we ons eigen pad en een missie volgen, dan vraagt dit veel energie en dan moeten we onszelf genoeg ruimte en tijd geven om alleen te kunnen zijn.

De kracht van zelfliefde en onafhankelijkheid

Als er ook maar één gedachte of drang binnenin jezelf naar boven komt, dat je zo niet zou kunnen leven, en dat jij je partner dicht bij jou wil. Je met hem ‘moet’ samenleven en dit is wat je nodig hebt… Dan voel jij het geconditioneerde en voorwaardelijke dat naar boven komt. Dit is jouw emotionele afhankelijkheid die doorsijpelt en laat voelen.

Dit betekent dat je nog niet verankerd bent met je ware ik.

Je ware ik is je onafhankelijk voelen. Je niet door die andere hoeft bevestigd te zien.

Jou door niets buiten jezelf te moeten laten valideren. En dat omvat ook je partner.